Vastattu

Elisa Turvakeskuksen ilmainen päivitys ei toimi

  • 16 kesäkuu 2014
  • 63 kommenttia
  • 47541 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Elisan Turvakeskus tarjosi tänään ilmaista päivitystä.

Päivitysyritys johtaa täydelliseen umpikujaan.

Päivitys pyytää poistamaan Elisa Tietoturvapalvelun manuaalisesti.

Manuaalinen poistaminen ohjauspaneelin kautta ei onnistu.

F-Securen poistotyökalu jauhaa onnistumatta vaikka maailman loppuun saakka.

Kysynkin (en mielelläni maksullisesta Omaguru-palvelusta):

1) Onko tuo päivitystarjous varmasti Elisa Tietoturvakeskuksen ehdottama?

2) Miten toimien päivitys ylipäätään on mahdollista tehdä, jos vanhan (?) version poistaminen ei onnistu millään tuntemallani keinolla?

Ihmettelee Rauturitari

PS. Miten Tietoturvapalvelu pitäisi "pysäyttää", jotta sen poistaminen olisi mahdollista?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Rauturitari 27 kesäkuu 2014, 12:49

Kun ei Elisa vastaa, vastaan itse.Jos jollakin on samanlaisia vaikeuksia Tietoturvan poistamisessa kuin minulla (Vista-käyttöjärjestelmässä), tarjoan ihan ilmaiseksi (ilman guru-lisää, kun en ole guru) seuraavia neuvoja:0) Lataa itsellesi valmiiksi F-Securen poistotyökalu1) Käynnistä koneesi vikasietotilassa (F8)2) Voit yrittää Tietoturvan poistamista ohjaupaneelin kautta, mutta luultavasti et onnistu (ei antanut ainakaan minun poistaa).3) Mutta nyt kannattaa käyttää F-Securen poistotyökalua. Se jauhaa hyvän tovin (useita minuutteja; normaalikäynnistyksellä se ei kykene poistamiseen).4) Tämän jälkeen kone on käynnistettävä uudestaan (normaalikäynnistys, jos ei pelkää pöpöjä)5) Ladataan koko Elisan Tietoturva uudestaan ja asennetaan se (aktivointikoodi on olennainen eli se kannattaa selvittää jo etukäteen).Näin yksinkertaisilla neuvoilla maaliin olisi päässyt heti, mutta ei tätä viisautta Elisalta saanut.Nyt sitten raudunpyyntiin.
Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

63 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Minulle tuli samanlainen ilmoitus muutama päivä sitten.

Jotenkin onnistuin asentamaan sen, vaikka herjaa tuli monta kertaa...

Alkuperäinen Elisa tietoturva piti poistaa koneelta.

Nyt sitten jatkuu, koko ajan ilmoittaa että olisi uusi päivitys, mutta kun sen ryhtyy asentamaan, tuleekin ilmoitus että uusin versio onkin jo käytössä. Ja sen lisäksi valittaa että tietokone ei olisi suojattu, "päivitä", ja sama tässäkin, uusin versio onkin jo asennettu!

Onkohan tässä sama lääke kuten aikaisemminkin, sammuta kone, poista ohjelma, asenna uudestaan, samuta kone, poista ohjelma, asenna uudestaan, sammuta kone, käynnistä uudelleen jne...

t. TD
Ainakaan Windows 8.1:ssä virrankatkaisu ei tee uudelleenkäynnistystä, joka on syytä tehdä  virtavalikosta poiston ja uudelleen asennuksenkin jälkeen.
Käyttäjätaso 1
Kun katsoo eri lähteistä reklamaatioita tästä samasta aiheesta, niitä on niin paljon, että Elisan asiantuntijoiden olisi syytä puuttua asiaan.

Tässä ei ole enää kysymys käyttäjien tyhmyydestä, josta voisi periä Omaguru-lunnaita.

Terv. Kysyjä itse
Eiköhän tämä jo ole selviyksessä Elisalla:

https:///t5/Yleinen-keskustelu/Elisa-Turvakeskus/m-p/368743#M8436
Jep! Ilmoittaa koko ajan "Automaattinen päivitys valmiina asennettavaksi"!  Mitä tää tekee?
...niin ja virustunnisteet vanhenneet täälläkin!
Käyttäjätaso 1
Tämä kehä jatkuu vaikka tuomiopäivään saakka:

- Elisa Antivirus -asennus pyytää poistamaan ristiriitaisena ohjelmistona Elisa Tietoturvapalvelun

- manuaalinen poistaminen ohjauspaneelin kautta ei onnistu

- myöskään F-Securen poistotyökalu ei pysty poistoa tekemään (ainakaan Vista-käyttöjärjestelmässä)

- tulee uusi päivitysehdotus ja kierros jatkuu iäisyyteen saakka.

Ehdotukseni on, että Elisa joko vetää päivitysehdotuksensa pois tuotteesta tai korjaa yhdessä F-Securen kanssa poistotyökalun sellaiseen kuntoon, että poisto toimii.

Muutoin käyttäjä saa kuittailla päivitysehdotusta joka kertaa koneen käynnistäessään (ja ilmeisesti vielä määräajoin käytön aikanakin).

Odotan Elisan virallista reagointia asiaan.

Terv. Raudunpyytäjä
Käyttäjätaso 1
Ainainen ilmoitus päivityksistä kovasti ärsytti, joten päätin poistaa koko ohjelman koneelta.

Uudelleenasennuksen jälkeen näyttää pelittävän.

Ei ainakaan (vielä) tule ilmoituksia, ja tietoturva näyttää että kone olisi suojattu, mitä se ennen ei tehnyt, tosin ilmoittaa että virustunnisteita pävitetään.

Mutta tämä on jo hyvä alku :-)

Toivottavasti en ole optimistinen liian  aikaisin ;-)

TD
Niin minäkin asensin sen ilmaisen tietoturvapäivityksen sillä seurauksella, että virustorjuntaohjelma koneellani on vanhentunut.

ei auttanut muu kuin soittaa omagurulle ja maksaa n 25 euroa siitä, että Elisan omaguru lähetti ohjeet miten toimia jotta heidän viallinen päivityksensä saisi poistettua.

Ohjeet saatuani olivat ne niin vajavaiset ettei niillä päässyt eteenpäin. Poistin Elisan tietoturvan ja olisi pitänyt poistaa asennus F-Securen poistotyökalulla (jota en löytänyt).

Suoraan sanoen maksan noin 150 kk Elisalle ja Saunalahdelle yhteensä ja vielä pitäisi maksaa omagurun palveluksista jotta saan korjattua heidän viallisen päivityksen.

Kohta vetää pinnaa niin, että vaihdan kaikki takaisin Welhoon ja DNA:han. 
Käyttäjätaso 6
Jos ei muu auta, niin ei muutakuin poistamaan koko ohjelma ja uudelleen asentamaan.

Poisto työkalu löytyy alla olevasta linkistä kohdasta ongelmatilanteet.

http://asiakastuki.elisa.fi/aihe/ladattavat/1/

Poiston jälkeen samaisesta linkistä asentamaan uusiksi. 

Jos jollain ei toimi tämänkään jälkeen, niin ilmoitusta tähän ketjuun tai yksityisviestillä 🙂
Käyttäjätaso 1
Niin kuin viestissäni totesin, kyseinen F-Securen poistotyökalu pyörii vaikka maailman loppuun saakka saamatta mitään aikaan.

Terv. Reino R.
Käyttäjätaso 6
Rauturitari kirjoitti:

Niin kuin viestissäni totesin, kyseinen F-Securen poistotyökalu pyörii vaikka maailman loppuun saakka saamatta mitään aikaan.

Terv. Reino R.


Pahoittelut, jäi kriittistä tietoa sanomatta! Eli sinun tilannettasi selvitellään vielä erikseen. Info olikin lähinnä käyttäjille joilla ongelmaa oli päivityksen kanssa :)

Ilmoittelen sinulle vielä erikseen, miten tuon kanssa tulee toimia. 

Edit: Sain Omagurun kiinni ja hän kertoi seuraavaa: Poisto työkalun ajaminen voi kestää jopa yli 30 minuuttia. Joten kannattaa antaa rauhassa pyörittää. Jos tämä ei millään auta, niin pitäisi käsin poistella kaikki tietoturvaan liittyvät tiedostot koneelta ja asennella uudestaan.

Tietoturva on todennäköisesti asennettu kansioon c:/Windows/program files(x86).
Käyttäjätaso 1
Saattaa olla selvityksessä tai sitten selvitys vie koko kesän?

Ainakaan Elisan asiakaspalvelu ei ole vastannut kuin robotin suulla.

F-Securen poistotyökalu ei saa mitään aikaan, vaikka sitä pyörittäisi maailman loppuun saakka.

Toteaa Raudunpyytäjä
Tämä on jotenkin niin ärsyttävää. Maksavan asiakkaan pitää rekisteröityä tällaiselle juttelupalstalle, jotta saisi Elisan oman päivytysohjelman toimimaan. Sitten haahuilla täällä, josko joku neuvoisi. Ymmärrän penseyden vastailla, jos käyttäjä itse sössii omia juttujaan, mutta tämä nyt vain tuli sussiteltavana päivityksenä ihan pyytämättä.

Enkä varmana maksa jostain Omagurusta.

Ihan naurattaa ajatella, miten tietotekniikasta mitään tietämätön ihminen täällä sekoilisi... no olisi pakotettu soittamaan - eli maksamaan.

Anteeksi nyt vaan kaikille, mutta mua ei nappaa yhtään kuluttaa aikaa jossain Elisan keskustelupalstalla ja ratkoa näitä itse. Jokainen, joka on vähänkin nettiä käyttänyt tietää, kuinka sekavalta tällaiset sivut näyttävät tottumattomiin silmiin. Itsekin kyselin tätä samaa asiaa toisessa ketjussa, mutta eipä kukaan vaivautunut kertomaan, että asiaa puidaan jo muualla - kuten tässä.
Sama ongelma täällä - Elisa tietoturva ilmoittaa tilassa punaisella rastilla iloisesti että tietokonetta ei ole suojattu, ja pyytää tarkistamaan päivitykset. Hämäävästi tuossa alla on "tarkista" -linkki, joka käynnistää virustarkastuksen, ei päivitystarkastusta. Kun ymmärtää mennä työkalujen kautta "tarkista päivitykset" -toimintoon, tämä ilmoittaa että "Tuotteesi on jo ajan tasalla".

Windows:in toimintakeskus samaten herjaa että sekä haittaohjelmilta että viruksilta suojautumisessa on ongelmia, ja pyytää päivittämään tietoturvaa.

Palstoihin tottumattomalla meni kohtuuttomasti aikaa arvata juuri se sähköposti, jolla aikanaan jossain toisessa ongelmassa oli kirjautunut Elisa Palstalle, ja resetoida salasana sitä kautta. Nyt ilmeisesti Elisan suosituksen mukaan pitäisi poistaa Elisa tietoturvan asennus, ja sen jälkeen lähteä sitä uudelleenasentamaan.

Onko tästä varmaa tietoa, että se ratkaisee tämän päivitysbugin? En viitsisi tuhlata aikaa tuohon ihan turhan päiten, luulisi että Elisa pystyy tähän jonkin päivityspaketin laittamaan ihan tietoturvaohjelmiston kautta??

Ohjelmiston asennuksessa tarvinnee jonkin product key:n, joka taas löytynee (ehkä?) jostain omilta sivuilta, kun lopulta löytää oikean asiakasnumeron käyttäjätunnuksineen ja salasanoineen? Aikanaan kun useampia liittymiä (vaikkakin samoilla tiedoilla) ottaneena nämä oli laitettu eri asiakasnumeroille. Asiakasnumeroiden yhdistäminen muuten maksaa myös joitain kymmeniä euroja, joten sitäkään ei viitsisi tehdä kun ei ole aikanaan liittymää ottaessa muistanut mainita, että käyttäkää nyt hyvän tähden niitä olemassa olevia numeroita älkääkä luoko uusia 🙂
Käyttäjätaso 1
Poistotyökalu on tälle kertaa jyllännyt 3 tuntia saamatta mitään aikaan.

Pyytäisin Elisaa kääntymään asiassa F-Securen puoleen (ellei jo ole kääntynytkin).

Ja toivoisin tarkkaa listaa tiedostoista, jotka on nyysittävä käsin pois, ettei tulisi aiheutettua vahinkoa käyttöjärjestelmälle.

Jatkaa Raudunpyytäjä
Käyttäjätaso 1
Jaksuu kirjoitti:
Rauturitari kirjoitti:
Niin kuin viestissäni totesin, kyseinen F-Securen poistotyökalu pyörii vaikka maailman loppuun saakka saamatta mitään aikaan.

Terv. Reino R.

Pahoittelut, jäi kriittistä tietoa sanomatta! Eli sinun tilannettasi selvitellään vielä erikseen. Info olikin lähinnä käyttäjille joilla ongelmaa oli päivityksen kanssa :)

Ilmoittelen sinulle vielä erikseen, miten tuon kanssa tulee toimia. 

Edit: Sain Omagurun kiinni ja hän kertoi seuraavaa: Poisto työkalun ajaminen voi kestää jopa yli 30 minuuttia. Joten kannattaa antaa rauhassa pyörittää. Jos tämä ei millään auta, niin pitäisi käsin poistella kaikki tietoturvaan liittyvät tiedostot koneelta ja asennella uudestaan.

Tietoturva on todennäköisesti asennettu kansioon c:/Windows/program files(x86).

Minun koneessani on 2 kansiota, joissa tämä saattaa lymytä:

c:Program FilesElisa Tietoturvapalvelu ja/tai

c:Program FilesF-Secure

Niiden sisältö vaikuttaa hyvin samantapaiselta.

Poistetaanko koko kansio vai osa siitä ja mitä seurausvaikutuksia tällä "väkivaltaisella" poistotavalla on?

Mitä tapahtuu Registryssä?

Ihmettelee Rauturitari
Ja jatkoa seuraa, pakko jakaa tämä surkuhupaisa tapaus...

Kaikkien mutkien jälkeen päätin kuitenkin käyttää - Elisan suosituksen mukaan - tietoturvaohjelman poistotyökaluohjelmaa :)

Sain tietoturvaohjelmiston asennuksen poistettua, ja nyt hengailen keskustelupalstoilla ilman minkäänlaista tietoturvaohjelmistoa. Product Key -tunnus kun ei omilta sivuilta (missä olikin nyt yhdistetty Saunalahden ja Elisan tilaukset) löytynyt lainkaan, josta sen Elisan ohjesivujen mukaan pitäisi löytyä.

Itse asiassa vastikaan yhdistyneillä sivuilla Elisa -puoli ilmoittaa että sopimuksia ei ole, mutta kuitenkin viihteen alle pääsee. Aikanaan Saunalahden tietoturva -nimellä kulkenut F-Secure -symbioosi ei kuitenkaan löytynyt Saunalahdenkaan tiedoista enää.

Kätevästi Elisa pyytää ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun jos tunnuksia ei näy OmaElisassa (ilmeisesti ongelmia on ollut siis tunnusten näkymisessä).

Koitin pirauttaa asiakaspalveluun, mutta sepä olikin mennyt jo tältä illalta kiinni. Asiakaspalvelu on kiinni myös pari seuraavaa päivää... Onpahan tietoturvapalvelulla nyt siivottavaa sitten kun lopulta sen saan asennettua... 🙂
Kyllä vikapalvelu vastaa samassa numerossa kellon ympäri myös viikonloppuisin.

Eiköhän sieltäkin löydy nuo tunnukset.
Mä en ainakaan soita yhteenkään maksulliseen Elisan numeroon niiden oman kämmin takia.
Kuin sähköt pätkis talosta, ja joutuisit savumerkein naapureilta kyselemään missä nyt mennään. Sähköyhtiön edustaja pölläyttäisi oman merkkinsä silloin tällöin taivaalle muiden joukkoon, joissa neuvoisi miten itse voit vetää piuhat uusiksi kun eivät nyt ihan siinä itse onnistuneet 🙂
En soita minäkään. Sain toimimaan poistamalla vanhan ja asentamalla uudelleen.

Ihmettelen myös että korjauspäivitystä ei pystytä automaattisesti ajamaan.

Elisa voisi kyllä parantaa toimintaansa. Itse kyllä pystyin nuo toimet tekemään, mutta jos ei ole näiden asioiden kanssa yhtään pelannut niin on kohtuutonta Elisalta odottaa että ihmiset asentelee uudelleen ohjelmia ja suorittaa palveluja mistä jo maksamme. Voisi ainakin tarjota jotain kompensaatiota vaivan näöstä.

5 leffaa tai jotain sinnepäin olisi vähintä mitä operaattorilta voisi odottaa.

Nyt Elisa ilmeisesti luulee että kyllä se riittää on palsta missä itse voi selvittää elisan aiheuttamat ongelmat.

No onneksi on muitakin operaattoreita mitkä kyllä myös tarjoavat palveluitaan kun sopimukset päättyvät.
Käyttäjätaso 1
Jaksuu kirjoitti:
Rauturitari kirjoitti:
Niin kuin viestissäni totesin, kyseinen F-Securen poistotyökalu pyörii vaikka maailman loppuun saakka saamatta mitään aikaan.

Terv. Reino R.

Pahoittelut, jäi kriittistä tietoa sanomatta! Eli sinun tilannettasi selvitellään vielä erikseen. Info olikin lähinnä käyttäjille joilla ongelmaa oli päivityksen kanssa :)

Ilmoittelen sinulle vielä erikseen, miten tuon kanssa tulee toimia. 

Edit: Sain Omagurun kiinni ja hän kertoi seuraavaa: Poisto työkalun ajaminen voi kestää jopa yli 30 minuuttia. Joten kannattaa antaa rauhassa pyörittää. Jos tämä ei millään auta, niin pitäisi käsin poistella kaikki tietoturvaan liittyvät tiedostot koneelta ja asennella uudestaan.

Tietoturva on todennäköisesti asennettu kansioon c:/Windows/program files(x86).

Nyt poistotyökalu on jauhanut 6 tuntia ilman tulosta.

Minun mielestäni tämän kalun tie on kuljettu loppuun - tarvitaan muita keinoja.

Odottelen edelleen Elisan virallista vastausta (luultavasti tämän tai seuraavan juhannuksen jälkeen) ja lähden raudunpyyntiin.

Terv. Rautur.
:smileygrin:
Mun mielestä on myös hupaisaa, kuinka paljon täällä on erilaisista ongelmista kysyviä. Enkä tarkoita sitä, että olisi hupaisaa se kysyjien määrä...