Outo IGMP liikenne palomuurin lokissa

  • 29 maaliskuu 2017
  • 2 kommenttia
  • 411 katselukerrat

Hei

Minulla on Elisa viihde liittymä. Yhteys on valokuitu ja taloyhtiön sisäverkossa data siirtyy puhelinkaapelointia käyttäen. Hankin erillisen purkin johon asensin pfSensen, jota käytän oman kotiverkkoni palomuurina sekä reititittimenä. Palomuurin WAN porttiin olen kytkenyt TeleWell TW-EV902 VDSL2-modeemin, joka toimii puhtaasti siltana. Palomuurin lokista näen 10/8 verkosta saapuvan IGMP liikennettä WAN porttiin ja kohdeosoitteena on 224.0.0.1. Tämänhän tietysti palomuuri default asetuksilla hylkää.

Kysymys kuuluu miltä ihmeen laitteelta se liikenne voi tulla? Voiko se olla esim. joku talojakomossa oleva laite? Tätä liikennettä tulee koko ajan.

2 kommenttia

Lienee Elisa Viihteen IPTV multicastia.
IPTV minullakin tuli ensimmäisenä mieleen.

Tarkennan vielä, että tämä laite josta liikenne tulee on siis oman kotiverkkoni ulkopuolella ja saapuu WAN porttiin. Omassa verkossani on tällä hetkellä ainoastaan aiemmin mainitun palomuurin lisäksi yksi tietokone kiinni eikä mitään langattomia tukiasemia tms. eikä Elisan digiboksia ei ole tällä hetkellä kytketty verkkoon. Eikö silloin ole jotain outuoa jos lähdeosoitteen IP on kuitenkin 10/8 verkosta?

Osallistu keskusteluun