Vastattu

Saunalahti Turvapaketti kysymys

  • 23 syyskuu 2013
  • 12 kommenttia
  • 21667 katselukerrat

En tiedä, että onko oikea paikka tälle kysymykselle, mutta laitetaas kuitenkin.

Onkos tuo Virustorjunta jo päivittynyt tuohon 2014 versioon?

Ajattelin vain kysyä, kun pitäisi saada varmistus, että toimiiko Windows 8.1 Pro:ssa.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Jaksuu 25 syyskuu 2013, 11:28

Tervehdys,

virustorjunta on yhä 2013 versiossa. Ohjelmisto päivittyy, kun F-secure saa 2014 version valmiiksi. Kyseinen versio on heillä Beta-testissä.

Tämän hetken tietojen mukaan kyseisessä versiossa olisi 8.1 tuki.
Katso alkuperäinen viesti

12 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Tervehdys,

virustorjunta on yhä 2013 versiossa. Ohjelmisto päivittyy, kun F-secure saa 2014 version valmiiksi. Kyseinen versio on heillä Beta-testissä.

Tämän hetken tietojen mukaan kyseisessä versiossa olisi 8.1 tuki.
Näyttäisi olevan tuo 2014 versio saatavilla F-securen sivuilta.

Mistäs tiedän, että koska teillä on uusin versio saatavilla? Tuleeko siitä johonkin ilmoitus?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Versio 2013 tuli Saunalahdella jakoon huomattavasti (=kuukausia) myöhemmin, kuin F-Securen omissa tuotteissa. Sen huomasi pääasiassa siitä, sovellukseen tuli uusi toiminto eli pankkisuojaus.

Koska tuossa F-Securen tuotteessa on muuttunut tuo layout, se luultavasti muuttuu myös operaattoriversioista eli Saunalahdellakin.
Käyttäjätaso 5
Onko 2014 päivityksestä vieläkään mitään tietoa? Ohjelmistossa on aika paljon uutta, ja olisi mukavaa saada uusin mahdollinen suojaus kalustolle? 

En ole aiemmin operaattorin tietoturvaratkaisua käyttänyt, joten kiinnostaisi myös tietää että miten tuo päivitys menee sitten kun se tulee saataville? Tapahtuuko versiovaihto automaattisesti, vai tuleeko siitä kehoitus käyttäjälle? 
Käyttäjätaso 5
Oikeasti, eikö tätä päivitysinformaatiota löydy Saunalahdelta keneltäkään? Eli milloin Saunalahti Turvapaketti päivittyy pohjautumaan F-Secure Internet Security 2014 tuotteeseen?

Ominaisuuslistalla on pilvipalveluiden käyttö pöpöjen tunnistamiseen, sekä kehittyneempi DeepGuard -suojaus, jotka pitäisi tuohon saada kiireen vilkkaa myös Saunalahden.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Eipä muuten olekaan kuulunut tästä mitään. Kyselläänpä uudelleen mitä tällä hetkellä hommalle kuuluu. Palaillaan tänne kunhan saadaan vastauksia itsekin!
Käyttäjätaso 4
Noniin eli tällaista vastausta saatiin:

Saunalahti tekee aktiivista yhteistyötä F-Securen kanssa. Saunalahden tarjoama turvaohjelmisto koostuu useista turvakomponenteista, joten ohjelmistoversio ei välttämättä aina ole yksi yhteen samanlainen F-Securen vuosiversioiden kanssa. Turvatasoon tämä ei kuitenkaan vaikuta eli asiakkaan tietoturva on ajan tasalla vuosiversiosta riippumatta.
Käyttäjätaso 5
Onpahan poliittinen vastaus. Virustunnisteet ovat toki samat, kuin F-Securen viimeisimmässä vuosiversiossa, mutta käytetty virustutka on vanhempi, ja F-Secure 2014 tuotteesta löytyvä pilvipalveluun pohjautuva haittaohjelmatunnistus loistaa poissaolollaan Saunalahti turvapaketista. Myös ohjelman käyttöliittymä on 2013 ajalta.

On todella erikoista että tämäntyyppisille muutoksille ei tosiaan Saunalahdella ole antaa aikataulua. Nuo ovat asioita jotka vaikuttavat tietoturvan tasoon, ja voidaan siis todeta että kalliimmasta hinnastaan ja helppoudestaan huolimatta Saunalahti turvapaketti ei ole suojaukseltaan yhtä hyvä kuin F-Secure Internet Security 2014? Vai onko Saunalahden väki tästä asiasta eri mieltä?
Onkos vielläkään tarkempaa tietoa tullut?

Olisi mukavaa saada asennettua Windows 8.1 tämä.
Käyttäjätaso 5
Kyllä tuo Windows 8.1:ssä toimii ihan suoraan, sen kuin asennat vain. 
Kauan on kestänyt. Pitääkö vaihtaa F - Securen omaan pakettiin? 

Jatkuvasti kuulee ja näkee tietoturvan ongelmista. Jos Saunalahti ei halua pitää omaa tietoturvaansa ajan tasalla, kannattaako vaihtaa? Ei riitä, että virustunnisteet ovat ajan tasalla, myös turvaohjelmat kehittyvät.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
hrtm kirjoitti:
1. Kauan on kestänyt. Pitääkö vaihtaa F - Securen omaan pakettiin?

2. Jatkuvasti kuulee ja näkee tietoturvan ongelmista. Jos Saunalahti ei halua pitää omaa tietoturvaansa ajan tasalla, kannattaako vaihtaa?

1. Tuo riippuu varmasti omasta tarpeesta. Ainakin jos haluaa maksaa erissä ts kuukausittain, valitsee Saunalahden paketin. Jos haluaa maksaa koko vuoden kerralla, ostaa sen F-Securen paketin. Minulla on F-Securen paketti, koska se sopii minulle muutenkin paremmin.

2. Olen varma, että kaikki internetpalveluntarjoajat pitävät tietoturvansa ihan yhtä hyvin ajan tasalla ja ongelmia on yhtä vähän kaikilla. Jos on muuten tyytyväinen Saunalahden palveluihin, sillä perusteella en minä vaihtaisi.

Osallistu keskusteluun