Vastattu

MS-turvapäivitys kb4056892 ei onnistu, vaikka F-Securen SAFE MS:n kanssa yhteensopivien listalla

  • 14 tammikuu 2018
  • 16 kommenttia
  • 1210 katselukerrat

Uutiset kertovat Microsoftin päivityspaketista kb4056892, joka ei päivity, jos virustorjuntaohjelma ei täytä MS:n vaatimuksia. F-Securen SAFE on listassa vaatimukset täyttävien listalla. Mikä F-Securen tuote kuuluu Elisan Tietoturvapalveluun? Järjestelmä ilmoittaa, että po. päivitys ei onnistunut 5.1.2018. MS:n päivitysvianmääritys ei tuottanut tulosta. Hain kb4056892:n MS:n päivitysvarastosta ja käynnistin latauksen & asennuksen, joka päättyi ilmoiukseen jonka mukaan päivitys "ei koske" laitettani.

Viestintäviraston juttu kb4056892:stä:
https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/tietoturvanyt/2018/01/ttn201801101216.html
Epävirallinen lista MS:n hyväksymistä ja hylkäämistä virustorjuntaohjelmista:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/184wcDt9I9TUNFFbsAVLpzAtckQxYiuirADzf3cL42FQ/htmlview?sle=true#gid=0
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kv36 16 tammikuu 2018, 13:29

Minulla on halvin Tietoturvapalvelu, versio Elisa 17.0. Sen sisältämä F-Secure-versio ei enää kelpaa Microsoftille. Onko suunnitelmissanne hoitaa asia kuntoon?Tietoturvapalvelu oli vanhentunut tuote ja se on poistunut jo Elisankin valikoimasta (nyt vuodenvaihteessa?). Elisa Turvapaketti on operaattorille brändätty versio Fsecure Safesta.Safe ei todellakaan maksa 60 e/kk vaan 3 laitteen lisenssi maksaa 60 euroa/vuosi. Jos tarve on vain yhteen laitteeseen, lisenssi pitää hankkia jonkun jälleenmyyjän kautta. Esim. Gigantti myy 1 laitteen 1 vuoden lisenssiä 39 eurolla.

Yhden laitteen lisenssi onkin ainut, joka tulisi euroissa mitattuna halvemmaksi hankkia Elisalta (Turvapaketti 2,9 e/kk), jos kestää sen että tuotteessa on enemmän ongelmia, heikompi tuki ja hitaammat ohjelmistopäivitykset kuin alkuperäisessä tuotteessa.
Katso alkuperäinen viesti

16 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Uutiset kertovat Microsoftin päivityspaketista kb4056892, joka ei päivity, jos virustorjuntaohjelma ei täytä MS:n vaatimuksia. F-Securen SAFE on listassa vaatimukset täyttävien listalla. Mikä F-Securen tuote kuuluu Elisan Tietoturvapalveluun?

Vaikuttaa siltä , että vain alkuperäinen F-Secure Safe on Microsoftin hyväksyttyjen listalla. Muutenkin nuo operaattoreille brädätyt versiot ovat osoittautuneet huonommin toimiviksi ja päivityksetkin laahaavat alkuperäisen perässä.
Olen itse omin päin päätellyt (vastauksia en ole Elisalta saanut puhelimitse asiakaspalvelustakaan), että ongelma on juuri Elisan Tietoturvapalvelun vanhassa F-Securen versiossa. MS:n kanssa yhteensopiva F-Securen tietoturva on nimeltään SAFE, ja se maksaa halvimmillaan 60 €/kk. Elisan Viihteeseen sisältyvän Tietoturvapalvelun hinnaksi ilmoitetaan 6 €/kk.

Microsoft teki (taas) ikävän kämmin eikä se ole Elisan syy, mutta nytkö tilanne siis todellakin on se, että enää ei laitteeni käyttöjärjestelmä päivity lainkaan? Laite on Microsoftin Surface 3 (ei Pro), jossa on täysi Windows 10 Home, versio 1709.

Minulla on halvin Tietoturvapalvelu, versio Elisa 17.0. Sen sisältämä F-Secure-versio ei enää kelpaa Microsoftille. Onko suunnitelmissanne hoitaa asia kuntoon? Vai onko pakko vaihtaa kalliimpaan? Ennen kaikkea, onko kalliimmassakaan MS:n kanssa yhteensopiva F-Secure SAFE?
Käyttäjätaso 7
Minulla on halvin Tietoturvapalvelu, versio Elisa 17.0. Sen sisältämä F-Secure-versio ei enää kelpaa Microsoftille. Onko suunnitelmissanne hoitaa asia kuntoon?

Tietoturvapalvelu oli vanhentunut tuote ja se on poistunut jo Elisankin valikoimasta (nyt vuodenvaihteessa?). Elisa Turvapaketti on operaattorille brändätty versio Fsecure Safesta.

Safe ei todellakaan maksa 60 e/kk vaan 3 laitteen lisenssi maksaa 60 euroa/vuosi. Jos tarve on vain yhteen laitteeseen, lisenssi pitää hankkia jonkun jälleenmyyjän kautta. Esim. Gigantti myy 1 laitteen 1 vuoden lisenssiä 39 eurolla.
Yhden laitteen lisenssi onkin ainut, joka tulisi euroissa mitattuna halvemmaksi hankkia Elisalta (Turvapaketti 2,9 e/kk), jos kestää sen että tuotteessa on enemmän ongelmia, heikompi tuki ja hitaammat ohjelmistopäivitykset kuin alkuperäisessä tuotteessa.
Käyttäjätaso 7
Ennen kaikkea, onko kalliimmassakaan MS:n kanssa yhteensopiva F-Secure SAFE?

Alkuperäinen F-Secure Safe (uusin versio 17.2) on yhteensopiva Microsoftin Meltdown- ja Spectre-päivityksen kanssa.

Kuten kv36 edellä kertoi ei ole mitään järkeä hankkia Elisalta vanhentuneita F-Securen tuotteita , kun ne toimivatkin heikommin.
Asia selvä. Luin huolimattomasti F-Securen hinnan.

Yksinkertaisuuden ja vaivattomuuden vuoksi harkitsen Elisa Tietoturvapalvelun päivittämistä Tietoturvapaketiksi siinä tapauksessa, että "operaattorille brändätty versio Fsecure Safesta" on MS-yhteensopiva. Onko se?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Itse olen käyttänyt jo toistakymmentä vuotta aitoa ja alkuperäistä. Ei ole kertaakaan pitänyt poistaa ohjelmistoa ja ladata taas uudelleen, toimii ongelmitta ja päivityksiä tulee lähes joka kerta konetta avattaessa. Viime vuonna oli vielä erilliset SAFE ja Freedome, mutta yhdistin nuo syksyllä lisenssien uusimisen yhteydessä TOTAL-palveluksi.

Ainoa ongelma - jos niin voi sanoa - on se, että tarjolla on vain 3, 5 ja 7 lisenssin ostokset. Itselläni on tuo viimeinen, koska suojattavia vempeleitä on 6 kappaletta. Mutta ennemmin maksan yhden ylimääräisen lisenssin kuin jättäisin yhden koneen suojaamatta.

Täytynee tutkailla löytyisikö jonkin uusi härpäke, jonka voisi hallitukselle uskottavasti perustella taloudessamme välttämättömäksi. Saisi tuon viimeisenkin käyttöön 😛
On kai sitten pakko maksaa Omagurulle vastauksesta kysymykseen, onko operaattorille brändätty versio F-Secure SAFEsta MS-kelpoinen/yhteensopiva. Ymmärrän ettei Elisa ole hyväntekeväisyyslaitos, mutta pitäisi sentään myyjän kertoa ostajalle mitä hän myy. En tällä kertaa kysy käyttö- tai asennusohjeita; ymmärrän senkin että nykyisin kansalaistaitoihin kuuluu datanomin tietotaito ja siinä olen väliinputoaja ja joudun siitä maksamaan niin kuin väliinputoajat aina joutuvat.
Käyttäjätaso 7
On kai sitten pakko maksaa Omagurulle vastauksesta kysymykseen, onko operaattorille brändätty versio F-Secure SAFEsta MS-kelpoinen/yhteensopiva.

Ei taida kuulua OmaGurun toimialueeseen tuollainen kysymys. OmaGuru auttaa laitteiden asetusongelmissa ja vastaavissa asioissa, eli tarjoaa samoja palveluita kuin mikä tahansa atk-palveluita tarjoava firma omassa kotikylässäsi. Palveluiden sisältö on tavallisen asiakaspalvelun asia.

Laita palstatiimille yksityisviestiä, jos he eivät itse huomaa tätä keskusteluketjua. He eivät välttämättä itse tiedä, mutta tietänevät keltä asiaa pitää kysyä.
Palstan tiimi ei vastaa yksityisviestiin ja OmaElisan sättäri vain kopioi Elisan tietoturvamainosten tekstiä, joka kaikki on verkkosivuilla eikä vastaa kysymykseen paitsi että arvelee OmaGurun osaavan vastata. Ei kai tässä muu auta kuin irtisanoa Elisan tietoturva ja ostaa F-Securelta se kolmen paketti. Mulla on vain yksi laite, mutta nämä on niitä väliinputoajan oppirahoja. Vaikka en kyllä tiedä mitä siinä oppii - senkö että pitää hankkia vielä kaksi laitetta? 😮 😠 :S
Käyttäjätaso 7
ja ostaa F-Securelta se kolmen paketti. Mulla on vain yksi laite

Kuten edellä totesin, jälleenmyyjiltä saa FS Safen myös yhden laitteen lisenssinä. Se ei ole kuin muutaman euron kalliimpi kuin Elisan versio. Tuo mainitsemani Gigantti taitaa olla halvimmasta päästä, mutta suosittelen tekemään itsekin hintavertailua.
Käyttäjätaso 3
F-secure Safe yhdelle laitteelle/vuosi maksaa prismassa 29,90€

Eli 2,50€/kk. halvempi siis kuin Elisan myymä. Pakko ostaa halvempaa kun Elisan TJ haluaa palkkojen putoavan.

OmaGurulle ei kannata soittaa MISSÄÄN TAPAUKSESSA. Siellä ei tiedetä mitään. Ongelmatilanteissa kannatta googlailla muroBBS ym. foorumeita.

Totuus on kuitenkin, että kaikkiin yleisiin kysymyksiin löytyy vastaus vauva-foorumilta.
Joo, huomasin kyllä Gigantti-mainintasi, mutta enää en rupea mihinkään välikäsien kautta. Jatkoa ajatellen pääsen helpommalla kun otan suoraan F-Securelta ja maksan niistä kahdesta laitteesta sentään vain pari kymppiä vuodessa. Mistä sitä paitsi tiedän myykö Giganttikaan sitä uunituoretta versiota? Koko revohkahan on ihan viime viikkojen juttu.

Soitin kuin soitinkin OmaGurulle, mutta ei hänkään tiennyt muuta kuin sen, että ei Elisan Tietoturvapakettiin ihan äsken ole päivitystä tullut, joten päättelin että ei sen F-Secure-versio ole MS-kelpoinen. Saa nähdä milloin Elisa päivittää - tai voisiko olla ettei jälleenmyyjille annetakaan ihan uunituoreita F-Secureja?
Käyttäjätaso 3
Eihän siinä myyntipaketissa ole kuin koodi, Netin kautta ladataan. Kai se päivittyy...
mjarkko jo ehti ensin, mutta tarkennuksena vielä, niin haet esim. hintavertailusta edullisimman sekä sinulle sopivimman version (https://hintaseuranta.fi/osasto/ohjelmistot/26272) tai selaat muita nettikauppoja (Gigantti, Verkkokauppa jne.) ja ostat sieltä minkä katsot parhaimmaksi. Kun olet saanut koodin, niin menet F-Securen sivulle (https://www.f-secure.com/fi_FI/web/home_fi/downloads) ja lataat viimeisimmän version ohjelmasta. Asennuksen yhteydessä ohjelma kysyy ostamaasi koodia.
Toki voit ladata ohjelman hetikin ja ottaa käyttöön kokeiluversion, kunnes hankit koodin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Luetaan me yksityisviestejä ja näitä Palstan keskusteluja, välillä vain voi olla viivettä. Palataan Kurjenpolvi kohta asiaan yksityisviestin puolella vaikka? 🙂
Ok, Patomiäs!

Osallistu keskusteluun