Vastattu

Elisa Tietoturvan käyttöönotto jos omistaa jo F-Securen Internet Securityn

  • 18 tammikuu 2014
  • 5 kommenttia
  • 26697 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Hyvät Tietotekniikkafriikin - nyt keskivertokäyttäjä tarvitsee eksperttien ja ehkä jopa Elisan teknisen palvelun apua.

KYSYMYS: Voitko siirtyä Elisan Viihteen mukana tulevaan Elisan Tietoturvapalveluun "heittämällä" Elisan tarjoaman lisenssinumeron jo olemassa olevan F-Securen Internet Securityn 2013 version sisälle siten, että tarvitsisi poistaa F-Securen asennusta tietokoneesta ja asentaa sitä uudelleen?

Yritin syöttää Elisan antaman koodin sisään jo olemassa olevaan F-Securen 2013: F-Secure 1.83 build 311 sisälle (oikea alanurkan ikoni, hiiden oikea näpäytys, näytä omat tilaukset, lisää uusi tilaus, tilauskoodini) mutta ei onnistu. Lisenssinumero ei kelpaa.

En millään haluaisi näpertää perheen kolmea tietokonetta poistamalla F-Securea ja "vain asentaa" ne uudestaan... turhaa työtä kolmeen kertaan, sillä riskillä, että jotakin voi mennä pieleen.

Onko jollakin kokemuksia asista?

Tietääkö joku, mitä versiota F-Securen tuotteesta Elisan tietoturvapalvelu tarjoaa - poikkeaako se siitä minä kaupasta satavassa versiossa yleensä on?

Voisiko Elisan tekninen tuki myös vastata tähän - ja olla yhteydessä F-Secureen, että millä ehdoilla vaihto onnistuu lennossa?

Kiitoksia avustanne etukäteen!
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Anonymous 18 tammikuu 2014, 16:23

Elisan Tietoturva on erillinen tuote ja se pohjautuu vanhempaan versioon. Sitä ei voi ottaa käyttöön muuten kuin poistamalla ensin nykyisen F-Securen ja asentamalla sitten Elisan Tietoturvan.
Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Elisan Tietoturva on erillinen tuote ja se pohjautuu vanhempaan versioon. Sitä ei voi ottaa käyttöön muuten kuin poistamalla ensin nykyisen F-Securen ja asentamalla sitten Elisan Tietoturvan.
Eli siis vuonna 2014 saa vuoden 2013 FS:n vai?
jtap kirjoitti:
Eli siis vuonna 2014 saa vuoden 2013 FS:n vai?

Tästä ei ole Elisalta tullut tietoa.

Näitä Elisan versionvaihtoja on ollut harvemmin, kuin joka vuosi.:(
Käyttäjätaso 1
Tiedoksi kaikille F-Securen teknisen tuen vastaus asiaan. Sain tämän henkiökohtaisen tiketin kautta F-securelta

****

Ei valitettavasti onnistu ns lennosta koodin syöttäminen ohjelmaan.

Se johtuu siitä että meidän ohjelma joka teillä tällä hetkellä ja elisan tietoturva ovat kaksi eri ohjelmaa.

Eli kun haluatte vaihtaa elisan tietoturvaan, niin teidän täytyy poistaa f-securet koneilta esim ohjauspaneelin kautta tai suoraan meidän poistotyökalulla:

ftp://ftp.f-secure.com/support/tools/uitool/UninstallationTool.exe

Ja tämän jälkeen sitten ladata ja asentaa elisan tietoturva ohjelma heidän koodillaan.

Toki elisan tietoturvaohjelma on meiltä, mutta elisa on tehnyt siihen omia muutoksia ja tosiaan koodit käyvät vain omiin ohjelmiin. Myös elisa tietoturvan tuki kuuluu elisalle.

Terveisin,
Janne

XXXX
Technical Support Engineer
F-Secure Corporation
http://www.f-secure.com/support

***

edit: Poistettu F-Securen työntekijän nimi, ei ne tykkää kuitenkaan koskaan kun on esillä.
Itse olin asentanut F-securen vuonna 2012 Mac-koneeseen. Äskettäin asensin laajakaistaliittymääni kuuluvan Elisan tietoturvapaketin samaan koneeseen. Sen jälkeen aloin saada jatuvasti ilmoituksia siitä, että päivitys on saatavilla. Päivitetty ohjelma hylkäsi Elisan antaman asennuskoodin. Tappelin ongelman kanssa muutaman päivän kunnes keksin, että F-secure-paketti löytyi Library-hakemistosta kun taas Elisan paketti Application-hakemistosta. Poistettuani F-secure-asennuksen ongelmat katosivat.

Osallistu keskusteluun