Vastattu

VPNFilter - liittymäsi suljetaan

  • 11 kesäkuu 2018
  • 4 kommenttia
  • 1913 katselukerrat

  • Kommentaattori
  • 29 kommenttia
No tuli mailia Elisalta että liittymässäni on VPNFilter ja että sulkevat liittymäni jos sitä ei korjata.

Asiallinen maili, mutta olen kyllä selaimella käynyt yhdellä niistä FBI:n omistamasta kontrollipalvelimesta testimielessä, jonka takia IP osoitteeni varmaan pääsi listoille.

Tietääkseni (ainakin nykyisen tietämyksen mukaan) user agent ei ole ihan normaali, joten tuo olisi pitänyt logeista näkyä että ihan perus Chrome on käynyt pingaamassa.

Toivottavasti tämän takia liittymääni ei suljeta.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 12 kesäkuu 2018, 05:01

Mikäli modeemi saa haittaohjelma -tartunnan, pitää modeemi resetoida. Eli painat esim. avatulla klemmarilla modeemin takaa löytyvää reset -painiketta niin kauan, että modeemin valot sammuvat tai välähtävät yhtäaikaa.
Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 3
No ? tollasta, meet värkkäämään..... ??? FBI, kuulemma, hyviä sarjoja telkkarissa, ne o fictiota. Ja VPN näkyy aina, jos se halutaan selville. Esim paypal, lyö heti kii tilin jos , oot vpn llä liikkeellä. Eri maasta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Mikäli modeemi saa haittaohjelma -tartunnan, pitää modeemi resetoida. Eli painat esim. avatulla klemmarilla modeemin takaa löytyvää reset -painiketta niin kauan, että modeemin valot sammuvat tai välähtävät yhtäaikaa.
@weld_

toknowall(piste)com
api.ipify(piste)org
Tästä nyt vaikka eka googletus

https://arstechnica.com/information-technology/2018/05/fbi-seizes-server-russia-allegedly-used-to-infect-500000-consumer-routers/


"Taking control of a command-and-control server is known as sinkholing. It allows researchers or law enforcement officers to monitor the IP addresses of infected devices that connect and to prevent them from receiving malware or malicious instructions. The seizure of ToKnowAll(piste)com is a major coup because it closes a secondary channel and may also provide previously unavailable information the FBI can use to begin the process of helping ISPs and end users disinfect the devices."
Ja muita


https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/tietoturvanyt/2018/05/ttn201805241306.html

https://blog.talosintelligence.com/2018/05/VPNFilter.html?m=1

Mun opetus oli että ei kannata mennä testailelemaan noita CC palvelimia ellei halua elisalta kirjettä tai liittymääsi suljettua.

Ja tosiaan jos et tiedä mistä kyse ja tuollainen kirje tulee niin modeemin resetointi ja salasanan vaihto tulisi tehdä.

Osallistu keskusteluun