Kysymys

Elisa Tietoturva ja "whitelist"

  • 12 heinäkuu 2014
  • 2 kommenttia
  • 13842 katselukerrat

Ongelmana siis Elisa Tietoturvan Deep Guard osa, joka estää mm. tiettyjen pelien toiminnan kokonaan. Normaali F-Secure ilman Elisan lisäkilkkeitä, sisältää siis tämän vaaditun whitelist ominaisuuden, jolla voi valita tiettyjä ohjelmia tai kokonaisia ohjelmakansioita niin sanotulle hyväksyttyjen ohjelmien listalle, jolloin deep guard ei erikseen skannaa näitä ohjelmia käynnistäessä, ja näin ollen sallii sen käynnistymisen.

Itsellä vika koskee mm. Steam palvelun kautta käynnistyvää Prison Architect peliä, jota ei siis voi pelata lainkaan vaan lopputulos on http://steamcommunity.com/app/233450/discussions/0/558751812946619526/ ketjussa mainittu ongelma. Myös audioeditointiin tarkoitetut ohjelmat kuten Adobe Audition CS sekä R8Brain aiheuttavat samankaltaisia ongelmia, joskaan ei yhtä pahana, eli niissä ongelman voi kiertää vielä jotenkuten.

Onko siis tämä ominaisuus vielä olemassa Elisan tietoturvassa, jotenkin piilotettuna vai pitääkö jälleen kerran vaihtaa virusturvaa jotta voisi näitä ohjelmia käyttää?

2 kommenttia

Tarkoitiko tätä  kohtaa Tietoturvan ohjeista:

  Salli DeepGuardin torjumia sovelluksia

Voit määrittää, mitkä sovellukset DeepGuard sallii ja mitkä se estää.

DeepGuard saattaa estää myös turvallisen sovelluksen suorittamisen, vaikka tunnet sovelluksen ja tiedät sen turvalliseksi. Näin käy, kun sovellus yrittää tehdä järjestelmämuutoksia, jotka saattavat olla vahingollisia. Olet myös ehkä saattanut epähuomiossa estää sovelluksen suorittamisen, kun DeepGuard on kysynyt sitä kohoikkunassa.

Voit sallia DeepGuardin estämän sovelluksen suorittamisen seuraavasti:

  1. Valitse Tila-sivulla Asetukset.Huomautus: Asetusten muuttaminen edellyttää järjestelmänvalvojan oikeuksia.
  2. Valitse Tietokoneen suojaus > DeepGuard.
  3. Valitse Muuta sovellusoikeuksia.Seuratut sovellukset -luettelo tulee näkyviin.
  4. Etsi sovellus, jonka haluat sallia, ja valitse Lisätiedot.Huomautus: Voit lajitella luettelon sarakeotsikoiden perusteella napsauttamalla niitä. Jos esimerkiksi haluat lajitella luettelon sallittuihin ja estettyihin ohjelmiin, napsauta Lupa-saraketta.
  5. Valitse Salli.
  6. Valitse OK.
  7. Valitse Sulje.
DeepGuard sallii jälleen sovelluksen tehdä muutoksia järjestelmään.
Tuon listan löysin itsekin, mutta kun ongelmana on että tuolta puuttuu kokonaan lisää ohjelma nappi, eikä näitä yllä mainittuja ohjelmia löydy tuosta listasta lainkaan. Mitään kyselyä näistä ongelmallisista ohjelmista ei ole missään vaiheessa tullutkaan, ja vaikka olisikin niin kaiken järjen mukaan sen pitäisi olla jo joko estettynä tai sallittuna tuolla samaisella listalla.

Osallistu keskusteluun