Kysymys

Elisa Tietoturva asennus

  • 22 marraskuu 2014
  • 5 kommenttia
  • 37879 katselukerrat

Saako Elisa Tietoturvan asennettua toiselle asemalle koska itse en moiseen löytänyt ratkaisua.

Mielestäni HDD-aseman käyttäjälle tämä ihan sama mutta nykypäivänä SSD:n käyttäjälle tällä on varmasti merkitystä. SSD:lle kukaan tuskin haluaa mitään ylimäärästä viemään levyn käyttöikää huonompaan suuntaan, tilan puutteen takiakkaan tai viemään suorityskyvyn huononpaan suuntaa. Riittää että SSD:llä on windows ja pari SSD asemalle tarkoitettua ohjelmaa.

Saako tuon perheturvankin pois mielestäni aivan turha?

Toivon asian pikaista korjausta takaisin siihen suuntaa jossa se aikasemmin oli. Kiitos!

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Toinen vinkki vinkki! Elisan parantamiseksi, en tiedä kuin yhden kilpailijan joka tarjoaa parempaa kaistaa nimen omaan ulospäin suunnattuun nopeuteen mutta sitäkään ei osoitteeseeni saa.

Eli olisin todella mielissäni jos sais nettikaistaan nopeuttaa muutenkin kuin vain sisäänpäin tulevaan liikenteeseen! 101 netti tällä hetkellä eikä tuolla 1mbs liikenteellä juuri pelejä omalla koneella hostata.
Käyttäjätaso 5
Asennusohjelma ei valitettavasti anna valita asennussijaintia kiintolevyltä. Näin ainakin asennusversioissa joita itse olen käyttänyt noin parin kuukauden takaa.

Perheturvaa ei myöskään saa niin sanotusti kokonaan pois, mutta Turvapaketin asetuksista pääset kyllä ottamaan esim. web-sivujen suodatuksen ja pankkisuojauksen pois päältä jos ne koet turhiksi.

Peliservereiden hostaamisen ei muutenkaan samalta koneelta kuin pelaa ole kovinkaan järkevää (mikäli puhutaan FPS peleistä). Palvelin vaatii tehoja melkoisesti (riippuu toki pelistä). Vaikka olisi erillinen dedikoitu palvelinkone käytössä vastapuolen pelaajat tuskin kuitenkaan tykkäisivät, että hostilla on etu mm. matalasta (nolla)pingistä. Jos käytössäsi on esim. ADSL(ADSL2+ Annex M) -yhteys niin toreettinen maksimi mikä saadaan toteutettua on 24/3,5M. Tuolla 3,5M uploadilla ei vielä hostata mitään pelikelpoista nykypäivän FPS peleille. Toki ADSL -tekiiikassa on myös ADSL2+ G.Bond tekniikka millä voidaan päästä 48/6M nopeuteen (ei vielä käytössä ainakaan laajasti Suomessa, jos millään operaattorilla). Vaikka tämäkin olisi käytössä niin ADSL-yhteys on nimensä veroinen eli asymmetrinen, ei symmetrinen.

FPS pelien palveluntarjoajia:

Widebit tarjoaa kuukausihinnoiteltuja pelipalvelimia Suomesta:http://www.widebit.com

Tuntihintaisina vuokrattavissa: http://www.game42.com (myös Suomalaisia palvelimia)
Joo olis kyll ihan kiva saada ylimääräset ohjelmat pois SSD asemalta ja sääli että vanha F-secure elisan kautta vielä sai asennettua toiselle asemalle mutta päivitys kun tuli niin eipä saa enää valita asennus paikkaa.

ArmA 3 joka raskas FPS (sotasimu) riittää 3-4 hengelle tuo 101 ja testiin että 243M riittää meiän käyttöön. Ja sitä itekki kaipais mutta ainakaan puhelimessa ei myyjä pystynyt lupaan... Liekö sitten joku kesähessu töissä silloin.

Mitään servua ei kiinnosta ruveta makseleen ku pelataan millon mitäkin niin sais maksaa pariakin servua jotka olis luultavasti muuten tyhjillään.
Käyttäjätaso 5
Tottahan tuo, jos pelaatte milloin mitäkin niin dedikoidun serverin vuokraaminen on kallista. Nykyisellään upload nopeuksia ei ADSL:ssä saada nostettua. Vaatii todennäköisesti verkossa muutos/päivitystöitä jakamoihin. Tekniikka tuohon on kuitenkin olemassa, mutta vielä ei vielä ainakaan käytännössä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kingsize kirjoitti:
Tottahan tuo, jos pelaatte milloin mitäkin niin dedikoidun serverin vuokraaminen on kallista. Nykyisellään upload nopeuksia ei ADSL:ssä saada nostettua. Vaatii todennäköisesti verkossa muutos/päivitystöitä jakamoihin. Tekniikka tuohon on kuitenkin olemassa, mutta vielä ei vielä ainakaan käytännössä.

Niinpä niin. Kyllä se Annex M valmius on jo DLSAM:ien softassa eli ei tarvita kuin sen käyttöönotto. Luultavasti ei vaadi kuin yhden parametrin muutoksen ja silloin uppi nousee =>3 Mbit/s. Siis teoriassa.

On tätä kuulemma Elisalla demottu ja aiempien tietojen mukaan toimii , mutta haittapuoli on , että samalla DL-nopeudet hieman laskevat. Viihteen ADSL-asiakkaille sillä on tietysti haitallisia vaikutuksia , mutta sen sijaan perus ADSL-liittymälle  se DL:n pieneneminen ei ole suuri menetys , kun samalla UL nousee.

PS. Tosin tiedossa on Elisan haluttomuus tehdä eri asiakkaille erilaisia DSLAM-profiileja , kun heidän mielestään kaikkien pitäisi kärsiä samasta kurjuudesta.