Palautetta Pilvilinnan Mac-ohjelmasta

  • 7 June 2017
  • 9 kommenttia
  • 636 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 3 kommenttia
Käytössäni on nyt uusin versio Pilvilinna Plussan Mac-ohjelmasta (versio 2.0.3). Käyttöjärjestelmäni on macOS Sierra 10.12.5. Ohjelma toimii enimmäkseen hyvin, mutta siinä olisi pari parannettavaa asiaa:

- Jostain syystä ohjelma vaatii suuren suorituskyvyn GPU:n. Minulla on siis mac-kannettava, jossa sekä integroitu että erillinen näytönohjain. Ohjelman takia (vaikka sen käyttöliittymä ei edes olisi auki, eli pelkkä taustapalvelu käynnissä) mac siis käyttää koko ajan erillistä näytönohjainta, mikä vie paljon enemmän akkua. Onko tätä mahdollista korjata?

- Ohjelma käynnistyy aina automaattisesti samalla kun käyttöjärjestelmä. Sitä ei kuitenkaan ole listattu järjestelmäasetuksissa kirjautumiskohteeksi. Johtuen mm. ylläolevasta, ei tämän aina haluaisi tapahtuvan. Onko mahdollista lisätä ohjelmaan esim. asetusta, jolla määrittäisi haluaako tämän automaattisen käynnistyksen tapahtuvan.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kiva kuulla, että enimmäkseen tuo palvelu toimii kivasti.
Laitoin nämä palautteesi eteenpäin ja kerromme sulle heti jos saamme vastausta, jos näihin löytyisi ihan samontein ratkaisua :8
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Palautteesi sai kovasti kiitosta ja se on välitetty kehitystiimille. Eli parannusta on toivottavasti tulossa 🙂
Ihan varmaa ei ole, että ehitisikö tämä enää seuraavaan päivitykseen joten aikaa en uskalla luvata. 🙂
Kiitos paljon tiedosta, tämä kuulostaa hyvältä!
Elisa Pilvilinnasta julkaistiin uusi versio tällä viikolla myös Macille, mutta EDELLEEN se vaatii suuren suorituskyvyn GPU:n, mikä tuntuu todella turhalta, eikä käytännössä kannusta lainkaan käyttämään softaa läppärillä.

Onko teillä backlogissa tarkoituksena selvittää asiaa, vai onko tämä tiedostettu ominaisuus?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
@Tuge selvitellään tuota ja palaillaan asiaan mahdollisimman pian!
Käyttäjätaso 3
Entäs toi windows versio, jokohan synkronointi saatu kuntoon..... ??
Vois sen pilvilinnan ottaa jos se työpöytäsovellus toimis kunnolla.
Käyttäjätaso 2
@Tuge Pahoittelut, että tämä vei vähän aikaa. Tämä asia on ohjelmistotoimittajamme kanssa nostettu esiin, mutta siihen ei ole mitään pakettivastausta. Pilvilinnassa tiedot lähtökohtaisesti salataan, minkä takia se onkin juuri tietoturvallinen toisin kuin monet muut pilvipalvelut. Kryptaaminen vie prosessoritehoa ja voi haitata silloin kun suuren tietomäärän siirto on meneillään. Toivottavasti tähän kuitenkin saataisiin tulevaisuudessa helpotusta. 🙂

-Iinuliini
Kiitos paljon nopeista vastauksista! Haluan kuitenkin tarkentaa, että asia jonka nostin esiin liittyi nimenomaan mac-tietokoneen näytönohjaimiin ja niiden käyttöön (eli GPU, ei prosessori eli CPU), siltä varalta että tässä oli pientä väärinymmärrystä. Mac-läppäreissä on siis usein kaksi näytönohjainta, toinen ns. integroitu, joka on normaalisti se käytössä oleva ja joka kuluttaa vähemmän virtaa. Toista, tehokkaampaa käytetään kun tarvitaan suurempaa suorituskykyä näytönohjaimelta (esim. peleissä).

Jostain syystä kuitenkin Elisan Pilvilinna käyttää jatkuvasti tätä suuremman suorituskyvyn näytönohjaintilaa, silloinkin kun ohjelma on minimoitu eikä tee mitään (mitään tiedostoja ei siis siirretä). Tähän siis viittasin. On tietysti ymmärrettävää, jos tiedostojen siirrossa ja siihen liittyvässä salauksessa tarvitaan hetkellisesti suurta prosessoritehoa, mutta tämä asia mitä tarkoitin ei siis ole sellainen.
Käyttäjätaso 3
Kiitos tarkennuksista! Oikein hyviä huomioita ja nostoja, vein tämän viimeisimmän viestisi tarkennukset vielä eteenpäin ja tiedoksi kehitystiimille 🙂