Kysymys

Pilvilinna

  • 20 toukokuu 2014
  • 7 kommenttia
  • 28039 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Terve kaikille,

Olen testaillut nyt Pilvilinnaa joitain viikkoja ja sen hyvät ja huonot puolet ovat tulleet tutuiksi. Tässä kehitysideaa ja palautetta aiheeseen liityen.

Pilvilinna ei toimi samalla tavalla synkronoivana kuten kilpailijat, esim. Google Drive ja Dropbox. Ne synkronoivat tiedostot oikeasti laitteiden kesken. Pilvilinnaan saadaan kyllä automaattisesti lähetettyä tiedostot, eli koneelta tai mobiilista saadaan uploadattua tiedostot, mutta kyseisiä tiedostoja ei saa synkronoitua pilvestä takaisin laitteelle / toiselle laitteelle. Vaan ne pitää Pilvilinna käyttöliittymän (sovellus tai web) kautta käydä hakemassa.

Esimerkki

Pöytäkoneella minulla on hakemisto D:Pilvilinna jossa on valokuvia ym. Pöytäkone synkronoi ne pilveen seuraavasti "Pöytäkone > D > Pilvilinna". Näitä tiedostoja ei saa mintekään synkronoitua toiseen laitteeseen suoraan, esim. jos läppärillä on hakemisto F:Pilvilinna, niin pöytäkoneen tiedostoja ei saa sinne.

Dropboxilla tämä on mahdollista, Google Drivellä tämä on mahdollista. Tässä ehdoton kehityksen paikka!

Saunalahden Pilvilinna on hinnoiteltu kalliimmaksi kun Dropbox, Google Drive tai F-Securen Younited.

7 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Siis tämähän on F-Securen Younited Saunalahdelle brändättynä.
Käyttäjätaso 5
Niinhän se on, mutta hinnoiteltu kalliimmaksi kuin Younited kuten mainitsin.
Käyttäjätaso 5
Kingsize kirjoitti:
Niinhän se on, mutta hinnoiteltu kalliimmaksi kuin Younited kuten mainitsin.

Tuolla hintavertailua

https:///t5/Laajakaistaliittym%C3%A4t-ja/Pilvilinna-vs-muut/m-p/359089" title="Hintavertailu
Käyttäjätaso 5
Hinta ei ehkä kuitenkaan ollut tämän viestiketjun idea? Ohitit koko muun viestin? Kuten alussa heti lukee: "kehitysideaa ja palautetta aiheeseen liityen". Oleellisinta kehitystä Pilvilinnan kaivataan tuon synkroinoinnin osalta, että voi synkronoida eri laitteiden välillä. Sen takia viestin kirjoitin. Kilpailevilla (joskin myös halvemmillakin) palveluntarjoajilla on paremi tämä synkronointi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kingsize kirjoitti:
Kilpailevilla (joskin myös halvemmillakin) palveluntarjoajilla on parempi tämä synkronointi.

Ja silti otit Pilvilinnan?
Käyttäjätaso 5
hpguru kirjoitti:
Ja silti otit Pilvilinnan?
Testimielessä kyllä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Jos lähtökohtana on tietoturva, ymmärrän hyvin ettei tiedostoja ladata automaattisesti. Toisaalta levytilan ollessa pieni  ymmärrän hyvin, ettei halua ladata kaikkea pilvestä koneelle vaan lataa vain tarvittaessa. Minua dropboxissa ym. ärsyttää se että jouduin pitämään tiedon koneella, jotta se pysyy dropboxissa. Yleensä inhoan synkronointeja, kun ei koskaan tiedä mitä niissä tapahtuu ja minne mikinkin tieto menee ja mistä sitä poistuu.

Google Driven kanssa minulla oli niin paljon ongelmia erilaisissa duplikaateissa, etten enää ole edes asentanut sitä koneelle. Ideaali pilvi toimisi kuin mikä tahansa levyasema. Tieto olisi vain yhdessä paikassa. Jos tehokkuuden takia tarvitaan cachea niin tarvitaan. mutta ei se saisi olla koneen levytilasta pois.

Osallistu keskusteluun