Vastattu

Puhelimen ostaminen missä osamaksu kesken.

  • 15 February 2019
  • 1 kommentti
  • 7607 katselukerrat

Olen ostamassa tori.fi:stä uutta puhelinta, niin tuli ilmi että se on ostettu osamaksulla.
Minun kysymys on että voinko ostaa puhelimen missä on osamaksua jäljellä n. 10kk
Entä jos hän ei jatka osamaksun maksamista? Mitä siitä tapahtuu? Suljetaanko minulta puhelin kokonaan vai saako hän sakot? Haluaisin tietää ennenkuin ostan.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 16 February 2019, 09:16

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Tervetuloa OmaYhteisöön @Santeri87!

Elisalta osamaksulla ostetuissa puhelimissa ja muissa laitteissa tuotteen omistusoikeus siirtyy asiakkaalle heti kun hän saa tuotteen käsiinsä. Osamaksulla tilattaessa tilaaja on henkilökohtaisesti vastuussa osamaksun maksusuorituksista vaikka laite hajoaisi, varastettaisiin tai se myytäisiin ennen kuin tuotteen velkasumma on kokonaan maksettu.

Niissä tilanteissa, joissa tilaaja ei kuitenkaan maksa tilaamansa tuotteen kuukausieriä kuten pitäisi, voi Elisa lähettää tilaajalle ns. loppulaskun, jossa tilaaja joutuu maksamaan kaikki jäljellä olevat erät kerralla + mahdolliset ylimääräiset kustannukset.

En usko, että Elisa lähtee puhelinta kuitenkaan tappamaan tai karhuamaan takaisin, jos tilaaja ei maksueriään maksa. Ei edes siinä tapauksessa, että tapauksesta jouduttaisiin kirjaamaan rikosilmoitus.

Elisan luottokauppojen ehdot löytyvät täältä:
http://esco.elisa.fi/rest/esco/blob/asiakastuki/Elisan_Luottomaksuehdot.pdf

Mikäli ostat käytetyn puhelimen Tori.fi tai muusta vastaavasta palvelusta, varmista ennen kauppojen tekemistä, että tuote on oikeasti ostettu, eikä esim. varastettu. Myyjän tulee luovuttaa sinulle kaupan yhteydessä tuotteen osto- ja/tai takuukuitti, josta ilmenee myös tuotteen IMEI -koodi. Tuon IMEI -koodin tulee vastata tätä puhelinta. Sinulla pitää olla oikeus nähdä tämä kuitti ja saata varmuus siitä, että IMEI -koodit täsmäävät ennen kaupan tekemistä. Jos myyjä ei tähän suostu, jätä puhelin ostamatta. Tällöin ainakin itse epäilisin vilpillistä kauppaa.