Kiinnitetty keskustelu

Anna palautetta uudesta Elisa Kirja -sovelluksesta!Näytä ensimmäinen kirjoitus

91 kommenttia

Edelliseen viestiini viitaten ainakin Nokian 6.1 kännykässä tekstin kääntyminen tottelee puhelimen omia asetuksia. Tabletissa myös.
Asia on nyt niin, että en uskalla ostaa Uusia kirjoja! Koska uusi sovellus Ei toimi, enkä tiedä kauanko vanha 247 toimii?? Nora Robertsin kirja "Ensimmäinen vuosi" tekis mieli ostaa... Mutta sitten huomasin, että Kingin uusi kirja "Ulkopuolinen" on Storytellissä! Niin valinta oli helppo!😎 Hyvää joulua kaikille lukijoille.🎄🎄
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kaipaisin sellaista asetusvalintaa, että Kauppa-näkymässä ei näytettäisi aiemmin ostamiani kirjoja lainkaan. Ei minua kiinnosta, onko jokin kirja tarjouksessa vai ei, jos minulla on se jo olemassa.
Adobe-suojattu Morse toimii sittenkin. Aukeneminen vain kesti minuuttitolkulla.

Uudessa sovelluksessa on ärsyttävä piirre: jos lukiessani vedän näytön yläreunasta valikkoa näkyviin katsoakseni kelloa, ei yläpalkkia ja alareunan nappuloita saa enää piiloon. Ei olisi huonompi idea näyttää kelloa himmeällä sovelluksen omassa yläpalkissa.
Sovellus ei ymmärrä pysäyttää äänikirjaa, jos langattomista kuulokkeista loppuu akku.

Aina sovellus ei tottele kuulokkeiden play-nappulaa tauon jälkeen.

Välillä äänikirjan säätimet jäävät ilmoitusalueelle ja lukitusnäytölle, vaikka sovelluksen sammuttaa. Ne saa pois vain sovelluksen pakkolopetuksella.
Käyttäjätaso 3
Nokia 8 puhelimella osa äänikirjoista pysähtyy kappaleen loppuun ja eteenpäin pääsee vasta nuolinäppäimellä. Jos käyt välillä muussa sovelluksessa painaen äänikirjan siksi aikaa pauselle, voit jatkaa kuuntelua vain koukkaamalla uudestaan etusivun kautta, soitin ei ota käskyjä vastaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tänään 7.1. julkaistussa Kirjan Android-sovelluksen versiossa 3.0.9 on tehty parannuksia ongelmaan, jonka johdosta osalla asiakkaista äänikirjan kuuntelu saattoi keskeytyä itsestään luvun loppuun. Eli erityisesti, jos olet tästä ongelmasta kärsinyt, niin nyt kannattaa päivittää sovellus pikimmiten uusimpaan versioon. 🙂
Vihdoinkin tuo lukujen vaihto korjaantuu. Vähentää huomattavasti puhelimen kaivelua kesken ajon. Käytännössä siis turvallisuutta parantava päivitys!

Vielä kun sovellus jatkaisi toimintaa pidemmän ajan jälkeen kun Bluetooth laitteesta on painettu pausea. Tuntuu että sovellus on tuolloin aika herkkä kaatumaan tai ainakin pitää palata kotivalikkoon ja sieltä takaisin kirjaan.
Miksi toimiva sovellus piti uusia käyttökelvottomaan sovellukseen? Sovellus kaatuilee jatkuvasti ja kesken olevat kirjat aukeavat aivan oudoista kohdista ilman mitään logiikaa. Ne saattaa aueta luvun alusta, seuraavan luvun puolivälistä tai jostain siltä väliltä. Todella ärsyttävää. Kun olet löytänyt kirjasta oikean kohdan ja lukenut muutaman sivun niin melko todennäköisesti se sitten kaatuukin ja sama homma uudestaan.
Hienosti on rikottu vanha toimiva sovellus. Luen kirjoja tilanteesta riippuen puhelimella ja tabletilla. Aikaisemmin sovellus kertoi että kirjaa on luettu toisella laitteella sivulle X jatketaanko siitä? Nykyäänkin saattaa joskus kysyä, ehdotettu jatkoskohta on tosin aivan väärä. Harvoin edes kysyy. Kirjanmerkin, tai mikälie punainen väkänen yläkulmassa, käyttö ei muuta tätä ongelmaa mihinkään. Käytössä Elisa kirjan Apple Storesta löytyvä uusin version sekä iPad 2017 ja iPhone X, molemmat uusimmalla käyttöjärjestelmän päivityksellä.
fizban kirjoitti:

Sovellus ei ymmärrä pysäyttää äänikirjaa, jos langattomista kuulokkeista loppuu akku.

Aina sovellus ei tottele kuulokkeiden play-nappulaa tauon jälkeen.

Välillä äänikirjan säätimet jäävät ilmoitusalueelle ja lukitusnäytölle, vaikka sovelluksen sammuttaa. Ne saa pois vain sovelluksen pakkolopetuksella.


Ainakaan Iphonessa ei kuulokkeissa toimi play nappula eikä autossa enää voi kelate eteen tai taakse.
Onko muilla samat kokemukset???
Tänään kuuntelin muutaman tunnin ja välillä toimii ja yleensä ei toimi lukujen vaihto. Eli päivitys ei korjannut ongelmaa. Oneplus 6t ja OnePlus Bullets.
Käyttäjätaso 3
Sovellus pysähtyy edelleen satunnaisesti kappaleen loppuun, nyt kirjana Eppu Nuotio: Musta. Myös toisessa sovelluksessa käynnin jälkeen, ja näköjään jos joku soittaa kesken kuuntelun, kuuntelua voi jatkaa vain etusivulta uudelleen starttaamalla. Puhelin Nokia 8, Android 9.0, Elisa Kirja Versio 3.0.9
Vahvistetaan edelliset, ei toimi uusinkaan versio. Ongelmia edelleen (äänikirjoissa):
  • satunnaisesti pysähtelee lukujen väliin
  • äänikirja jatkaa puhelimelin kaiuttimesta jos bt yhteys katkeaa
  • puhelun tullessa, yleensä äänikirja lopettaa toiston
Miksi tämä turhauttaa niin paljon? Jos katsotte minun viestihistoriaani, täysin samat ongelma käytiin jokunen vuosi sitten vanhan version kanssa. Nyt kun sovellus on päivitetty, täysin samat ongelmat ovat palanneet.

Käytössä: Oneplus 6 (android 9), Oneplus wireless bullets, autoni on Toyota C-HR, vuosimallia 2017 (kun kuuntelen autossa)
Käyttäjätaso 1
Tänään on tullut sovelluksen päivitys, enkä uskalla päivittää, kun tuo nykyversio pahasti ontuen, mutta jotenkin, sentään toimii. Jos joku on päivittänut uusimman version, niin toivottavasti kertoo kokemuksensa mahdollisimman pian. 😀
Minulla oli näköjään yöllä päivittänyt (automaattinen päivitys kun puhelin on latauksessa). Ensimmäiset huomiot liittyvät siihen että osa ladatuista äänikirjoista hävisi etusivulta. Voin edelleen kuunnella niitä kun valitsen ne kirjahyllystä, mutta onhan se aika vaivalloista! Miten saisin ne takaisin etusivulle?

Eihän tästä meinaa tulla mitään 🙄

Osallistu keskusteluun