Kysymys

Turvakeskus ja UBS-laitteiden toimivuus

  • 30 joulukuu 2015
  • 1 kommentti
  • 419 katselukerrat

Latasin pari viikkoa sitten tietokoneeseeni elisan turvakeskuksen. Tämän jälkeen tietokoneeni on alkanut temppuilla. Suurin ongelmani kuitenkin liittyy UBS-liitännäisiin laitteisiin, esimerkkeinä MP3-soittimeni ja Webkamerani. Kun liitän ne tietokoneeseeni niin kone ei tunnista niitä. Ongelmaa ei ole aikaisemmin ollut. Tiedän tämän, koska soittimeni on puoli vuotta vanha ja on toiminut moitteettomasti tähän asti.  Ongelmasta johtuen en pääse lataamaan soitinta tai käyttämään webkameraa tietokoneella. 

En toki tiedä johtuuko tämä elisan ohjelmasta vai onko syy jossain muualla, mutta kaikki muut vaihtoehdot on käyty jo läpi. Voisiko elisan turvakeskuksessa olla päällä jokin sellainen, mikä estää ulkopuolisen ubs-laitteen toimivuuden tietokoneessa turvallisuus syistä?

Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

1 kommentti

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Turvakeskus ei estä erillisten USB-liitettävien laitteiden käyttöä, joten vika on erittäin todennäköisesti jossain muualla. USB-laitteiden toimimattomuuden saattaa aiheuttaa esimerkiksi komponenttivika tietokoneessa tai jokin asetusmuutos. Toimivatko laitteet jollain toisella tietokoneella?

Osallistu keskusteluun