Kysymys

Mikä on nopein tapa lisätä Pilvilinnaan paljon tiedostoja

  • 15 lokakuu 2015
  • 4 kommenttia
  • 984 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 1 kommentti
Olen ottamassa käyttöön Pilvilinna-palvelua ja haluaisin lisätä sinne n. 5000 valokuvaa. Mikä on nopein tapa tehdä tämä? Voiko Pilvilinnaan lisätä kuvat kansioittain vai tuleeko lisätä yksittäiset kuvat ja luoda Pilvilinnan tarjoamat kokoelmat? (Aika homma tällä kuvamäärällä)

Kuvat ovat tällä hetkellä Windows ja Ubuntu-järjestelmissä, "numeroja" en muista, mutta vuonna 2010 ne olivat uusia ja hyviä. (Ja nyt vetävät viimeisiä joten siksi haluan ne tuonne pilveen).

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tässä hieman vinkkejä Pilvilinnan käyttöön: http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/461/ :)

Myöskin OmaGuru osaa tässä auttaa tarkemmin, mutta eiköhän täältä palstalaisistakin auttavia käsiä löyty 😉
Saman ohjeen luin jo ennen kuin kysyin, mutten ymmärtänyt onko muuta tapaa kuin lisätä kuvia yksittäin - 180 kuvan lataus palveluun vei puolisen tuntia joten kun näitä kuvia olisi tosiaan se about 5000 jotka haluaisin "turvaan" (kone hajoamispisteessä) niin joku nopeampi tapa olisi aika tosi jees.

Omaguru on ymmärtääkseni maksullinen palvelu - ja tuntuu kyllä aika tyhmältä maksaa siitä että saa ohjeita jo kertaalleen maksetun palvelun käyttöön.
Käyttäjätaso 7
mholm kirjoitti:
onko muuta tapaa kuin lisätä kuvia yksittäin

(Minä mistään mitään tiedä, mutta...) Eikö niitä saa siirrettyä kansiotasolla? Pääkansiosta "kuvat" kiinni ja menoksi.... viikoksi tekemään jotain muuta ja odottamaan tiedostojen siirtymistä.

Sille nyt ei mitään voi, että 5000 kuvan (x 5 Mt ~ 25 Gt?) siirtäminen vie aikaa, yhteydestä riippuen tosi paljon taikka tositosi paljon. Pakattua kuvatiedostoa kun ei pakkausohjelmatkaan enää pienemmäksi saa sullottua.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tekeekö tuo http://elisa.fi/pilvilinna/lataa/ esim. Windowsversio omalle koneelle Pilvilinna kansion, kuten OneDrive tai GoogleDrive? Jos tekee, niin silloinhan pilvettäminen on helppoa, samanlaista kuin lokaalisti copy/paste.

Mulla näkyy näin resurrienhallinnassa. Ja jossain kyseltiin Pilvilinnan tiedostojen nimien muutosta. Ainakin noilla kahdella onnistuu hyvin. Muutat omalla koneella nimen/nimet ja ne päivittyy automaattisesti pilveen.

Näin resurssienhallinnassa

kuva.JPG

Osallistu keskusteluun