Kysymys

Tabletin tallennustila

  • 2 December 2018
  • 3 kommenttia
  • 4859 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Tablettini tallennustila on vähissä. Vaihdoin siis 64 GT:n muistikortin tablettiin ja siirsin suunnilleen kaikki mitä pystyi sinne muistikortille. Siirto onnistui. Nyt eilen tabletti rupesi taas huomauttelemaan, että muisti ei riitä ja totesin, että tabletti on itsestään siirtänyt kaiken taas tabletin muistille ja kun yritän uutta siirtoa, väittää että muisti ei riitä. Missä mahtaa mättää. Muistikortti toimii ainakin tietokoneella käytettynä.


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Minulla on ainakin Samsung-puhelimessa ominaisuutena (ongelmana), että kun sovellus päivittyy, niin se päivittyy sisäiseen muistiin ja se pitää manuaalisesti siirtää muistikortille.
Jos joku tietää miten päivitykset menee automaattisesti muistikortille, niin otan tiedon ilahtuneena vastaan. Käyttis on Android 7.1.1 Galaxy J5(2016)

Kokeile ensin puhdistaa tablettia Laitteen ylläpidolla, erikseen sekä Tallennustila että muisti. Buuttaa tabletti ja yritä siirtää uudelleen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Taitaa olla Androidin ominaisuus tuo, että sovellukset asennetaan aina oletuksena laitteen sisäiseen muistiin. Tuota oletussijaintia sovelluksien asennuksille / päivityksille ei voi itse muuttaa, ei ainakaan ilman, että puhelin / tabletti rootataan. Tätä toimenpidettä en suosittele tehtäväksi, jos ei ole 100% varma siitä mitä tekee. Yksikin pieni virhe toimenpiteessä saattaa tappaa laitteen lopullisesti.

Helpointa lienee alustaa laitteessa oleva muistikortti siten, että laite käyttää sitä sisäisenä muistina ulkoisen sijaan. Tällöin laitteen tallennustila kasvaa kortin kapasiteetin verran ja sovellukset päivityksineen menee kortille, mikäli sisäinen muisti ei riitä.

Tässäkin kannattaa huomioida se, että muistikortin pitää olla tyhjä ennen alustuksen aloitusta. Alustus tyhjentää kortin kokonaan, mikäli siellä jotain dataa on. Suosittelen varmuuskopioimaan kuvat, videot ja muut henk.koht. tiedostot vaikkapa Google Driveen ennen kuin alustuksen aloittaa. Toki tässä on myös sitten se, että ko. muistikorttia ei voi nykäistä irti laitteesta ja pistää toiseen laitteeseen / tietokoneeseen, koska nämä eivät osaa korttia käsitellä ennen kuin se alustetaan uudelleen, jolloin taas kaikki kortilla oleva data katoaa.
Käyttäjätaso 1

Nyt vuosi on vierähtänyt edellisestä postauksesta.

Laite on toiminut muuten hyvin, mutta tallennustila paukkuu edelleen ja nyt vielä pahemmin. Tabletille ei voi tallentaa yhtä ainoaa asiakirjaa, ettei se huomauttaisi, että tallennustila on vähissä. Mm. tänään kävi niin, että piti ladata yksi koulutusjuttu, joka ei ollut kooltaan iso ja sitä ei suostunut lataamaan, kun oli niin vähän tilaa. Olen siirtänyt sovelluksista, kuvista ja asiakirjoista kaiken mitä pystyy muistikortille ja sitten olen poistanut sellaisia sovelluksia, joita pystyy käyttämään verkon kautta suoraan, mutta ei auta. Välimuistin käyn tyhjentämässä sovellushallinnasta vähintään joka toinen päivä ja sitten laitteen ylläpidon kautta käyn siivoamassa muistit ym. Tuo välimuistin tyhjentäminen auttaa vähän kerrassaan, mutta on lyhytaikainen apu. Pystyykö tuota välimuistia tyhjentämään muuten, kuin klikkaamalla jokainen sovellus erikeen auki? Minulla on sähköpostissa jonkin verran viestejä, täyttääkö ne laitteen tallennustilaa. Onkohan minulta jäänyt jotain huomaamatta tuossa tallennustila-asiassa? Tarkoittaako tämä sitä, että olisi aika hommata uusi laite? En millään viitsisi sen takia hommata uutta laitetta. Tosin nyt muutama päivä sitten tablettini meni niin jumiin, että mikään ei toiminut ja jouduin “väkivalloin” resetoimaan laitteen. Sen jälkeen on taas toiminut ihan ok.

Tabletti on n. 3 ½ vuotta vanha. Samsung Galaxy Tab 10.1 SM-T585.