Kysymys

Tabletin tallennustila

  • 2 joulukuu 2018
  • 2 kommenttia
  • 1960 katselukerrat

Tablettini tallennustila on vähissä. Vaihdoin siis 64 GT:n muistikortin tablettiin ja siirsin suunnilleen kaikki mitä pystyi sinne muistikortille. Siirto onnistui. Nyt eilen tabletti rupesi taas huomauttelemaan, että muisti ei riitä ja totesin, että tabletti on itsestään siirtänyt kaiken taas tabletin muistille ja kun yritän uutta siirtoa, väittää että muisti ei riitä. Missä mahtaa mättää. Muistikortti toimii ainakin tietokoneella käytettynä.


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Minulla on ainakin Samsung-puhelimessa ominaisuutena (ongelmana), että kun sovellus päivittyy, niin se päivittyy sisäiseen muistiin ja se pitää manuaalisesti siirtää muistikortille.
Jos joku tietää miten päivitykset menee automaattisesti muistikortille, niin otan tiedon ilahtuneena vastaan. Käyttis on Android 7.1.1 Galaxy J5(2016)

Kokeile ensin puhdistaa tablettia Laitteen ylläpidolla, erikseen sekä Tallennustila että muisti. Buuttaa tabletti ja yritä siirtää uudelleen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Taitaa olla Androidin ominaisuus tuo, että sovellukset asennetaan aina oletuksena laitteen sisäiseen muistiin. Tuota oletussijaintia sovelluksien asennuksille / päivityksille ei voi itse muuttaa, ei ainakaan ilman, että puhelin / tabletti rootataan. Tätä toimenpidettä en suosittele tehtäväksi, jos ei ole 100% varma siitä mitä tekee. Yksikin pieni virhe toimenpiteessä saattaa tappaa laitteen lopullisesti.

Helpointa lienee alustaa laitteessa oleva muistikortti siten, että laite käyttää sitä sisäisenä muistina ulkoisen sijaan. Tällöin laitteen tallennustila kasvaa kortin kapasiteetin verran ja sovellukset päivityksineen menee kortille, mikäli sisäinen muisti ei riitä.

Tässäkin kannattaa huomioida se, että muistikortin pitää olla tyhjä ennen alustuksen aloitusta. Alustus tyhjentää kortin kokonaan, mikäli siellä jotain dataa on. Suosittelen varmuuskopioimaan kuvat, videot ja muut henk.koht. tiedostot vaikkapa Google Driveen ennen kuin alustuksen aloittaa. Toki tässä on myös sitten se, että ko. muistikorttia ei voi nykäistä irti laitteesta ja pistää toiseen laitteeseen / tietokoneeseen, koska nämä eivät osaa korttia käsitellä ennen kuin se alustetaan uudelleen, jolloin taas kaikki kortilla oleva data katoaa.

Osallistu keskusteluun