Kysymys

Turvapaketti ja haittaohjelma ?

  • 23 tammikuu 2016
  • 17 kommenttia
  • 1824 katselukerrat

Hei,

Olen ummikko näissä ja kaipailen pikaista apua 😕 Koneellani on ilmeisesti jokin haittaohjelma tms. Olisiko Elisaturvapaketin pitänyt ko. ohjelmatunnistaa ja miksi se ei poista eikä tunnista sitä vaikka ajan tarkistuksen läpi. Turvapaketin Puhditusohjelmaa en saa päälle se ilmoittaa, että "Tarvittavia tietokantoja ei voitu vahvistaa..". Kuinka saan pois haittaohjelman ?

17 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Hei Petite77 ja tervetuloa palstalle!

Kuulostaa siltä, että turvapakettisi ei myöskään toimi oikein. Voit yrittää seuraavaa:

1. Poista vanha F-securen asennus koneeltasi tällä työkalulla: https://community.f-secure.com/t5/Security/F-Secure-Uninstallation-Tool/td-p/31265 (tuolta lataat uninstallation tool-tiedoston ja suoritat sen)

2. Kun homma on valmis, käynnistä kone uudelleen

3. Lataa oma elisasta turvapaketti uudelleen ja asenna se koneelle

Pomminvarmaahan tuo ei ole jos koneella jo pöpöjä on mutta, tuosta pääsee alkuun. Huomioithan, että Oma Elisa on tänä viikonloppuna päivitystauolla, eli ei välttämättä toimi kunnolla kuin vasta maanantaina.
Kiitos vastauksesta ! Toimin ohjeiden mukaan poistin entisen ja latasin uudelleen. Turvapaketin mukaan se pitäisi olla nyt päivitettykin ja tarkisti koneen jälleen mutta taas kun yritän käyttää puhditustyökalua se ilmoittaa entiseen tapaan "Tarkistusta ei voida aloittaa. Tarvittavia tietokantoja ei voitu vahvistaa. Sulje tarkistus ja käynnistä se uudelleen jos haluat ladata uusia tietokantoja." ??
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Minä tekisin tässä tapauksessa seuraavat operaatiot:

- Lataisin ja asentaisin Malvarebytes Anti-Malvaren ja putsaisin sillä koneen parhailla mahdollisilla asetuksilla. (Operaatio saattaa kestää useita tunteja). Anti-Malvare löytää ja poistaa paljon sellaista, josta perinteisillä tietoturvaohjelmistoilla ei ole mitään hajua. Se ei kuitenkaan tarkoita, että perinteiset ohjelmistot olisivat huonoja.

- Poistaisin Turvapaketin asennuksen tuolla F-Securen poistotyökalulla, mutta ennen uutta asennusta suorittaisin Ccleanerilla rekisterinputsauksen, joka poistaa mm. vanhoista asennuksista jääneet virheelliset merkinnät, jotka voivat haitata uuden asennuksen toimintaa, kuten tässä tapauksessa ilmeisesti on käynyt.

- Tämän jälkeen Turvapaketin asennus uudelleen, mikäli OmaElisa toimii.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Dj_God kirjoitti:
Minä tekisin tässä tapauksessa seuraavat operaatiot:

- Lataisin ja asentaisin Malvarebytes Anti-Malvaren ja putsaisin sillä koneen parhailla mahdollisilla asetuksilla. (Operaatio saattaa kestää useita tunteja). Anti-Malvare löytää ja poistaa paljon sellaista, josta perinteisillä tietoturvaohjelmistoilla ei ole mitään hajua. Se ei kuitenkaan tarkoita, että perinteiset ohjelmistot olisivat huonoja.

- Poistaisin Turvapaketin asennuksen tuolla F-Securen poistotyökalulla ###, mutta ennen uutta asennusta suorittaisin Ccleanerilla rekisterinputsauksen, joka poistaa mm. vanhoista asennuksista jääneet virheelliset merkinnät, jotka voivat haitata uuden asennuksen toimintaa, kuten tässä tapauksessa ilmeisesti on käynyt. ###

- Tämän jälkeen Turvapaketin asennus uudelleen, mikäli OmaElisa toimii.

Lisäksi pitää muistaa ne pari windowsin uudelleen käynnistystä ### -kohdissa
Kiitos , minäpä alan kyseisiin toimiin :p
Hei,

tein kaikki yllämainitut toimet ja nyt pitäisi olla haittaohjelmat löydetty poistettu 🙂 !

Mutta nyt kysymys kuuluukin, että kun jälleen olen asentanut Elisa turvapaketin uudelleen niin sen puhditustyökalu herjaa edelleen samaa asiaa eli 

"Tarkistusta ei voida aloittaa. Tarvittavia tietokantoja ei voitu vahvistaa. Sulje tarkistus ja käynnistä se uudelleen jos haluat ladata uusia tietokantoja."  ?

Mitä tämä tarkoittaa eikö tuo turvapaketti kertakaikkiaan vaan toimi minulla ??
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Mitäpä tuo sovellus sanoo silloin kun avaat sen pääikkunan? Eli "Tila" välilehti? Sanooko se, että suojaus on ajantasalla vai kenties jotain muuta?

Jos käsket sovellusta tarkistamaan päivitykset, mitä se tekee?
Siinä kyllä lukee, että "kaikki suojausominaisuudet on ajantasalla" ja kun käsken vielä päivittää niin Päivitystarkistus onnistui" "tuotteesi on jo ajantasalla" .... Että outoa ?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
No, jopas. On kyllä hiukan outoa tuommoinen toiminta.

Minkälainen kone on kyseessä? Mikä käyttöjärjestelmä?
En ymmärrä näistä kovasti mitään mutta tällaiset tiedot  ( 😃 ) löysin :

ASUS AMD A6-5400K APU with radeon 3.6ghz 8GT

Windows 7 home premium
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Teepä seuraava testi:

- Noudata aiemmin annettuja ohjeita Turvapaketin poistosta, mukaan lukien koneen puhdistus Ccleanerilla.

- Lataa ja asenna F-Secure Safe -kokeiluversio - Tuote on aito F-Secure, joskin ominaisuuksiltaan sama kuin Turvapaketti

- Tee koneen skannaus uudelleen

Törmäätkö edelleen samaan ilmoitukseen vai käynnistyykö koneen tarkistus normaalisti?
Mielenkiintoista F-Secure safen puhdistustyökalu löytyy heidän "kuvakkeesta/valikosta" hieman erikohdasta mutta puhdistustyökalu nimellä sekin ja toimii moitteettomasti, etsii tietokannat ja alkaa töihin... Eli missä vika että Elisan vastaava ei toimi koneellani ??
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Hyvä kysymys, kieltämättä.

Luulenpa, että tuo Elisan Turvapaketti ei syystä tai toisesta asennu kunnolla, vaan jokin biteistä menee jossain kohtaa nurin ja lopputulos on tämä. Onhan toki mahdollista, että OmaElisasta ladattava asennustiedosto on jollain tapaa viallinen, mutta siinä tapauksessa luulisi vastaavia ongelmia olevan muillakin. Myös latausvaiheessa jokin voi mennä vikaan ja sen takia sovellus ei toimi kuten pitäisi. Mene ja tiedä.

Miten tästä eteenpäin? Se on aivan sinusta itsestäsi kiinni. Voit toki jatkaa Turvapaketin kanssa taistelua ja toivoa, että se joku päivä toimisi kuten pitäisikin toimia. Toinen vaihtoehto on se, että irtisanot Turvapaketin ja siirryt käyttämään ihka oikeaa F-Secure Safe -tuotetta. Onhan noissa myös hintaeroa. Turvapaketin kolmen laitteen lisenssi maksaa (normaalihinnalla) vuodessa noin 82€, kun F-Secure Safe kolmelle laitteelle vuodeksi vain 59,90€.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Enpä muista itsekään kuulleeni tällaisesta ennen. Ainoastaan tulee mieleen jos on blokattu koneelta jokin portti jota tuo meidän turvapaketti käyttää tai sitten se on asennettu eri sijaintiin koneella jossa ei täydet käyttäjäoikeudet. Melkein pitäisi olla itse konetta katsomassa, että voisi asiaan enemmän sanoa 😞
Niin, itse olen sen verran perus näitten kone asioiden kanssa, etten ymmärrä mutta toisaalta en tee mitään eritavalla asentaessani Elisan turvapakettia suhteessa F-securen safe:n verrattuna eli asentunee samoin ja samoilla käyttöoikeksilla !?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Jos olet tietokoneen ainoa käyttäjä tai järjestelmänvalvoja (jos koneella muitakin käyttäjiä) asentuu ohjelmisto samoilla käyttöoikeuksilla. Voit toki kokeilla asentaa Turvapaketin siten, että lataat asennustiedoston OmaElisasta koneellesi (älä lähetä sähköpostiin latauslinkkiä) ja käynnistät asennuksen järjestelmänvalvojana. Tämä tapahtuu siten, että aktivoit asennustiedoston klikkaamalla sitä kerran (muuttuu siniseksi) -> hiiren 2. painikkeella klikkaat kuvaketta, jolloin aukeaa pikavalikko -> Suorita järjestelmänvalvojana -> seuraa ohjeita kuten tavallisesti.

Ennen tätä kuitenkin taas poistot poistotyökalulla ja putsaukset Ccleanerilla + koneiden käynnistykset tuossa välissä.

Tuohon porttien blokkaukseen en usko, sillä sellaisen toiminnon suorittaminen vaatii jo pikkuisen enemmän perehtyneisyyttä tietotekniikkaan. Oletuksena nuo Turvapaketin tarvitsemat portit ovat tietokoneen osalta aina auki.
Tai sitten tee alustus tietokoneen alkutiloihin palauttaminen

Osallistu keskusteluun