Kysymys

Mobiili tietoturva

 • 27 tammikuu 2016
 • 6 kommenttia
 • 691 katselukerrat

Mobiili tietoturvan mukana on Turvaselain. OP-pankin sivulle mennessä ilmoittaa, että se ei tue kyseistä Turvaselainta.

Kysely F-Securelta: Vastaus, jos se on Saunalahden tuote, Saunalahti vastaa siitä.

Tekeekö Saunalahti ja Elisa lisätyökaluja tai muutoksia F-Securin tuotteeseen.

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
VanhaMonttööri kirjoitti:
OP-pankin sivulle mennessä ilmoittaa, että se ei tue kyseistä Turvaselainta.

Haittaako tämä OP:n sivujen käyttöä?

Ne sivut ilmoittaa myös, että ne eivät tue PaleMoonia. Siitä huolimatta ainakin julkiset sivut toimivat PaleMoonilla oikein hyvin.

Kyse on siis siitä, että sivusto on testattu ja toimivaksi havaittu 4 yleisimmällä selaimella. Kaikki muut selaimet, samoin kuin varmaankin noiden 4 selaimen vanhat versiot, saavat ilmoituksen siitä, että ne eivät ole tuettuja.

Eli jos syyttävää sormea haluaa jonnekin päin osoittaa, niin minä näyttäisin sillä OP:n sivustosta vastaavaa tahoa. Kyllähän monet muutkin sivustot kertovat, että ne on optimoitu tietyille selaimille. Mutta tuo OP:n ilmoitus muille selaimille on harhaanjohtava. Tietysti pitää ymmärtää, että vanhat selainversiot ovat turvallisuusriski. Mutta OP:n sivujentekijöille tuntemattomat tai laiskuuden vuoksi testaamatta jääneet täysin ajantasaiset selaimet eivät ole mikään turvallisuusriski.
Käyttäjätaso 3
Kummankaan F-Securen tuotteen (Safe ja Mobile Security) turvaselaimella Op:n sivuille mentäessä ei tule minkäänlaista herjaa epäyhteensopivan selaimen käytöstä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Moikka 
 • ?

  Kysäisempä josko tähän saataisiin kommenttia. :)
 • Käyttäjätaso 7
  Staplepexi kirjoitti:
  Kummankaan F-Securen tuotteen (Safe ja Mobile Security) turvaselaimella Op:n sivuille mentäessä ei tule minkäänlaista herjaa epäyhteensopivan selaimen käytöstä.

  Siinä tapauksessa veikkaan, että kyse on (taas) siitä, että operaattoriversiossa päivitykset tulee vähän jälkijunassa, ja sen "nykyinen" versio luokitellaan jo vanhentuneeksi.

  Muutenhan noissa ei pitäisi olla muuta eroa kuin logon väri.

  Mutta edelleen kysyisin, onko asiasta muuta haittaa kuin se ärsytys, jonka ko. ilmoitus aiheuttaa?
  Eipä tuosta ollut muuta haittaa, epäilytti tietysti turvallisuus,

  kun käytin ulkomailla tablettia.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Osuuspankki on jostakin syystä tehnyt aika tiukan rajauksen verkkopalvelunsa tukemiin selaimiin, eli on siis tietysti paljon
  muitakin selaimia ja niiden versioita, joita kyseinen palvelu ei tue. Meiltä pyritään olemaan yhteyksissä Osuuspankkiin ja selvittämään pystyisikö Turvaselaimen saada tuetuksi selaimeksi, mutta sillä välin suosittelemme käyttämään pankin omaa mobiilisovellusta. 🙂

  Osallistu keskusteluun