Vastattu

Elisa Viihteellä TV-lähetys katkeilee jatkuvasti, mistä johtuu?

  • 3 February 2024
  • 3 kommenttia
  • 156 katselukerrat

TV-lähetystä katsellessa ohjelma katkeaa tämän tästä, ja vaatii käymisen toisella kanavalla että katselua voi jatkaa. Tämä tapahtuu useita kertoja päivässä, välillä useita kertoja tunnissa. boxia on alustettu ja resetoitu, mutta oireet jatkuu. Onkohan tälle tehtävissä muuta kiúin palveluntarjoajan vaihtaminen?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi sakarialanne 3 February 2024, 14:27

Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Tervetuloa OmaYhteisöön @Ari180!

 

Mikäli tämä tapahtuu ihan normaaleilla TV-kanavilla, suosittelen kokeilemaan antennikaapelin käyttämistä, mikäli mahdollista (ellei käytössä ole Elisa Viihde Plus -palvelu). Antenni- tai kaapeliverkon kautta tulevissa lähetyksissä ei tällaista pätkimistä pitäisi tapahtua. Sen sijaan verkon yli tulevissa lähetyksissä (IPTV) voi esiintyä tällaista pätkimistä etenkin silloin, jos käytössä on mobiililaajakaista. Elisa Viihde Plus -palvelussa peruskanavat tulevat aina verkon yli.

 

Auttaako operaattorin vaihtaminen? Se on vähän niin ja näin. Kannattaa myös huomioida se, että Nelonen Median operoimat kanavat näkyvät suorana verkon kautta ainoastaan Elisan liittymää käytettäessä. Eli mikäli vaihdat operaattoria, ei Nelosen operoimat kanavat näy suorana enää lainkaan. Tällöin ainoa vaihtoehto katsoa näitä kanavia, on laittaa ohjelma ensin tallennukseen ja aloittaa sitten tallenteen katsominen.

 

Elisalla on myös liuta ohjeita, joita kannattaa testailla:

Jumittaako digiboksi? Pätkiikö kuva? - Elisa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Jos ei ole antennikaapelia mahdollista käyttää, toisena vaihtoehtona suosittelen digiboksin liittämistä reitittimeen ethernet-kaapelilla.

Yleisin ongelma on liia  heikko langattoman verkon signaali, joka näyttäytyy erilaisina pätkimisenä käyttäjälle.

Laite on kytketty ethernet-kaapelilla, samalla tavalla pätkii molemmilla. nettiyhteys toimii ihan jees, samoin esim. tallenteet tietokoneella katsoessa. Katseltava kanava ei vaikuta katkomiseen, kaikki kanavat näkyy taas kun käy jollain toisella kanavalla.

Osallistu keskusteluun