Kysymys

Uuden Elisan Turvapaketin selaimen lisäosa hidastaa surffaamista

  • 15 toukokuu 2016
  • 4 kommenttia
  • 474 katselukerrat

Päivitin Elisan vanhan Tietoturvapalvelun uudeksi Turvapaketiksi, ongelmana on, että ohjelma asensi mm. Firefoxiin selaimen lisäosan nimeltä "Browsing Protection by F-Secure", joka hidastaa selaamista merkittävästi: jokaisen uuden sivun lataaminen kestää useita sekunteja pitempään.

Tiedän, että ongelma liittyy lisäosaan, koska jos otan sen pois päältä ("Disable") Firefoxin kautta (Tools->Add-ons), niin ongelma poistuu. Firefoxin uudelleen avaamisen jälkeen lisäosa menee kuitenkin aina uudestaan päälle.

Onko ongelma tiedossa, ja miten asia kannattaa ratkaista? En muista kysyttiinkö Turvapaketin asennusvaiheessa lupaa lisäosan asennukseen.

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tuo lisäosa asentuu automaattisesti. On totta, että se vaikuttaa hiukan sivujen latausnopeuteen, koska se skannaa sivut koodia myöten.

Firefoxia en ole itse käyttänyt aikoihin, en myöskään Elisan versiota F-Securesta. Kannattaa kokeilla myös muita selaimia, herääkö lisäosa henkiin aina kun selain käynnistetään uudelleen.
Käyttäjätaso 7
Tiedän, että ongelma liittyy lisäosaan, koska jos otan sen pois päältä ("Disable") Firefoxin kautta (Tools->Add-ons), niin ongelma poistuu. Firefoxin uudelleen avaamisen jälkeen lisäosa menee kuitenkin aina uudestaan päälle.

Saisiko lisäosan pois päältä Turvapaketin omista asetuksista?

Jonkunlainen hidastus lienee lisäosan ominaisuus, koska eihän se muuten ehtisi skannata verkkoliikennettä, mutta jos puhutaan useista sekunneista per sivu, niin saattaa olla että lisäosan ja selaimen välillä ei kaikki ihan pelitä yhteen.
@Dj_God Kyllä valitettavasti se herää henkiin aina kun selaimen käynnistää uudestaan, eikä sitä edes pysty helposti poistamaan (useinhan lisäosien vieressä on "Remove" nappi mutta ei tässä).

@kv36 En ole löytänyt Turvapaketista asetusta jolla lisäosan voisi sulkea. Esim Perheturvassa on asetuksena "Selauksen suojaus" mutta senkään sulkeminen ei auta. Turvapaketissa on joitakin asetuksia kuten DeepGuard ja palomuuri, joita ei viitsi laittaa pois päältä, en tosin ole kokeillut auttaisiko se edes.

EDIT. Itse asiassa näyttää alustavasti siltä, että kun Perheturvasta laittaa pois päältä asetuksen "Selauksen suojaus" niin surffaamisen hidastuminen vähenee merkittävästi, riippumatta siitä onko selaimen lisäosa päällä. Nyt tietysti kysymys on, kuinka tärkeä ominaisuus tuo selauksen suojaus on.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Nyt tietysti kysymys on, kuinka tärkeä ominaisuus tuo selauksen suojaus on.

Se riippuu aivan käyttäjästä/käyttäjistä. Jos käyttäjä tietää, mitä tekee ja pystyy omalla toiminnallaan pysymään poissa haitallisilta sivustoilta, ei tuota selauksen suojausta välttämättä tarvitse.

Suojauksen on ehkä hyvä olla päällä silloin, jos käyttäjä vähääkään epäilee itseään/omia taitojaan tunnistaa haitallia sivustoja. Suojaus on myös hyvä olla käytössä esim. silloin kun käyttäjä tekee aktiivisesti sosiaalisessa mediassa pyöriviä testejä tms.

Osallistu keskusteluun