One Drivestä poistaminen poistaa samat myös tietokoneelta ?

  • 15 joulukuu 2019
  • 12 kommenttia
  • 3471 katselukerrat

Miten saa pois tuon automaattisen tallennuksen pilveen.
Koska se on heti täynnä kun siinä on viisi kertaa kaikki tiedostot.
Ja kun niitä sitten poistaa, niin kaikki pilvestä poistetut tiedostot poistuu myös tietokoneelta. :thinking::rolling_eyes:

Tätä(kään) en ymmärrä. Kuuluuko se mennä noin. Eihän pilvestä pysty sitten mitään poistamaan, eikä vapauttaa sieltä tilaa.

Nyt kun esimerkiksi ulkoiselta kovalevyltä olleesta varmuuskopiosta siirrän jonkun tiedoston tietokoneelle, niin tulee ponnahdusikkuna One Drivestä, mikä herjaa että pilvitallennustila on täynnä. Kun en edes haluaisi että aivan kaikki tekemiseni menee pilveen. Tottakai niitä on sitten siellä lähemmäksi kymmenen kopiota samasta tiedostosta, kun olen siirtänyt tiedostoja edes takaisin ulkoisen kovalevyn ja  tietokoneen välissä.

Kun pääsisi ton One Driven asetuksiin, ja säätämään että haluan itse määrittää vaikka tiedosto kerrallaan minkä haluan sinne tallentaa.


12 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Miten saa pois tuon automaattisen tallennuksen pilveen.
Koska se on heti täynnä kun siinä on viisi kertaa kaikki tiedostot.
Ja kun niitä sitten poistaa, niin kaikki pilvestä poistetut tiedostot poistuu myös tietokoneelta. :thinking::rolling_eyes:

Tätä(kään) en ymmärrä. Kuuluuko se mennä noin. Eihän pilvestä pysty sitten mitään poistamaan, eikä vapauttaa sieltä tilaa.

Nyt kun esimerkiksi ulkoiselta kovalevyltä olleesta varmuuskopiosta siirrän jonkun tiedoston tietokoneelle, niin tulee ponnahdusikkuna One Drivestä, mikä herjaa että pilvitallennustila on täynnä. Kun en edes haluaisi että aivan kaikki tekemiseni menee pilveen. Tottakai niitä on sitten siellä lähemmäksi kymmenen kopiota samasta tiedostosta, kun olen siirtänyt tiedostoja edes takaisin ulkoisen kovalevyn ja  tietokoneen välissä.

Kun pääsisi ton One Driven asetuksiin, ja säätämään että haluan itse määrittää vaikka tiedosto kerrallaan minkä haluan sinne tallentaa.


Eipä ole itsellä One Driveä , mutta kokeile ottaa asetuksista synkronointi pois päältä , jos siellä sellainen mahdollisuus on.

Jep. Melkein heti löysin, kun tänne kirjoitin. Usein käy näin.
Uusia siis ei automaattisesti sinne tallennu kuvista eikä tiedostoista. mutta jos poistan sieltä jotain, niin ne poistuu myös tietokoneelta. tästä en löytänyt vielä asetusta. Otin yhteyttä OneDrive tukeen, mutta tiedä sitten vastaako ne koskaan.

Kun työpöydälle yritti tallentaa jotain, niin tuli herjaus että lataus epäonnistui. ja että oneDrive on täynnä. vapauta tilaa. mutta miten uskaltaa vapauttaa pilvestä kun kaikki häviää myös työpöydältä tai siis tietokoneelta.

Siirsin kaiken mahdollisen ulkoiselle kovalevylle, irrotin sen kaiken varmuuden vuoksi tietokoneesta. sitten poistin tiedostoja pilvestä.

Tulee siis tällainen herjaus,  että jos tiedosto on tallennettu VAIN verkkoon, niin se poistuu myös tietokoneelta. tämä on vähän outoa, koska jos se on vain pilvessä, niin miten se voi poistua tietokoneelta. tyhjästä kun on paha nyhjästä. 

Jos sama tiedosto on esim. työpöydällä joka on pilvessä ja tuon tiedoston poistaa pilvestä, niin se poistuu myös tietokoneesta.

 

Kun pääsisi ton One Driven asetuksiin, ja säätämään että haluan itse määrittää vaikka tiedosto kerrallaan minkä haluan sinne tallentaa.

 

Englanninkielisessä OneDrivessä, kun klikkaat oikeasta alanurkasta kellon vierestä OneDriven kuvaketta oikealla hiiren napilla ja valitset Settings, Account, Choose Folders, voit valita mitkä tietokoneen kansioista kopioidaan pilveen.

Tiedostokohtaisesti ei voi valita, vaan kansiokohtaisella asetuksella mennään.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2

Kun OneDrivestä poistaa tiedoston se menee OneDriven roskakoriin, se pitää myös tyhjentää jos haluaa että sinne vapautuu tilaa.

En pidä ollenkaan tuosta One Drivestä. En ole halunnut sitä enkä pyytänyt. Win-7 oli streitti ja kysyi haluanko sitä tai tätä? Kun tällään puhelimen kiinni tietsikkaan alkaa se damn pyöritys ja tämä Bill pojun järjestelmä alkaa heti vetämään kaikki kuvat joka kerta ja sitten kauhea ulina kun tila loppu. 

Olkoon vaan ei kiinnosta enkä maksa senttiäkään mistään lisätilasta vaan haluan kuvat pois tikulle mutta sepä ei niin vaan onnistukaan. 

Keittää ihan vähän. Bill poju valmistelee tulevaisuuden yhden hallinnon dystopiaan jossa orjilta ei kysytä mitään!

Käyttäjätaso 2

Tarpeellinen asia,olen itse taistellut saman ongelman kanssa,kun haluan lisätä kuvan puhelimesta tietokoneelle,tämä pirulianen vetää kaikki kuvat uudelleen puhelimestani koneelle,siis monenkertainen tuplaus,ja myös havainto,kun poistan esim kaksoiskappaleen koneeltani,poistaa kaikista muistakin kohteista,puhelimestanikin.tämä  One Drive on täysmätä kansio.Sotkee vain asioita.pitäisi voida itse päättää,missä haluaa esim kuvat olevan,eikä sadassa paikassa.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

En pidä ollenkaan tuosta One Drivestä. En ole halunnut sitä enkä pyytänyt. Win-7 oli streitti ja kysyi haluanko sitä tai tätä? Kun tällään puhelimen kiinni tietsikkaan alkaa se damn pyöritys ja tämä Bill pojun järjestelmä alkaa heti vetämään kaikki kuvat joka kerta ja sitten kauhea ulina kun tila loppu. 

Olkoon vaan ei kiinnosta enkä maksa senttiäkään mistään lisätilasta vaan haluan kuvat pois tikulle mutta sepä ei niin vaan onnistukaan. 

Keittää ihan vähän. Bill poju valmistelee tulevaisuuden yhden hallinnon dystopiaan jossa orjilta ei kysytä mitään!

Senkun uninstalloit onedriven, ei sitä ole pakko käyttää ?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Tarpeellinen asia,olen itse taistellut saman ongelman kanssa,kun haluan lisätä kuvan puhelimesta tietokoneelle,tämä pirulianen vetää kaikki kuvat uudelleen puhelimestani koneelle,siis monenkertainen tuplaus,ja myös havainto,kun poistan esim kaksoiskappaleen koneeltani,poistaa kaikista muistakin kohteista,puhelimestanikin.tämä  One Drive on täysmätä kansio.Sotkee vain asioita.pitäisi voida itse päättää,missä haluaa esim kuvat olevan,eikä sadassa paikassa.


Idea taitaakin olla että siirrät puhelimessa sen kuvan puhelimen onedriveen, niin se tulee myös tietokoneelle saataville. Puhelimen onedrive asetuksista voit ottaa kuvien synkronoinnin kokonaan pois päältä, niin ei synkronoidu kaikki, vaan vain se jonka siirrät puhelimen onedriveen.

Käyttäjätaso 2

Mites sitten pitäisi toimia tietokoneessa,kun sielläkin kuvat on niin sadassa paikassa,haluaisin kuvieni olevan yhdessä paikassa,ja lajiteltuina eri kuvat omaan osioonsa,,,nyt kun poistan,toisesta kuvan ,poistuu myöskin toisesta,ja tämä toinen on just ONE DRIVE...Toisaalta olisi toi pilvi hyvä olla,mutta itse pitäisi voida määritellä mitä sinne tallentaa.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Mites sitten pitäisi toimia tietokoneessa,kun sielläkin kuvat on niin sadassa paikassa,haluaisin kuvieni olevan yhdessä paikassa,ja lajiteltuina eri kuvat omaan osioonsa,,,nyt kun poistan,toisesta kuvan ,poistuu myöskin toisesta,ja tämä toinen on just ONE DRIVE...Toisaalta olisi toi pilvi hyvä olla,mutta itse pitäisi voida määritellä mitä sinne tallentaa.


Tietokoneella voit valita kansiot mitä kopioidaan pilveen, silloinhan juuri sinä valitset mitä ladataan pilveen ?

Tee yksi kansio johon siirrät kaikki kuvasi omiin osioihinsa, ja valitse siitä kansiosta ne osiot, jotka haluat kahdentaa one driven kanssa. Onedrive nimenomaan synkronoi kansiota, eli pitää sitä samanlaisena kaikkien laitteiden välillä.

Voit myös tehdä onedriveen kansion, jota ei synkronoida laitteiden kanssa(asetus tehtävä laitteen onedrive sovelluksessa), sinne voi sitten erikseen siirtää tiedostoja joita et halua muille laitteille automaattisesti lataantuvan, tai sielllä näkyvän. Onedrivestä voi kuitenkin erikseen ladata nämä tiedostot. Kansiota ei siis löydy resurssienhallinnasta, vaan vain “online” onedrivestä.

Käyttäjätaso 2

Menin asetuksiin,ja siellä on  One Drivestä  otettu pois synkronointi.Tontze tarkoititko  tätä One Drive -tilit ja synkronoi tili,tämä on pois käytöstä nyt minulla.l

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Menin asetuksiin,ja siellä on  One Drivestä  otettu pois synkronointi.Tontze tarkoititko  tätä One Drive -tilit ja synkronoi tili,tämä on pois käytöstä nyt minulla.l


Ymmärtääkseni tuolloin ei pitäisi tietokoneella tehdyt muutokset vaikuttaa pilvessä olevaan onedriveen kahdennukseen.

 

Osallistu keskusteluun