Vastattu

Viestintävirasto varoittaa: modeemeja kaapattu

  • 30 marraskuu 2016
  • 4 kommenttia
  • 605 katselukerrat

"Maailmanlaajuisesti on kaapattu arviolta miljoonia laitteita Mirai-bottiverkon jäseniksi. Joukossa on yli kymmenen tuhatta suomalaisten laitetta. Jos laitteesi löytyy alla olevalta listalta, uudelleenkäynnistäminen poistaa haittaohjelman."
Elisan modeemeja tämä ei toivottavasti koske?
https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/varoitukset/2016/varoitus-2016-04.html
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi sakarialanne 30 marraskuu 2016, 12:01

Virallinen tiedote on tulossa lähiaikoina. Ei koske Elisan toimittamia laitteita.
Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Virallinen tiedote on tulossa lähiaikoina. Ei koske Elisan toimittamia laitteita.
Tiedote aiheesta löytyy täältä: http://corporate.elisa.fi/elisa-oyj/tiedotteet/tiedote/?id=25982144431518&tag=all
Nyt kun on taas yksi aalto saatu näitä matoja liikenteeseen, niin olisiko jo mahdollista saada Elisan toimittamiin modeemeihin mahdollisuus laittaa tukkoon tuo etähallinnan takaportti, jonka kautta operaattori pääsee laitteeseen sisälle? Itseäni ei ainakaan yhtään miellytä että modeemissa on avoimena joku portti johon itsellä ei ole hallintaa. Firmispäivitykset voi toimittaa ihan normaalisti ladattavassa muodossa.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Nyt kun on taas yksi aalto saatu näitä matoja liikenteeseen, niin olisiko jo mahdollista saada Elisan toimittamiin modeemeihin mahdollisuus laittaa tukkoon tuo etähallinnan takaportti, jonka kautta operaattori pääsee laitteeseen sisälle? Itseäni ei ainakaan yhtään miellytä että modeemissa on avoimena joku portti johon itsellä ei ole hallintaa. Firmispäivitykset voi toimittaa ihan normaalisti ladattavassa muodossa.hanki oma modemi kaupasta mihin elisalla ei ole oikeuksia sillä siittä selviää

Osallistu keskusteluun