Kysymys

Elisa tietoturva ja facebook

  • 26 syyskuu 2010
  • 1 kommentti
  • 5583 katselukerrat

Mahtaako toi f-secure tunnistaa noita facebook matoja ?

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Siinä missä muutkin.  :)  Tosin uudet voivat aina päästä läpi joka suojasta, mutta F-Scure on yksi nopeimmista päivittäjistä.

F-Secure on kyllä ihan hyvä ohjelma, hieman turhaan haukuttu.
Etenkin uudemmat versiot, jotka yleensä ovat varsin keveitä. Vanhemmat versiot olivat aika raskaista hitalla vähän muistia omaavilla koneille, jossa oli paljon kilkkeitä.

Yhdelle koneelle minulla ei F-Secure enää suostunut asentumaan, kun siinä on neljän vuoden aikana ollut varsin monta eri F-Securen versiota ja rankoista puhdistusjutuista huolimatta luuli, että siellä on vielä vanha jäljellä. Siinä kokeilin mm. ilmaista Avastia, mutta se vasta hidas ja kankea oli silloin, jos esim aukaisi selaimen, jossa oli valmiina 5-10 eri välilehteä. Nyt siinä on ilmainen Avira + Comodo. Minulla on itsellä 2x3 koneelle kaupasta ostetut F-Secure paketit ja vielä tuo 3 koneen Elisa Viihteen lisenssi, josta vasta yksi käytetty, eli yhteensä F-Secure on nyt 7 koneella.

Vain kerran tuli mömmöt läpi, eli se ~parin vuoden takainen mese-virus tytön koneelle, mutta se meni lähes kaikkien muidenkin vastaavien tietoturvaohjelmien läpi. Se lähti omin voimin sopivien muiden ohjelmien ja toimien avulla. Tuossa tytön koneessa oli F-Securen lisäksi myös ostettu PC Tools Spyware Doctor -ohjelmakin, mutta senkin mese virus pimensi oitis, kun ei osannut sekään sitä estää.

Paras virusten ym. mömmöjen poistaja F-Secure ei liene, mutta onneksi on paljon muita ilmaisia ohjelmia apuna.

www.virustorjunta.net on hyvä sivusto suomenkielisille, sieltä löytyi hyvät vinkit mm. edellä ainitun mese-viruksen poistoon.

Sieltä voi esim. http://www.virustorjunta.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=20123 viestiä lueskella. Sen alussa on ihan hyvä kooste ongelmista ja niiden torjuntaohjelmistoista.

Osallistu keskusteluun