Turvapaketit olivat poistuneet.

  • 28 elokuu 2019
  • 3 kommenttia
  • 1998 katselukerrat

  • Neuvokas
  • 16 kommenttia
Tulin matkalta 19.7. Avasin molemmat Win 7 -koneeni ja huomasin, että Elisan turvapaketit olivat poistuneet koneilta. En halunnut jatkaa ilman virusturvaa ja menin elisan asiakaspalvelusivulle.
Kaikki asiakaspalvelijat olivat varattuina. Puheluuni vastannut henkilö ei voinut auttaa, mutta yhdisti puheluni omagurulle. Hänen avullaan turvapaketit asennettiin uudestaan ja nyt ne toimivat. Jatkuva turvapaketti tilaus kolmelle liittymälle oli ja on voimassa. Eilen tuli pankkiini Saunalahden 100€ taksanmukainen puhelinlasku jonka hyväksyin maksuun.
Mielestäni ei ole oikein, että joudun maksamaan siitä, vaikka en ole itse aiheuttanut turvapakettien katoamista.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 4
No johan 😕 onpa perin kummallinen tapaus jos Turvapaketit ovat ihan itsestään hukkuneet koneilta. Itsekseen Turvapaketti ei poistele omia asennuksiaan eli voipi olla että päätelaitteissa on voinut nyt joku hikkaus olla, oliko koneissa ollut mitään järjestelmäpäivityksiä? Omalla Windows-koneellani muistaakseni jossain kohtaa katosi Turvapaketti järjestelmäpäivityksen ohessa. 🤔 Turvapaketin sopimus oli kuitenkin ollut normaalisti koko ajan voimassa eikös vain?

Hyvä että kuitenkin Turvapaketit nyt taas toimivat tietokoneilla, tärkeintä on että sinulla on laitteilla virustorjunta ajan tasalla! 💪🏼
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Mielestäni ei ole oikein, että joudun maksamaan siitä, vaikka en ole itse aiheuttanut turvapakettien katoamista.

Tuskin Elisallakaan on ollut tässä minkäänlaista osaa tai arpaa. Jos tietoturvan asennus on poistunut koneelta itsestään, on sen aiheuttanut jokin kolmas osapuoli. Yksi vaihtoehto on jokin päivitys, tosin sekin on kyllä hiukan epätodennäköinen vaihtoehto. Myös virukset / haittaohjelmat saattavat tehdä toisinaan tällaista pientä jäynää.

En ole koskaan itse törmännyt vastaavaan tilanteeseen henkilökohtaisesti. Erilaisia koneita on tullut käytettyä Commodore 64:sta alkaen ja kaikkia eri Windows -versioita aina 3.1:sta alkaen. Eli historiaa tietotekniikan parista on kertynyt jonkin verran. Se ei toki tarkoita sitä, etteikö kuvailemasi tilanne olisi mahdollinen, se on kuitenkin hyvin epätavallinen.

Vai oliko tässä käynyt niin, että itse asennus oli säilynyt, mutta lisenssin voimassaolo oli päättynyt näiltä koneilta siitäkin huolimatta, että lisenssi oli voimassa?
Lisenssit 3kpl olivat voimassa, vain asennukset olivat poistuneet. Kännykän turvapaketti oli onneksi säilynyt, vaikka kuului siihen kolmen pakettiin. Omagurun avulla ne kaksi pakettia asennettiin uudelleen. Lisenssit olivat kunnossa. Nyt on muutakin ongelmaa ilmennyt sähköposteissa mm. postilaatikoiden sisältöä ja kansioita koskien. Olen kirjoittanut siitä yhteisöön nimellä sähköpostiongemia.

Osallistu keskusteluun