SE SIITÄ TIETOTURVASTA...

  • 20 tammikuu 2019
  • 4 kommenttia
  • 1694 katselukerrat

Tuli jupinaa kun eilen illalla vaimoni älypuhelimessa näkyikin äkkiä MINUN FACEBOOK SIVUNI päivityksineen kommenteineen kaikkineen. Kummallista, sillä vaimoni ei ole Facebookissa, mutta eilen illalla ajattteli sinne luoda profiilin ja kirjoitti Googlehakuun FACEBOOK KIRJAUDU, vaikka hänen piti kirjoittaa F....... REKISTERÖIDY. Haku aukaisi MINUN Fb sivut, jotka olivat siis täysin selattavissa! Tuolloin olimme kilometrin päässä toisistamme.
En ole käyttänyt hänen puhelintaan mihinkään surffailuun -en ole koskaan edes soittanut laitteesta tai muuten kajonnut hänen NOKIA 640:een. Minulla on uusi NOKIA 3.1

Läppäreitä ja tablettia varten meillä on vanha HUAWEI reititin.
Näissä kaikissa laitteissa ELISA liittymä.

Tällainen syö uskottavuutta tietoturvasta, sillä teoriassa toinen voi nähdä mitä vaan toisen sivustoa? Mitään salattavaa minulla ei ole, mutta kenellä tahansa sitten voi olla mahdollista nähdä minun toimintanii netissä?

En ole satavarma olinko itse juuri tuolloin Fb:ssa. Aina en kirjaudu ulos Fb sivuilta -mutta näin toimin vain kotona.

Mikä siis tekee tällaista ja kuinka menetellä?

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Hmmmm...

Vaikea sanoa mitä asiassa oikein tapahtui. Se kuitenkin lienee selvää , että Elisalla ei ole asian kanssa mitään tekemistä , vaan vika on Facebookin puolella. Jos kuka tahansa pääseen kirjautumaan FB-tilillesi , niin Facebookilla on asiat pahemman kerran solmussa.

Suosittelen ottamaan yhteyttä FB:n tukeen.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
blah blah
Mikä siis tekee tällaista ja kuinka menetellä?

täytynee sanoa että aivan kummallin tapaus. no se taitaa olla kuitenkin selvää että operaattorilla (elisalla) ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

nokia 640 on windows puhelin joten minun vähiten huonoin (paras) veikkaus on että microsoft account linkityksissä on jotain mätää. esim. on saattanut kommunikoida pöytä-koneen kanssa. google-tilikin on saattanut tehdä jotain.

en usko että facebook olisi niin tyhmä että linkittäisi tietoja julkisen ip-numeron perusteella, jos näin olisi se oli erittäin paha virhe ja silloin pitäisi tulla jopa satikutia. cookiet ovat eri asia mutta en usko että nekään olisi siirtyneet (katso yllä ms-account).

tämä on se mitä olen ollut it-maailmassa kauhuissaan viime vuosina, siksi välttelen google, microsoft ja ym tilejä kuin ruttoa. itse välttäisin facebook:ia kokonaan ja siihen kuuluu myös whatsapp (telegram messenger ei ole riittävä vaihtoehto). en tykkää myös google:stakaan. microsoft rupesi puolipakko työntämään microsoft-tiliä win8:sta lähtien, sitäkin välttänyt kuin ruttoa.

sellainen vielä että en yleensä enää suosittele käyttämään pöytä koneissa samaa käyttäjätiliä eri henkilöille (ellei ole jokin guest-tili ja mainittu siitä).
Juu, alunperin ajattelinkin ottaa Facebookilta selvää mistä tällainen soppa voi johtua. Kysyin ekana täältä Elisan Omayhteisöstä, koska tämä on selkeää ja hyvä foorumi kysyä tällaistakin asiaa ja olenhan Elisan uskollinen asiakas ja kumppani monin tavoin ja monin liittymin!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Mielenkiintoista.. @lasselusse voi olla oikeilla jäljillä noiden tilien osalta. Nyt lähinnä kiinnostaisi tietää:
  • Onko vaimosi puhelimeen määritetty hänen henkilökohtaiset Microsoft ja Google -tilit?
  • Jos vaimosi avaa puhelimesta Facebook -sovelluksen, avautuuko sovelluksessa sinun profiilisi siten, että olet kirjautunut sisään?
  • Tapahtuuko tämä myös selaimen kautta? Siis siten, että olet sisäänkirjautuneena?
Facebookissa on mahdollista rajoittaa profiilin tietojen näkymistä ulkopuolisille ja jopa tietylle henkilölle. Eli jos joku menisi (ei Facebook -kaveri) menisi kurkkimaan meikäläisen profiilia, ei hän näe juuri mitään, koska olen rajoittanut profiilin tietojen ja julkaisujen näkymisen ainoastaan kavereille.
https://fi-fi.facebook.com/help/393920637330807/

Jos vaimosi puhelimessa olet nimenomaan sisäänkirjautuneena ja teillä on käytössä omat erilliset Microsoft ja Google -tilit, on tuo ongelma varsin mystinen. Mikäli teillä on käytössä jokin yhteistili ja se on myös määritetty vaimosi puhelimeen, voi tilanne johtua pelkästään siitä.

Osallistu keskusteluun