Vastattu

Viihde Premium kanavanvaihtojen viive

  • 10 June 2021
  • 2 kommenttia
  • 343 katselukerrat

Tipautin eilen 1000M-->100M ja Viihteen kanavien vaihto alkoi tökkiä. Kanavan näkymisessä oli ihme viive, kun vaihtoi kanavaa ja aluksi kuva tuli hieman epäselvänä, kunnes korjaantui teräväksi. Kanava ( Nelonen tai MTV3) ei välillä näkynyt lainkaan.( Ilman Viihde boxia kanavat näkyivät mainiosti. Nettiyhteys antoi 100/10M). Tein kaikki mahdolliset resetoinnit, vaihdoin wifistä verkkokaapeliin Viihde boxin ja modeemin välille jne. Ei muutosta.Vahingossa sitten klikkasin kaukosäätimellä MTV3 kanavan kohdalta ohjelmalähteen asetuksen IP MULTICAST --> IP ADAPTIVE, niin alkoi kuva näkymään hyvin. Mikähän taika tuossa muutoksessa oli, kun aiemmim 1000M yhteyden ollessa ei mitään muutoksia tarvinnut tehdä ja nyt pitää säädellä? 

 

EDIT / Muutettu otsikkoa kuvaavammaksi. -MiikaMoi

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi MiikaMoi 11 June 2021, 14:05

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

Käyttäjätaso 5

Moro @Ratanaula ! Ikävä kuulla näistä vastaan tulleista ongelmista, mutta hyvä kuulla että niihin on korjaus löytynyt. Voinkin vastata suoraan tähän multicast -kysymykseen. Tuota IPTV:n lähetystapaa on supistetty menneinä päivinä. Aiheesta on puhetta enemmän tässä ketjussa: 

 

 

Sieltä voin lainata kollegan tiivistyksen aiheeseen liittyen:

-- Elisa Viihteellä Multicast-tekniikalla tapahtuvaa IPTV-kanavien jakelua on valitettavasti supistettu. Tällä hetkellä Multicastin yli toimivat vielä toistaiseksi YLE 1, YLE 2, MTV 3 ja Nelonen, tosin nämäkin poistuvat ihan lähiaikoina. Jatkossa kanavat jaellaan IP Adaptive-asetuksella.” 

 

Joten suositeltavaa on noiden kanavien säätäminen IP adaptive -asetukselle. 🛠

Ok. Kiitokset vinkistä. Se asetus ei näytä pysyvän, kun vaihtaa toiselle kanavalle ja takaisin. Jotenkin boxi "miettii" sitä oikeaa asetusta..Taidan palauttaa takaisin netin nopeuden...pikselöityy ja perheen muut netin käyttäjät pillaistuivat🙄😁