Vastattu

Turvaselain ja tarpeellisuus

  • 14 huhtikuu 2016
  • 5 kommenttia
  • 2631 katselukerrat

Kirjoitan parhaillaan Huawein tabilla, johon ehdottomasti kannustettiin h ankkmaan tietoturva.. Onko tämä Eisan kautta hankkimani ja maksamani tietoturva padille se, että sitä käyttääkseni, minun tulisikäyttää ain a turvaselainta ja oikeasti en edes mitäänturvaselainta tarvitse tabille, kska hoidan mm. Pankkiasiat läppärillä,en tabilla. Taas myitte minulle tavaraa mitäen käytä,?

Pahoittelut kirjoitusvirheistä, uutta ja ihmeellistä kirjoitella tämän kautta.... Olen vain todella pettynyt siinä mielessä,että nimenomaan otin yhdyttä ja tarkistin tarvitaanko jotainsuojausohjelmaatabille. Sanottiin, että su o siitellaan ( omaguru sanoi). Joo, suosittelette, mutta mi k si, jos en käytä pankki tms tunnareita tabilla? Käyn joo s-postissa ja naamakirjassa ja täällä. JA vainturvaselaimen kautta se on turvallista? .
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 15 huhtikuu 2016, 09:36

Android -pohjaisilla laitteilla tietoturva on kyllä hyvinkin tärkeä "lisävaruste". Android -pohjaiset tabletit voivat saastua (lue: saada viruksia / haittaohjelmia) jopa nettisurffauksen aikana. Myös sovelluksien mukana voi tulla haitallista materiaalia laitteeseen.Turvaselaimen käyttö on jokaisen omassa harkinnassa. Jos tietää surffailevansa vain yleisesti turvallisilla sivuilla, eikä klikkaile mitään linkkejä, joiden sisällöstä ei voi olla täysin varma, pärjää ihan tavallisella selaimella. Turvaselain on kuitenkin aina parempi vaihtoehto, joskin voi tosiaan olla huomattavasti hitaampi.Mikäli sinulla on tuo Turvapaketti asennettuna laitteeseen, kannattaa se tosiaan myös siinä pitää. Olen törmännyt itse Android -pohjaisiin laitteisiin, jotka olisivat saastuneet ilman kunnollista tietoturvaa (Play -kaupan kautta asennetun sovelluksen myötä). Korviin on myös kantautunut tietoa saastuneista laitteista.
Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Turhauttaa, en l ö ydä tällä edes muokkausvaihtiksia.. Koitan taas päästä läppäriltä sisään tänne.
Tarvitsee vielä huomauttaa, että turvaselaimella on varmasti tarpeensa varsinkin henkilöille, joilla vaikka vain tab vehje, joilla käyttävät myös mm pankkipalveluita. Itseäni harmittaa, että ostin tuon palvelun ja luulin, että nyt sitten on turvallista seilata netissä miten tykkää. Kaverilta kuulin, että jos haluan turvallisesti tabilla seilailla netissä, pitäisi käyttää nimenomaan sitä turvaselainta, joka on hidas kuin sanonko mikä! 😠 En haluaisi maksaa turhasta ja en myöskään enää maksaa soitosta OmaGurulle saadakseni mahdollisen täysin turhanylimääräisen kuukausikulun päätettyä. Nyt läppärillä kirjoittelemassa ja olisi ollut kiva, jos olisi päässyt nuo aikaisemmat tabin kautta kirjoitellut kirjoitusvirheet korjailemaan..
Ottaisin kovin mieluusti tähän neuvot vastaan. Muissa laitteissa suojat (maksulliset) kohdillaan. Mikä järki maksaa turhasta tabissa? Millähän saan tuon lopetettua ilman, että joudun taas soittamaan OmaGurulle.. 😞
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Android -pohjaisilla laitteilla tietoturva on kyllä hyvinkin tärkeä "lisävaruste". Android -pohjaiset tabletit voivat saastua (lue: saada viruksia / haittaohjelmia) jopa nettisurffauksen aikana. Myös sovelluksien mukana voi tulla haitallista materiaalia laitteeseen.

Turvaselaimen käyttö on jokaisen omassa harkinnassa. Jos tietää surffailevansa vain yleisesti turvallisilla sivuilla, eikä klikkaile mitään linkkejä, joiden sisällöstä ei voi olla täysin varma, pärjää ihan tavallisella selaimella. Turvaselain on kuitenkin aina parempi vaihtoehto, joskin voi tosiaan olla huomattavasti hitaampi.

Mikäli sinulla on tuo Turvapaketti asennettuna laitteeseen, kannattaa se tosiaan myös siinä pitää. Olen törmännyt itse Android -pohjaisiin laitteisiin, jotka olisivat saastuneet ilman kunnollista tietoturvaa (Play -kaupan kautta asennetun sovelluksen myötä). Korviin on myös kantautunut tietoa saastuneista laitteista.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +2
Dj_Godilta täydellinen vastaus.
Käyttäjätaso 7
Turvaselain ja tietoturvaohjelmisto ovat eri asioita, vaikka ne paketissa myydäänkin. Se maksullinen juttu on tietoturvaohjelmisto, joka on laajempi asia kuin turvaselain.

Kummankin käyttämisestä voi olla montaa mieltä. Itselläni on android-tabletissa tietoturvaohjelmisto, mutta ei turvaselainta.

Osallistu keskusteluun