Haittaohjelman poistaminen

  • 23 helmikuu 2018
  • 10 kommenttia
  • 1087 katselukerrat

Suoritin turvapaketin avulla tietokoneen täystarkistuksen, jonka mukaan koneesta löytyi haittaohjelma "ccleaner.exe.EXE". Yritin poistaa ohjelman Turvapaketin avulla, mutta viesti ilmoitti, että kyseistä tiedostoa ei puhdistettu. En myöskään onnistunut saamaan sitä karanteeniin. Mitä voin tehdä seuraavaksi ja millaisia vahinkoja tämä haittaohjelmaksi luokiteltu sovellus voi aiheuttaa?
Apua toivoen
Kari Saarinen

10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuo tiedoston pääte vähän hämää tuossa. CCleaner on itsessään ihan hyvä ja turvallinen ohjelmisto, mutta tuo ".exe.EXE" häntä vähän viittaisi että voi olla myös jokin haitake kyseessä. Katsoitko tuosta raportista että mikä tiedostosijainti tuolla tiedostolla oli ja koititko käsin poistaa tuota tiedostoa vielä? Mikäli siis tuo tiedosto ei ole CCleaner ohjelman oma exe-tiedosto, jossa vain sattuisi jostain syystä olemaan tiedostopääte kahdesti
Viimeisin tarkistus antoi edelleen raportin haittaohjelmasta.
Polku on: C:\Users\uy\AppData\Local\Temp\ICReinstall_ccleaner.exe: Ei voitu asettaa karanteeniin.
Yritin kirjoittaa tämän polun hakukenttään, mutta alettuani kirjoittaa osaa "AppData", kone ilmoitti A-näppäimen jälkeen, että kohteelle ei löytynyt tuloksia.
Mitä voin tehdä seuraavaksi?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
CCleaneristahan oli jaossa tuossa viimevuoden puolella saastunut versio. Lisää voipi lukea vaikkapa täältä. Jos ei kotikonstein poistaminen onnistu niin jotenkin kuulostaa hieman tilanteelta jossa joku tekniikasta enemmän ymmärtävä tuttava, tai vaikka sitten OmaGuru voisi auttaa.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Kokeile eri ohjelmaa? Advanced systemcare toiminu monta vuotta ja kaikki on poistanu.
Voiko Advanced systemcare -ohjelman asentaa Elisa Turvaketin (F-Securen) rinnalle etteivät ne haittaa toisiaan?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Voi, itsellä sama paketti mutta Telian versio.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Malvarebytesin Anti-Malvaren ilmaisversiota käyttänyt itse. Skannaus tuntuu välillä toivottoman hitaalta, mutta tuo on ollut hyvin tehokas löytämään koneelta kaikenlaista haittaohjelmaa ja muuta pikkupöpöä, jota esim. F-Securen tuotteet eivät välttämättä löydä.

Ja kyllä, toimii täydellisesti F-Securen rinnalla, eivätkä häiritse toisiaan.
F-Securen ohjelma on tunnistanut tämän haittaohjelman, mutta se ei onnistu poistamaan tai asettamaan tätä karenssiin. Poistaako Anti-Malvare haittaohjelmat?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
F-Securen ohjelma on tunnistanut tämän haittaohjelman, mutta se ei onnistu poistamaan tai asettamaan tätä karenssiin. Poistaako Anti-Malvare haittaohjelmat?

Tarvittaessa. Myös haittaohjelmien asettaminen karanteeniin onnistuu.
Pätömies ccleaner hakkeroitiin nyt se levittää haittaohjenmaa

Osallistu keskusteluun