Vastattu

Kysymys Elisan mailipalvelimen toiminnasta

  • 6 toukokuu 2019
  • 1 kommentti
  • 1692 katselukerrat

Voiko Elisan mailipalvelin päästää läpi ulkopuolisen huijaussähköpostiviestin, jonka from ja to -kentässä on molemmissa minun sähköpostiosoite? Tiedän, että jotkut palvelimet hyväksyvät saman osoitteen sekä from ja to -kenttään, kun ne välittävät viestin eteenpäin.
Minulle kävi juuri näin. Vastaanotin huijausviestin, joka oli lähetetty minulta itseltäni. Vaihdoin heti salasanan, mutta pohdin, pääsikö hakkeri oikeasti mailiini käsiksi. En ole käyttänyt mailin salasanaa muissa palveluissa, eikä minua ole 'pawnattu'.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hpguru 6 toukokuu 2019, 22:22

Hei!Kyllä voi!Sähköpostit voi helposti naamioida, että ne tulisivat vaikkapa poliisin tai Elisan palvelimelta. Tähän ei tarvita edes hakkeritaustaa, jos osaat avata Gmailin, osaat varmasti löytää ratkaisun feikata emailin from-tietueet. Elisan sähköposti on siitä huono posti, että roskapostisuojaus maksaa, eikä se välttämättä estä kaikkia roskaposteja automaattisesti. Minä käytän Gmailia ja se estää kaiken oikein hyvin. Suosittelen jättämään roskapostit huomioitta, äläkä klikkaa niissä olevia linkkejä. Jos sähköposti täyttyy roskasta, tyhjennä sitä useammin.Nyt soi Ran-D - #MyWay (Original Mix).Hyvää yön jatkoa!
Katso alkuperäinen viesti

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei!

Kyllä voi!

Sähköpostit voi helposti naamioida, että ne tulisivat vaikkapa poliisin tai Elisan palvelimelta. Tähän ei tarvita edes hakkeritaustaa, jos osaat avata Gmailin, osaat varmasti löytää ratkaisun feikata emailin from-tietueet. Elisan sähköposti on siitä huono posti, että roskapostisuojaus maksaa, eikä se välttämättä estä kaikkia roskaposteja automaattisesti. Minä käytän Gmailia ja se estää kaiken oikein hyvin. Suosittelen jättämään roskapostit huomioitta, äläkä klikkaa niissä olevia linkkejä. Jos sähköposti täyttyy roskasta, tyhjennä sitä useammin.

Nyt soi Ran-D - #MyWay (Original Mix).

Hyvää yön jatkoa!

Osallistu keskusteluun