Webmailin tyhjentäminen poisti viestit koneeltakin

  • 2 joulukuu 2017
  • 5 kommenttia
  • 571 katselukerrat

Nyt meni hermot!!! Kun tyhjensin tilanpuutteet takia webmailista erittäin tärkeät viestit, poistuivat ne päätelaitteiltanikin. Eihän IMAP-sähköpostin pitäisi näin toimia. Löytyvätkö viesti enää mistään? Toisessa koneessani on Win 7 ja Windows Live, toisessa Win 10 ja sen sähköpostiohjelma.

5 kommenttia

IMAP-ohjelma toimii juuri näin ja päätelaitteilla olevat viestit poistuvat. Lisäksi mm. saapuneeseen tulleet viestit päätelaitteilla ovat postiserverin viestien näyttökopioita eli eivät periaatteessa ole päätelaitteella, vaan asetuksista riippuen noudetaan nähtäväksi serveriltä. Saapuvat-kansio synkataan automaattisesti päätelaitteelle (aikaraja asetuksissa).

Hävititkö serveriltä myös poistetut-kansion sisällön? Tarkista myös päätelaitteiden poistetut-kansiot. Windows Live -posti toimii hiukan eri tavalla kuin kympin s-posti ja se on saattanut tallentaa poistetut.

Tulevaisiuudessa valitse s-postioperaattori, jolta saa riittävästi tilaa (Microsoft, Google).
Niinpä näyttää toimivan. Mitenkähän sitten, jos osassa päätelaitteista olisi POP3-protokolla?
Päätelaitteissa ovat poistetut säilyneet, mutta vain ne mitkä itse olen poistettavaksi tuominnut. Siellä ei ole webmailin poistamia.

Kovasti harkitsen Elisasta pois siirtymistä, mutta onko minun sitten luovuttava *.*@elisanet.fi sähköpostiosoitteesta?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tee esim. Outlook.comiin ta Gmailiin tili, joka hakee postit POP3:lla postit @elisanet.fi osoitteesta. Voit käyttää vanhaa osoitetta, Elisan loota pysyy tyhjänä ja postit voit lukea millä tahansa laitteella, jolla pääsee nettiin.
Olenko silloin vain Microsoftin tai Googlen sähköpostiohjelmien ja toimivan nettiyhteyden varassa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Kyllä. Hätävarana on Elisan webmail. Nettiyhteys taitaa olla systeemistä riippumatta tarpeellinen.
Mulla on ollut pitkään tuo systeemi ja hyvin on toiminut ja aina tarvittaessa päässyt lukemaan postit. Joskus aikoinaan käytin pöytäkoneella Windows LIve sähköpostiohjelmaa POP3:lla eikä kokemus ollut mitenkään mukava.

Osallistu keskusteluun