Kysymys

Turvapaketti vs. tuotteen lataus suoraan F-securelta

  • 16 tammikuu 2014
  • 2 kommenttia
  • 7960 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Tein tässä mielenkiintoisen havainnon:

Minulla oli jokunen kuukausin sitten käytössä Mac-koneelleni (OS X 10.9) Saunalahden Turvapaketti (F-secure antivirus for Mac). Tämä tuote ei toiminut koneellani oikein vaan Turvapaketin ollessa asennettuna koneelle se skannasi jostain syystä loputtomasti ulkoista kovalevyä (n. viikon ilman mitään taukoja).

Tein tuotteelle uudelleenasennuksenkin useamman kerran mutta mikään ei auttanut. Olin tuolloin asiasta yhteydessä Saunalahden tekniseen tukeen ja edelleen OmaGuruun ja totesivat että tuote ei toimi kuten kuuluisi Macilla ja hyvittivät minulle tuotteen hinnan takaisin.

Nyt otin käyttöön ihan testimielessä saman tuotteen 30 pv:n kokeiluversion suoraan F-securen sivuilta ja kas kummaa, tuote toimii ilman ongelmia ja päästää ulkoisen kovalevyn nukkumaan kun sitä ei käytetä!

Jostain syystä Saunalahden myymä tuote siis eroaa suoraan valmistajan sivuilta ladatusta versiosta.

Eihän Macille periaatteessa virustorjuntaa tarvitsisi mutta luulen, että kyllä joku fiksu vielä Macillekin keksii sen toimivan viruksen/haittaohjelman tähänkin ympäristöön. :smileylipsrsealed:

Hinta F-securella on 39,90 euroa/vuosi yhdelle koneelle, ei ei mitään ihan paha. Täytyy tässä nyt vielä testailla softaa lisää ja katsoa mitä tekee kokeiluajan lopussa...

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
nettiukko kirjoitti:
Jostain syystä Saunalahden myymä tuote siis eroaa suoraan valmistajan sivuilta ladatusta versiosta.

Ainakin siinä mielessä, että ohjelmistot olivat todennäköisesti eri vuosimallia. Ja onhan noissa varmasti muutakin eroa, sen verran paljon vuosien mittaan on palstoilla ollut valituksia näistä operaattoriversioista (enemmän kuin originaalista, siis).
Käyttäjätaso 2
Jaahas, ei se ongelma sitten ratkennutkaan!

F-secure toimi Macissa ongelmitta ennenkuin boottasin koneen. Bootin jälkeen F-secure alkoi taas skannaamaan loputtomasta ulkoista kovalevyä vaikka väittää, että ei ole tekemässä mitään tarkistusta.

Muutaman tunnin se tuota jatkoi ja sitten poistin F-securen asennuksen. Samalla myös ongelma korjaantui. Tuotteessa on siis edelleenkin jokin vika OS X 10.9.:n kanssa.

Voisin mielenkiinnosta kokeilla Nortonia josko siitä löytyy 30 pv:n testiversio...

Osallistu keskusteluun