Kysymys

Elisa Turvapaketti ei pysy käynnissä Huawei P20 lite puhelimessa

  • 6 September 2018
  • 14 kommenttia
  • 4463 katselukerrat

Turvapaketti on käynnissä vain siihen asti kun lataan puhelimen akun. Sitten se ei ole enää käynnissä eikä käynnisty automaattisesti vaikka odottaisin monta päivää. Se käynnistyy vasta sitten kun menen turvapaketin sovellukseen tai käytän turvaselainta, tai jos teen puhelimelle uudelleen käynnistyksen. Kun asennan uuden sovelluksen Googlen kaupasta, turvapaketin pitäisi ilmoittaa onko uusi sovellus turvallinen, mutta mitään ilmoitusta ei tietysti tule silloin kun turvapaketti nukkuu sikeästi. Turvapaketin ajoitettu virustarkastus on myös ihan turha, se ei käynnisty, tai jos se sattumalta joskus käynnistyy niin lopuksi se jää jumiin ja tarkistaa ikuisesti tiedostoa jonka nimi on .nomedia, siis piste ja nomedia. Puhelimessa ei ole sellaista tiedostoa. En enää käytä ajoitettua tarkistusta, mutta käynnistyksen tarkastus on käytössä. Pitäisikö myös käynnistyksen tarkastus laittaa pois käytöstä? Toimisiko sitten paremmin, vai vielä huonommin?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

14 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Turvapaketin kanssa on ollut pitkä liuta erilaisia ongelmia nimenomaan Huawein puhelimilla. Muiden valmistajien laitteilla tuo toimii paremmin. Aiheuttaako ongelmat Huawein Android -variantti vai mikä, on vain arvailujen varassa.Suosittelen testaamaan aitoa oikeaa F-Secure Safea. Tuota voi testata 30vrk ilmaiseksi. Itse käytän vain ja ainoastaan tuota originaalia F-Securea ja se on toiminut kaikilla laitteilla täysin ilman mitään ongelmia.Lisäksi tuo aito F-Secure Safe on edullisempi vuosikustannuksiltaan kuin Elisan Turvapaketti. Jo pelkästään tästä syystä vaihto originaaliin on kannattavaa.Mikäli haluat kuitenkin jatkaa Turvapaketin käyttämistä, kannattaa kokeilla asentaa tuo sovellus uudelleen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.Elisan turvapakettia valmistaa F-Secure ja se on ainoastaan brändätty Elisalle/Saunalahdelle.Koska turvapaketti on brändätty, se voi aiheuttaa joitakin ongelmia, mutta ei mielestäni kuvailemiasi ongelmia. Elisan tuki voi neuvoa ohjelman käytössä, mutta kannattaa raportoida virheistä myös suoraan valmistajalle eli tässä tapauksessa F-Securelle. Teitkö niin?Uudelleenasennus on hyvä neuvo alkuun, sitten voisit kokeilla toista turvapakettia, jos apua ei löydy mistään. Oletko hakenut netistä, onko muilla Huawein käyttäjiä ongelmia Elisan turvapaketissa? Minkälaisia ratkaisuja he saivat ongelmiin?Nyt soi Atmozfears & Audiotricz - Reawakening (Original Mix).Hauskaa alkanutta syksyä ja tervetuloa OmaYhteisöön uudelleen!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
F-Securen tuesta ei saa apuja operaattoreiden itselleen muokkaamiin versioihin lainkaan. Ainoastaan alkuperäisiin F-Securen tuotteisiin.Täällä on aiemmin joku kertonut, että alkuperäinen F-Secure toimii ok, mutta Elisan itselleen muokkaama Turvapaketti ei.Elisan tuesta siis kannattaa kysellä apuja. F-Secureen yhteys silloin, jos originaali Safe temppuilee samalla tavalla.
Käyttäjätaso 7
F-Securen tuesta ei saa apuja operaattoreiden itselleen muokkaamiin versioihin lainkaan.

F-Securen kirjallista tukea, ja sitä että muilla on ollut samoja ongelmia, voi kuitenkin ihan vapaasti hyödyntää myös opeaattoriversioille. Eli toisin sanoen googlata, onko muilla ollut samaa ongelmaa ja onko aiheeseen ratkaisua.Täällä on aiemmin joku kertonut, että alkuperäinen F-Secure toimii ok, mutta Elisan itselleen muokkaama Turvapaketti ei.


Kuitenkin Huawei-ongelmia esiintyy myös F-Securen tukipalstalla ja löytyy myös FAQ-ohjeista.https://community.f-secure.com/t5/F-Secure-SAFE/Huawein-puhelimessa-ei-pysy/td-p/85168https://community.f-secure.com/t5/F-Secure-SAFE/Why-does-F-Secure-SAFE-go/ta-p/99546Niin ja löytyyhän kysymys myös Telian versiosta.
Uudelleen asennus ei korjaa ongelmaa. Puhelimessa on android 8 ja akkuasetuksissa ei voi laittaa sovelluksia suojatuksi. Tabletissa on android 7 ja akkuasetuksissa voi valita mitä sovelluksia ei suljeta kun näyttö lukitaan. Tabletissa turvapaketti pysyy käynnissä.

Noissa tukipalstan jutuissa lapsilukko ei pysy päällä, mutta minä en käytä mitään lapsilukkoja, turvapaketin ei tarvitse vahtia minua, sen pitää vain estää virukset ja muut haitalliset. Minun puhelimen ongelma on että koko turvapaketti ei pysy käynnissä.

Tietäiskö joku voiko F-secure tilauksia maksaa puhelinlaskussa vai tarvitseeko sinne laittaa luottokortin numero, tai voiko maksaa Nordea Walletilla jotenkin antamatta luottokortin numeroa?

Tietäiskö joku riittääkö tietoturvaksi puhelimen oma virustarkastusohjelma, se taitaa olla joku avast, se on mukana käyttöjärjestelmässä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Aidon F-Securen voit ostaa lähimmästä tavaratalosta / erikoisliikkeestä vaikka perinteisesti käteisellä. Sitä ei ole pakko tilata netistä.Avast! on toki yksi vaihtoehto. Itse tosin hiukan vieroksun noita ilmaisia tietoturvia. Joillakin toimivat ihan siinä missä muutkin, toisilla taas eivät tunnu toimivan sitten lainkaan.Kannattaa tarkistaa puhelimen asetuksista, että tuo Turvapaketti ei ole asetettu menemään lepotilaan. Itselläni Samsungissa tämä asetus löytyy tuolta akku -asetuksista.
Puhelimen akkuasetuksissa turvapaketilla on Hallitse automaattisesti. Kokeilen nyt vaihtaa siihen Hallitse manuaalisesti ja sen alla valinnat Automaattinen käynnistäminen, Toissijainen käynnistys, ja Suorita taustalla, ne kaikki valituiksi. Mutta olen ehkä jo aikaisemmin kokeillut sitä ja oli siinäkin jotain ongelmia. Mutta nyt kokeilen sitä uudelleen. Jos ei ala toimia, sitten vaihdan halvempaan, siis joku F-secure, jos löydän sen jostain kaupasta.
Akkuasetuksen muutoksen lisäksi muutin Turvapaketin virustarkastuksen asetukset niin että virustarkastus tietysti on käytössä mutta poistin muut, ei enää käynnistyksen tarkastusta ja ajoitettua. Näitä muutoksia tehdessä turvapaketti tietenkin käynnistyi. Se pysyi käynnissä myös kun käynnistin puhelimen uudelleen. En ole vielä ehtinyt katsoa pysyykö se käynnissä sitten kun lataan puhelimen akun. Katson sen vasta sitten kun tarvitsee ladata. Mutta tekeekö se niillä asetuksilla automaattisesti virustarkastuksen joskus vai eikö koskaan? Tietoturvaohjelman kyllä pitäisi olla automaattinen, se on hyödytön jos käyttäjän pitää itse jatkuvasti vahtia sitä. Toivottavasti Elisa viitsisi kehittää turvapakettia toimimaan paremmin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Koitetaan toki osaltamme reagoida ongelmaan mitä voidaan, mutta ongelmana tuntuu tällä hetkellä olevan eniten juuri tuo Huawein kehittämä Emotion UI (EMUI) käyttöjärjestelmä, jolle emme itse mahda mitään 😞 Tuossa EMUI:ssa on aika tehokkaat nuo virransäästöasetukset, mikä osaltaan luo ongelmia tuohon käynnissäpysymiseen. Itselläni oli aiemmin Honor 7 ja siinä sain aikas hyvin pysymään päällä tuon Turvapaketin kun otin kaikki mahdolliset virransäästöt asetuksista pois tuolta Turvapaketilta ja annoin sille oikeudet olla milloin vain päällä. Valitettavasti itsellä ei ole enää tuota puhelinta käytössä eli en pysty tarkistamaan suoraan mitkä asetukset piti vaihtaa, mutta toivottavasti tuosta edes suuntaa antavaa apua on 🙂
Minullakin oli yksi Honor 7, siinä android 6 ja sain hyvin säädettyä asetukset niin että turvapaketti pysyi käynnissä. Minulla on myös huawein tabletti jossa android 7, ja siinäkin turvapaketin saa pysymään käynnissä. Mutta uudessa puhelimessa on uudempi android 8 ja uudempi EMUI, siinä ei ole mitään sellaisia akkuasetuksia että turvapaketti pysyisi käynnissä. Tänään tekemäni asetusmuutokset ei auttaneet yhtään, akun latauksen jälkeen turvapaketti ei ollut enää käynnissä. Ja puhelin ei myöskään käynnistä sitä latauksen jälkeen automaattisesti vaikka se käynnistelee silloin tällöin jotain aivan turhia sovelluksia joita en käytä koskaan. Olen antanut turvapaketille myös erikoiskäyttöoikeuksissa oikeuden että akun optimointi ei käytössä on sallittua sille, mutta silläkään asetuksella ei näytä olevan mitään vaikutusta. Jos Elisa ja F-secure ei voi tehdä tälle asialle mitään, niin toivottavasti Huawei voisi tehdä jotain niin että niiden tekemät laitteet ymmärtäisi pitää turvaohjelmat käynnissä automaattisesti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tarvii kattoo jos saan jostain käsiini ko. puhelinta, muistaakseni tuttavapiirissä jollain tuo pitäisi olla. Ilmoittelen toki heti jos (toivottavasti kun) saan tuota testattua ja tarkistettua että onko siellä mitään kikkaa millä tuota saisi pysymään toiminnassa 🙂
Lopetin äsken Elisa Turvapaketti sopimuksen. Minulla on nyt asennettuna F-Secure SAFE kolmessa laitteessa, ensin yhden kuukauden kokeilu ilmaiseksi, sen jälkeen kaupasta ostetun boxin koodilla paljon edullisemmin kuin Elisan kautta. F-securen sovellus ja selain näyttää melkein samalta kuin Elisan sovellus ja selain. Jos on samat ongelmat, niin on ainakin halvemmalla. Yritän hoitaa ongelmat niin että alan käyttämään turvaselainta enemmän, sitten se varmaan pysyy käynnissä paremmin.
Käyttäjätaso 1
Lopetin äsken Elisa Turvapaketti sopimuksen. Minulla on nyt asennettuna F-Secure SAFE kolmessa laitteessa, ensin yhden kuukauden kokeilu ilmaiseksi, sen jälkeen kaupasta ostetun boxin koodilla paljon edullisemmin kuin Elisan kautta. F-securen sovellus ja selain näyttää melkein samalta kuin Elisan sovellus ja selain. Jos on samat ongelmat, niin on ainakin halvemmalla. Yritän hoitaa ongelmat niin että alan käyttämään turvaselainta enemmän, sitten se varmaan pysyy käynnissä paremmin.Ikävä kuulla, että päädyit tässä tapauksessa Turvapaketin irtisanomiseen 😞 Toivottavasti nuo kertomasi ongelmat poistuivat nyt viimeistään paketin vaihdon myötä
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Huawein puhelinten virransäästö aiheuttaa ongelmia monille muillekin sovelluksille.En ole koskaan saanut esimerkiksi tiedonstonlatauksia toimimaan Huawei Ascend P6 muutoin kuin roikottamalla sitä laturin johdossa kehittäjävalinta keep alive while charging päällä. Tuttavan Huawei P9:ssä Google play store kuoli kesken päivitysten.Sama teema jatkuu keskustelupalstoilla loputtomiin, eli koskee myös P9 uudempia malleja.