Kysymys

Turvapaketti ja ilmoitus käynnistyksen epäonnistumisesta

  • 3 lokakuu 2016
  • 4 kommenttia
  • 353 katselukerrat

Mitä tarkoittaa turvakeskuksen herja sovelluksen käynnistys epäonnistui, koska sen rinnkakaismääritys epäonnistui, joku saunalahti trigger exe. Nyt kone "tuuliajolla" ilman suojausta

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Sori vastauksen viipymisestä! 😞 On nyt jäänyt valitettavasti ohi tämä. Oliko mikä käyttöjärjestelmä ja tietoturvasovelluksen versio käytössä? Oletko kokeillut poistaa ja asentaa uudelleen?
Tuossa Myllkoski_5 kaikki ohjeet mitä maksamatta saat. Soitin aspaan kolme eri kertaa ja äitini kävi kerran liikkeessä, eikä siltikään osattu sanoa muuta kun asenna uudestaan.
Moi Myllykoski_5 ja Tipu,

Ihan aluksi, mitä Windowsin versiota käytätte?

Kannattaa kokeilla vähän väkevämpää asennuksen poistoa, jos se F-Secure vielä kiukuttelee. Eli kokeilkaa tätä:


1) Lataa sekä aja poistotyökalu osoitteesta ftp://ftp.f-secure.com/support/tools/uitool/UninstallationTool.exe
2) Käynnistä kone uudelleen
3) Asenna kaikki saatavilla olevat päivitykset
4) Asenna Turvapaketti aivan kuin uuteen laitteeseen
Tuossa Myllkoski_5 kaikki ohjeet mitä maksamatta saat. Soitin aspaan kolme eri kertaa ja äitini kävi kerran liikkeessä, eikä siltikään osattu sanoa muuta kun asenna uudestaan.

Tuo "asenna uudestaan" on aika monessa oikuttelevassa softassa hyvä neuvo. Jos jostain syystä vaikka joku asennusohjelman asettama rekisteri on muuttunut, softan tai käyttöjärjestelmän oma päivitys on sekoittanut jotain, tai mitä tahansa muuta, mitä F-secure ei ole tietoturvatyökaluaan suunnitelleessan ottanut huomioon, ongelmia tulee. Uudelleenasennus auttaa niin usein, että siksi sitä suositellaan. Oikean vian löytäminen melkein vaatisi sen että jokaista tapausta syynättäisiin useita tunteja, eikä se olisi mitenkään järkevää tai tehokasta. Vasta laajamittaisemmissa ohjelmisto-ongelmissa lähetään korjaamaan softaa.

Nyt kone "tuuliajolla" ilman suojausta

Näillä virustorjunnilla pelotellaan ihmisiä ihan liikaa. Nykyisillä käyttöjärjestelmillä kone ei noin vain ilman käyttäjän toimia ime internetistä haittaohjelmia, vaan usein ne tulevat mukana esimerkiksi väärää tiedostoa tai asennusohjelmaa ladattaessa. Selviät ihan hyvin ilman virusturvaakin, mutta jos muuten ei tietotekniikka ole kovin tuttua, on tietoturvaohjelmisto hyvä olla estämässä ne vahingot. 🙂

Osallistu keskusteluun