Mikä blogialusta serverille pyörimään?

  • 1 August 2017
  • 7 kommenttia
  • 1011 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Oon nyt pari kuukautta pitänyt blogia tekniikkaan liittyen ja nyt miettinyt kun ekan kerran saavutin maagisen rajani eli 100 kävijää viikossa, et vois siirtää blogin omalle serverille. Mulla ois tossa Raspberry Pi 2 model B jouten (edellinen projekti sen parissa ei onnistunu) ja aattelin sitä käyttää alustana. Rasbian olis todennäkösesti käyttiksenä koska debian tutuin Linux itelle ja nyt mietin et mitä blogialustaa käyttäis.

Ajatuksena siis olis, et sinne sais Googlen AdSensen tai muun luotettavan mainostuksen (pienellä) näkyviin jotta se jopa vois generoida jotain tuottoa jossain kohtaa. Wordpress.org alustaa oon sinne nyt harkinnut, mutta mietin tässä että olisko jollakulla heittää vaihtoehtoja tuolle?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Et sitten viittiny linkata blogiin? 😃
Käyttäjätaso 2
En viittinyt mainostaa 😃 Mut löytyy täältä jos kiinnostaa 🙂 Tän hetkinen alusta valittu kotimaisuuden perusteella plus siisti käyttöliittymä ilman ylimäärästä. WP.org tms alustan kans omalla serverillä toki si tarvii No-IP DNS hankkia käyttöön. Mut toi alusta just tällä hetkellä se mikä mietityttää :?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Eiks Joomlan päällekin voi rakentaa blogin? Siihen saa vaikka mitä lisänappulaa ja voi töistä ottaa vapaaehtoistyövoimaakin. Nimimerkillä vapaaehtoinen salakuvien julkaisija. 😉
Käyttäjätaso 2
Joomlaa vois kyllä harkita pätevänä vaihtoehtona, olin ihan unohtanu ton olemassaolon 😃
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
On kyllä ihan helvetin joustava ja mä oon kaikki mun ei-työ-projektit hoitanut tuolla. 🙂 Hyvin joustava järjestelmä ja lisäpalikoita on enemmän tarjolla kuin ehtii ottaa käyttöön! 😃
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
WordPress on hyvä alusta, jos haluaa palvelimelle.

Itse käytän Bloggeria. Valitettavasti en voi suositella AdSensea. Ihmisillä on nykyään laajasti mainonnan esto-ohjelmia, jopa puhelimissa, esim. Samsung Internet ja AdBlock. Tuotto on niin paljon pienempää kuin 10 vuotta sitten - jos niitä klikkejä edes on. Lisäksi mielestäni AdSensen hakemusten käsittely vie toivottoman pitkään, jolloin koko ajan menetät rahaa, jolloin hakemus on käsittelyssä jopa kuukauden tai kaksi. Itse vaihdoin domainia omaan Bloggerissa, siitä asti ollut hakemus uudelle osoitteelle voimassa.

Vieläkään eivät ole käsitelleet, lupaus max 2 päivän käsittelystä on pelkkää valetta!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18
WordPressistä on hyviä kokemuksia itsellänikin, pyörii helposti omalla palvelimella ja muokattavissa kevyesti ilman että tarvitsee koodia kirjoittaa yhtään. Sitten jos tahtoo enemmän muokkailla ja tarvitsee sitä joustavuutta ja koodin kirjoitus sujuu, niin Drupal on minun valintani.

Mukavaa lukea tuota creazurin blogia. 🙂