Kysymys

Saunalahti Turvakeskus ongelma

  • 23 syyskuu 2012
  • 17 kommenttia
  • 35084 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 4 kommenttia
Eli käytössä on tuo Saunalahden Turvakeskus/paketti virustentorjunta ohjelma, mutta nyt on ilmennyt "pieni" ongelma.

Joka kerta kun koneen käynnistää, niin turvakeskus ilmoittaa että tietokonetta ei ole suojattu. Hetken päästä tulee

teksti "käynnistä kone uudestaan". Tämä ei auta mitään ennenkuin koneen käynnistänyt useaan kertaan uudestaan.

Missä vika? Yleensä tuo Turvakeskus oli aina vihreänä eli suojattu tilassa. 

Toinen ongelma, mikä ei ilmeisesti koske Saunalahtea, mutta alapalkissa on alkanut vilkahtamaan noin minuutin välein

joku outo ratas/kuvake. Siitä ei millään ehdi näkemään mikä se mahtaa olla. Ei muuten häiritsisi, mutta samalla kun

tuo kuvake alapalkissa vilkahtaa, niin sivut hidastuu hetkeksi ja hiiren kursori menee tiimalasi tilaan.

Tämä tuskin koskee siis Saunalahtea, mutta jos tähänkin joltakulta apua löytyisi, niin kiitollinen olisin :)

Viruksia ei näyttäisi löytyvän ja Ccleaner ohjelmaakin koittanut, mutta ei auta.

17 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Mikäli turvapaketti ilmoittaa tuota että käynnistellä konetta uudelleen ja että ei ole suojattu niin kannattaa poistaa se käyttämällä poistotyökalua turvapaketille ongelmatilanteissa, sen löydät täältä.  Poistamisen jälkeen asenna paketti uudelleen ja sen pitäisi taas toimia normaalisti. Asennustiedostot löydät myös äskeisen linkin takaa.

Alempaan ongelmaan en valitettavasti osaa sanoa mitään :(
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Apua totta kai löytyy!

Vaikuttaa tosiaan siltä, että tuo olisi joku piilo-ohjelma tai kenties virus.

Näin lyhkäisesti toimenpiteet menevät näin:

- Asenna Malwarebytes Anti-Malware - nimestä huolimatta ei ole Malwarea - http://www.malwarebytes.org/

- Aja täysi skanneri läpi ja poista mahdolliset uhkat.

- Asemnna CCleaner ja aja sillä useita skannauksia, tärkeimmät putsaa rekisteri (voi joutua tekemään useamman kerran), poista tarpeettomat ohjelmat ja lisäksi aja ekassa valikossa oleva toiminto, jolla poistat tietokonetta hidastavaa turhaa dataa. http://www.piriform.com/ccleaner/download

- Eheytä kiintolevy.

Toivottavasti näillä saat tietokoneesi taas pelaamaan ilman hidasteluja!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tuota ihmettelen että miksi maksaa operaattorille ryöstöhintaa turvakeskuksesta (12 x 5,90/kk = 70,80/v 3:lle koneelle)

Saman ja ehkä vielä paremman turvan saa ku  ostaa F-srcuren itse ja vieläpä halvemmalla....:smileycool: (nuo operaattoreiden omat ovat ns. räätälöityjä = joistakin kohdin karsittuja eli "köyhänmiehenmersuja")

Hintavertailua:

- F-secure FS IS2013.... 3:lle koneelle/1 vuosi maksaa 59,50 ja tämä on se aito alkuperäinen testivoittaja. Käyttää muuten wivdowsin palomuuria.

- F-secure FS AV2013.... 3:lle koneelle/1 vuosi maksaa 49,90 + ilmainen Windows palomuuri tulee jo Windowsin mukana. Suojaustaso tälläkin yhdistelmällä jo vähintään sama kuin turvapaketeilla.

Itse ole hankkinut F-securen FS IS2013 version hintaan 27,00 3;lle koneelle/vuosi

Noilla malvare tms. ohjelmilla löytää ainoastaa lähes harmittomat explorerin koneelle asentamat ponnahdusikkunat jotka se kyllä poistaa mutta saman saa tehtyä winukastakin löytyvillä härpäkkeillä ja jos kunnollisesta virustorjunnasta on sattumalta... (joka olis aika iso ihme)... päässyt läpi jokin hieman vaarallisempi niin nuo ohjelmat tarjoavat OSTETTAVAKSI uuden ohjelman jolla ne voi poistaa.... siis aivan turhia.

Lisäys itse kysymykseen: Tuo rattaankuvan "viuhahtelu" voisi merkitä esim. sitä että jokin? yrittää asentaa jotain?

Ja mahdollisesti se turvakeskus plokkaa sitä mutta ei jostain syystä saa vietyä sitä karanteeniin. Tuo vain pelkkä olettamus mutta oletko tutkinut (mikäli noissa köyhänmiehenmessuissa) löytyy  lokeja että löytyskö sieltä mitään merkintää.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Yhtä hyvin voisi ihmetellä, miksi virustorjuntaohjelmasta ylipäätään kannattaa maksaa, kun ihan toimivia saa ilmaiseksikin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Ja yleensä ei missään nimessä kannata asennella varsinaisen käytettävän virustorjunnan "päälle" mitään 3rd party-malwaren poistajia. 

Em. asiaan liittyen: uusimman Adoben Flash-päivityksen yhteydessä asentuu oletusarvoisesti joku hemmetin McAfeen haittaohjelmascanneri, jos ei hoksaa ottaa raksia pois ruudusta.

OnT: Hyytymistilanteessa kannattaa tutkia Winukan tehtävienhallinnasta selviäisikö sieltä, mikä prosessi/palvelu varaa resursseja tavallista enemmän just silloin. Myös sen näkyviin ponnahtelevan ikonin perusteella voisi yrittää päätellä, mikä mättää. Saisko siitä ikonista napattua kuvaruutukaappauksella kuvan? 

Ei ole viimeaikoina itsellä ollut tarvetta tiukempaa scannaukseen, joten ei tietoa, vieläkö esim. F-Secure tarjoaa jonkinlaisen esim. usb-tikulta bootista ajettavan tarkistuksen (siis ennenkuin Winkku käynnistyy)? Tai onnistuisko skannaus ja mahdollisen haittaohjelman poisto vikasietotilassa paremmin? 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ilmainen Avast osaa skannata ennen kuin kone käynnistyy.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
PasiS kirjoitti:
Yhtä hyvin voisi ihmetellä, miksi virustorjuntaohjelmasta ylipäätään kannattaa maksaa, kun ihan toimivia saa ilmaiseksikin.

Tuo aivan totta,

.......vastasinkin siltä pohjalta kun aloittajalla on operaattorin virusohjelma ja hintavertailun tein siihen perustuen, eli jos haluaa käyttää maksullisia virustorjuntija niin operaattoreiden turvaohjelmat ovat ryöstöhintaisia.

Tavalliselle netin käyttäjälle riittää ja löytyy todellakin ilmaisia ja toimivia virusohjelmia.

Windows koneille löytyy ja on ihan riittävä suoja esim. Microsoft Security Essentials  + windowsin palomuuri ja tuo yhdistelmä oli minullakin läppärissä käytössä ennen kuin ostin tuon 3:lle koneelle olevan FS:n. Pöytäkoneessa olen käyttänyt ja haluan jatkossakin käyttää kaupallista virusohjelmaa vaikka tiedän että toimivan virusturvan saisin tuolla Essentialsilla + windows palomuurillakin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Palveluntarjoajan tarjoama tietoturva- (ei siis virus-) ohjelma on maksettavissa osamaksulla eli muutama euro kuukaudessa. Alkuperäinen tuote taas on pääsääntöisesti maksettava kerralla. Voiko selainpohjaisissa sähköpostipalveluissa hyödyntää kolmannen osapuolen sähköpostisuojausta, en tiedä. Mikäli ei, käytössä on vain ao. sähkäpostipalvelun tarjoama turva.

F-Securen tietoturvapalvelussa yksityiskäyttäjälle tukipalvelu sisältyy hintaan. En tiedä, miten tukipalvelut toimivat maksuttomissa tietoturvaohjelmistoissa. Esim saako Windowsin palomuurille tuen Microsoftin asiakaspalvelusta? Onko Avastilla jokin vastaava, vai onko se esim nimeltään Helpson tai Oma Guru? 😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Avastilla on tukifoorumi.
En nyt löytänyt tämän sopivampaa, joten kysäsen seuraavaa:

Ostin Saunalahdelta HP:n tietokoneen ja sen yhteydessä saunalahden turvan. Näissä koneissa on vissiin kaikissa jo valmiina Nortonin antivirus-asetukset ja kun tuota saulahden turvaa alkoi asentamaan, ei se tietenkään onnistunut.Yritin itse poistaa tota Nortonia,mutta en sitä saanut. Papereitten mukana oli ohje,kuinka tuo saunalahden turva asennetaan,mutta se kosahti n.70€% latauksen loppuvaiheilla ja ilmoitti ristiriidoista yms. Lapussa oli saunalahden gurun numero,johon kehoitettiin soittaa,jos asennus ei onnistu ja niinhän minä tein. Puhelu kesti kauan,mutta se tyyppi sai ohjelman asennettua,kiitos siis hänelle!! 

Mutta "hienoinen" yllätys oli se, että seuraavassa puhelinlaskussa mulle oli jutkattu 85,12€ tuosta puhelusta!!!Meinasin pyörtyä, sillä en tiennyt sen olevan nuin kallista,kun siitä ei ollut missään mainittu. Hiukka ottaa pannuun just se, että myydään "halvalla"tietoturva,mitä ei pysty tavan tallukka asentamaan itse ja on pakko soittaa tommosiin numeroihin,mikä osoittautu ihan sikakalliiksi. Pikkasen tulee huijattu olo, joten ois ihan ystävällistä ilmoittaa asiakkaalle moisesta ja minkä hiivatin takia hp koneisiisa laittaa tuon nortonin valmiiksi?! No joo.En tosiaan tiijjä,oliko tämä oikea foorumi tälle,mutta pakko avautua jonnee,ku ottaa pikkasen päähän 😞
Käyttäjätaso 7
-memmukka- kirjoitti:
Mutta "hienoinen" yllätys oli se, että seuraavassa puhelinlaskussa mulle oli jutkattu 85,12€ tuosta puhelusta!!!Meinasin pyörtyä, sillä en tiennyt sen olevan nuin kallista,kun siitä ei ollut missään mainittu. Hiukka ottaa pannuun just se, että myydään "halvalla"tietoturva,mitä ei pysty tavan tallukka asentamaan itse ja on pakko soittaa

No pitäisihän sen pystyä asentamaan kenen vain, kuka osaa näpätä hiirellä riittävän monta kertaa "seuraava", mutta ilmeisesti pitäisi ymmärtää poistaa edellinen tuote alta pois. Nuo turvaohjelmat (erityisesti juuri Nortonista on paljon asiaa tältä osin) ovat tunnettuja siitä, että niiden poisto on hankalaa ja vaatii joskus vähän järeämpääkin toimenpidettä kuin pelkkä tavallinen sovelluksen poistaminen.

Ainakin ennewanhaa F-securen tuotteen asennus osasi aluksi tarkistaa, onko koneella muita vastaavia ohjelmia ja poistaakin ne. Onkohan tällainen ominaisuus poistunut kokonaan, vai onko se "säästösyistä" jätetty pois noista operaattoriversiosta?

Omagurun hinnoittelu on sitten ihan oma lukunsa... Veikkaan, että siinä ohjelappusessa on pienenpienellä präntillä mainittu puhelun hinta, niin ettei varmasti huomaa...

Osanottoni...
Kiitos joo...

Oon omasta mielestä kuiteski aika hyvä näitten koneitten kanssa,kun työnkin puolesta niitten kans rustailen ja ohjelmien poisto yleensä sujuu helposti,mutta ei tuo. Yritin tuota Nortonia poistaa pari iltaa ja sit palo käämi. En tiijjä mikä sitte vikaan meni...Mutta  oli miten oli ja mitäpä tuota enää surkuttelemaan,mutta näemmä saa olla niin pirun tarkka joka asiassa, ettei noit ylläreitä sitte pamahtele...Kukapa nyt huviksesa tahtoo maksella puheluista lähemmäks 90€uroo... :( 

Pääasia, että tää kone nyt toimii ja sen virutentorjuta. Se "guruki"oli meinaan tunnin etäyhteytenä ja tuntu silläki hiki siellä valuvan...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
No eipä se gurukaan tainnut olla ihan selvillä asioista. Nortonilla on removal tool, jolla saa kaikki poistettua parissa minuutissa ja buutti perään, niin siinä se on. En ole Nortonia aikoihin käyttänyt, mutta manuaalipoistossa joskus ennen piti poistaa tietyssä järjestyksessä

Googlekin auttaa asiassa vaikkapa haulla "norton internet security removal tool"

Olisin voinut tehdä säädöt ison tuopin hinnalla (5 €) :p
Ai kusi!!! No.Ens kerralla jos on jotain säätöö,niin käännyn ehottomasti siun puoleen 😉 Saakeli ko ois tonnii tienny (siis tuon poisto-ohjelma-jutskan)... 😕
-memmukka- kirjoitti: Lapussa oli saunalahden gurun numero,johon kehoitettiin soittaa,jos asennus ei onnistu ja niinhän minä tein. Puhelu kesti kauan,mutta se tyyppi sai ohjelman asennettua,kiitos siis hänelle!! Mutta "hienoinen" yllätys oli se, että seuraavassa puhelinlaskussa mulle oli jutkattu 85,12€ tuosta puhelusta!!!Meinasin pyörtyä, sillä en tiennyt sen olevan nuin kallista,kun siitä ei ollut missään mainittu. Hiukka ottaa pannuun just se, että myydään "halvalla"tietoturva,mitä ei pysty tavan tallukka asentamaan itse ja on pakko soittaa tommosiin numeroihin,mikä osoittautu ihan sikakalliiksi. Pikkasen tulee huijattu olo, joten ois ihan ystävällistä ilmoittaa asiakkaalle moisesta ja minkä hiivatin takia hp koneisiisa laittaa tuon nortonin valmiiksi?! No joo.En tosiaan tiijjä,oliko tämä oikea foorumi tälle,mutta pakko avautua jonnee,ku ottaa pikkasen päähän :(

Tarkista vielä onko siinä lapussa tuon gurun puhelun hinta mainttu?

Ei olisi ensimmäinen kerta, kun Elisalta/Saunalahdelta olisi jäänyt olennainen asia mainitsematta.

Jos sitä hintaa ei siinä lapussa ole mainittu, niin rekamaatio ja hyvityspyyntö Saunalahdelle.;)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Aikamoisia hintoja tosiaan on: http://www.omaguru.fi/tukipalvelut

Itsellä kokemusta 15 min puhelusta,joka n.30 eur.

Kerta riitti. Kiitos kuitenkin siitä, että raha palautettiin, kun ei guruilta homma onnistunut.

Itse ostin koneen Gigantista ja otin siihen vuoden "tukipalvelun". Hintakaan ei ole ihan gurun kanssa samassa linjassa, vaikka tuo tuki sijaitsee fyysisesti ruotsissa. Sanoin vielä,etten aio luurissa roikkua kun tekee töitä etänä koneeseen. Saihan näytölle ns.mesen, missä pysty asentaja kyselee,jos oli jt kysyttävää.  Lopulta ei sitten saanut kokonaan hommaa toimimaan,vaan käski viedä koneen liikkeesseen ja katkas lennosta yhteyden koneeseeni,ennen kun kerkesin edes vastata mitään. No tukkaputkella kauppaan jossa kaverilta meni n.5 min ja homma toimi. Tästä tietty hikeennyin, et törppö korjaaja juoksutti mua oikeestaan turhaan, kun olisi pitänyt ns.ammattilaisena osata myös tuo homma tehdä. Pyysin vähintään korvattavaksi matkakulut. No vaihtoehtoina sain 15 e rahaa tai 3 kk urheilupaketin, jonka arvo n.60 e. Urheiluu tulee ihan tarpeeks telkusta, joten otin kafferahaa :D

Mulla siis loppu hyvin kaikki hyvin. Toisinsanoen palveluita ,niiden tekijöitä ja hintoja on monenlaisia.  

Hinnat kyllä tosiaan pitää ainakin selkeesti ilmottaa ja jos ei ole infoa ollut, niin anteron ohjeen mukaan vaan reklamoimaan tai ainakin oi koittaa kohtuullistaa hintaa. Yllätykset on niitä pahimpia, ainakin tossa muodossa. Onneksi sait kuitenkin homman toimimaan sillä rahalla.
No nyt löysin sen meilin,mihin se ohje oli tullut ja ihan lopussa oli  hintaki 1,99€min+ mpm/pvm,mutta ehä mää tota ollu hokassu 😞  Oma moka vissii,mutta silti korpee, et ku ostat koneen+tietoturvan saunikselta,nii maksat kuitennii tommosen summan asennuspalvelusta,mikä tosiaan kesti ja kesti (dna:n laskussa 1020,00 SYK=85,12€).

 

Hitto ku ois tullu ees mieleen tuo, et oisko puhelun voinu tosiaan välillä katkasta,kun ne asennukset&poistot yms vei nii jumalattomasti aikaa.....

 

No.peli on menetetty,mutta empähä toiste moiseen sorru :/

 

Kiitti kovasti vastauksista!!!!

Osallistu keskusteluun