Kysymys

Elisa Turvakeskus

  • 6 kesäkuu 2014
  • 48 kommenttia
  • 62964 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

48 kommenttia

Sama vika täälläkin. Taviskäyttäjää kiinnostaisi tässä vaiheessa tietää, onko kone oikeasti suojattu vai ei, kun turvaohjelman ilmoitukset ovat ristiriitaisia. Päivitystä yritettäessä tulee ilmoitus, että tuote on ajan tasalla, mutta turvakeskus taas ilmoittaa että tietokonetta ei ole suojattu. Onko kone siis oikeasti suojattu vai ei - onko vika siis vain päivitysten ilmoittamisessa vai itse suojauksessa? Voisiko Elisa vastata yksiselitteisesti? Pitäisikö Elisan tietoturva kytkeä pois ja ottaa käyttöön joku muu?
Samaa ongelmaa, asenus rullasi aina 94% asti ja antoi herjan että asennus epäonnistui.

Poistin  edellisen version asennuksen, mutta sama ongelma jatkuu.

Ei anna muuta herjaa kuin että asennus epäonnistui.

EDIT Nyt asennus onnistui
Tänään jonotin ensin asiakaspalveluun ja sitten tekniseen tukeen puoli tuntia. Siellä neuvottiin ensin tallentamaan Elisan sivuilta uusi Elisa Turvakeskus -ohjelma omalla koneelle. Tilauskoodi vapautettiin. Ja sitten neuvottiin poistamaan omalta koneelta vanha Turvakeskus. Koneeni jumittui täysin poistosta. Jouduin palauttamaan koneeni järjestelmän palautuspisteen avulla. Enkä onnistunut asentamaan uutta Elisa Turvakeskusta koneelleni, koska vanha Turvakeskus ei suostunutkaan poistumaan useista yrityksistä huolimatta. Eli nyt olen pattitilanteessa ja koneessani ei ole minkäänlaista tietoturvaohjelmaa. Yritin asentaa Saunalahdenkin tietoturvaohjelman, mutta eihän sekään tietysti onnistunut. Näytöllä möllöttää vanha Elisa Turvakeskuksen kuvake, mutta sitä klikkaamalla ei tapahdu mitään.
Jippii nyt on voittajafiilis. Lopultakin onnistuin poistamaan vanhan Turvakeskuksen ja uuden asentaminen onnistui vihdoinkin. Tein töitä tämän eteen muutaman tunnin. Toivottavasti ongelma nyt pysyy pois.
Täällä samainen ongelma. Enkä muista onko tilauskoodissa jäljellä yhtään.

Uskallanko poistaa sovelluksen vai tuleeko tähän korjaus kohta?

Ja onko tämä kone kuitenkin suojattu vaikka muuta herjaa välillä?
Tilauskoodit näet kyllä sieltä oikean napin kautta "view my subscriptions" eli suomenkielisessä versiossa tyyliin "näytä tilaukseni" tms, toinen ylhäältä. Sieltä pitäisi näkyä monta koodia kolmesta on käytössä missäkin laitteessa ja montako on vapaana.

Mitä tuohon suojausten päällä olemiseen tulee, niin ainakin oma päivityksistä herjaava versio ilmoittaa yleisten asetusten puolelta että reaaliaikaisen suojauksen verkkoyhteys ei ole päällä, ja näin ollen virustietokantaan yms ei saada yhteyttä. Kone on toki netissä jatkuvasti, eli siitä ei ole kyse. Manuaaliset virus ja haittaohjelma tarkistukset näyttäisi toimivan ok kuitenkin.

Itse odottelen tuota nollausta että saisi nuo päivitys herjat loppumaan ja sitä kautta kaikki suojaukset päälle... Jos ei näin tapahdu niin Avast/Avira asennukseen, jälleen kerran.

edit: niin siis, työskentelen palvelinten ylläpito toimissa, eli nämä ei tosiaan ole "uusia" tai "outoja" juttuja meikäläiselle. En kuitenkaan Elisalla missään toimessa.
Täälläkin pomppii tuo turvakeskuksen päivitys-akkuna.

Eli josko koodin vapauttamisella päästäisiin eteenpäin.
Käyttäjätaso 6
Tosiaan tuossa aikaisemmin jos ei ole lisenssin nollauksesta kiinni, niin erillisellä poisto työkalulla tulee poistaa F-secure ja tämän jälkeen asentaa uudestaan.

Tuossa oli vielä toiseen ketjuun laittamani ohje
Käyttäjätaso 1
Itse havaitsin, että ongelma koskisi windows 7 käyttöjärjestelmällä varustettuja koneita. Ainakaan tuo 8:lla varustettu pilipalihärpäke ei vielä ole ongelmasta herjannut toisin kuin nuo kaksi 7:lla varustettua.
Ongelma on saatu nyt omalta osalta kuriin.

Kannattanee suosiolla käyttää tuota tukisivuilta löytyvää poisto-ohjelmaa.

Itselläni meni varmasti useampikin bitti poikittain kun ohjauspaneelin kautta yritin vanhaa poistaa.

Aikaa ja juomaa kului, ennen kun tajusin miten saamme bitit takaisin ojennukseen.

Voi tätä krapulan määrää...
Ja sama vika täälläkin, jatkuvasti pomppiii, eli vapautatteko koodin (onko sillä väliä jos mulla on vain yhdellä koneella kolmesta ...)
No minulta ei tarvitsekaan vapauttaa, poistin jo ja asensin uudestaan.
Käyttäjätaso 1
Päivitin Elisa turvakeskuksen, nyt heittää vähän väliä uutta päivitys pyyntöä. Jos asennuspainiketta painaa tulee ilmoitus, että lisenssiä on jatkettu v.2030 asti.

Päivityspyyntö tuli vain yhdelle koneelle maksan kuitenkin koko paketista????
Joopajoo, sama ongelma. 

Ilmeisesti joku pääsee täältä nollaamaan asennuskerrat F-securesta niin pääsen asentamaan ko. p****softan uudelleen.

Sen vaan sanon että on harvinaisen *****estä tämä tämmöinen että kaikki asiakastuki on siirretty maksulliseen puhelimeen, eikä sähköpostitse ole enää mitään mahdollisuuksia ottaa mihinkään yhteyttä. Ennen onnistui yksinkertainen sähköpostiviestin lähetys jossa ilmoitti täsmälleen mitä tarvitsee, ja se toteutettiin. Nyt pitää johonkin ****tanan palstoille rekisteröityä eto asian takia.
En löytänyt mistään tietoa siitä onko tilauskoodia enää jäljellä. Myönnän hönö olen näissä hommissa mut ei ainakaan Elisa yhtään yritä jelppiä meitä. Saanko tätä kautta vapautuksen uusille koodeille?  Kiitos.
Siis tämä on ihan naurattavaa toimintaa Elisalta! Teillä on tullut vika ohjelman päivitykseen. Sen sijaan että te korjaisitte sen niin asiakkaiden pitää painia ongelman kanssa ja korjata omia ohjelmia sen takia. Tätäkö te kutsutte asiakaspalveluksi, vai onko kyse siitä että Omagurulle saadaan asiakkaita? Itsellänkin tuo ohjelma herjaa ja ruinaa päivityksiä koko ajan viimeisen parin viikon ajan. En ymmärrä miten Elisalle on niin vaikea myöntää ohjelmassa olevaa vikaa? Ei kai sadoissa jos ei tuhansissa asikaskoneissa nyt ykskaks ole samanlaista vikaa tullut?
Käyttäjätaso 1
:smileygrin:Poistin aikaisemman asennuksen ja sen jälkeen asensin uudelleen, nyt näyttää toimivan ei ole enää pyytänyt päivittämään. Huom! asennus vaatii tilauskoodin.
Hyvä bisnes.

Sain poistettua vanhan turvan ja asennettua uuden. Enää ei ilmesty ikkunaa, joka haluaa päivityksen suorittaa, mutta uusinta uutta on se, että vähän aikaa kun tietokone on ollut päällä, tulee ilmoitus: "Tietokonetta ei ole suojattu. Käynnistä tietokone uudelleen". Kuitenkin kun kurkkaa Tietoturva-nappulan alle, siellä seisoo "Tietokone on suojattu". Ei sitä toisaalta jaksaisi kokoajan uudestaan käynnistääkään.

Toinen murhe on se, että kun silloin pari viikkoa sitten tuli tuo Turva päivitettyä, lopetti YouTube videoiden toistamisen. Sitä en ole saanut vieläkään palautettua toimimaan. Esim. FaceBookiin linkitetyt videot toimivat hyvin, mutta ei sitä jaksaisi kavereiden musiikkimaun varassa roikkua. Osaisiko joku neuvoa, mitä nyt pitäisi asialle tehdä. Ei huvittaisi OmaGurulle soittaa ja maksaa.

Eli: Selain: Chrome, Windows, käyttis: Windows 7 Home Premium, tietoturva: No.... se Elisan tarjoama + Windowsin palomuuri.
Sama ongelma on minullakin. Elisa tietoturvapalvelu pyytää koko ajan päivittämään tietoturvan. Kun hyväksyn tämän ehdotuksen niin hetken kuluttua (päivityksen jälkeen?) sama ilmoitus tulee uudestaan. Tietoturvapalvelun ikkunassa näkyy teksti: "Tietokonetta ei ole suojattu". Kun tarkistan päivitykset saan kuitenkin ilmoituksen, että tuotteesi on jo ajan tasalla.

Omat tilaukset -ikkunassa näkyy 4 eri käyttöoikeutta ja kaikissa on teksti: "Tilaus on voimassa".

En viitsisi heti lähteä poistamaan Elisa tietoturvan asennusta koneeltani ja asentamaan uudestaan, koska siinä on paljon työtä, enkä löydä mistään tarvittavaa poistotyökalua ja lukemieni viestien mukaan kontrollipaneelin poistutyökalua ei tähän tarkoitukseen kannata käyttää.

Voisiko joku antaa linkin toimivaan Elisa tietoturvan poistotyökaluun?

EDIT: Löysin jo sen poistotyökalun

Vai auttaako tähän ongelmaan jonkin "asennuskertojen nollaus" siellä Elisan päässä?

t. Tapio
No poistin sitten sen Elisan Tietoturvan asennuksen suoraan kontrollipaneelista. Poistui kivutta. Käynnistin varmuuden vuoksi koneen uudestaan ja asensin Elisa Tietoturvan uudestaan. Vaikuttaisi auttaneen ongelmaan.

t. Zaphod
Asensin päivityksen toukokuussa tai kesänkuun alussa. Siitä lähtien on herjannut , että ilmainen päivitys on saatavilla. Oletein , että Elisa hoitaa asian kesän aikana kuntoon mutta ei ole tapahtunut mitään. Mitens nyt toimisin?
hey.

Sasinko mäkin lisenssikoodin että saan asennettua tietoturvan uudellen. Sama ongelma täälläkin...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
hiimän kirjoitti:
hey.

Sasinko mäkin lisenssikoodin että saan asennettua tietoturvan uudellen. Sama ongelma täälläkin...

Löytynee sieltä Oma Elisan sivuilta, jos kuuluu viihteen palveluihin (vanha asiakas) tai muuten maksettu moisesta.

Osallistu keskusteluun