Vastattu

Zyxel VMG3925 salasanan asettaminen

  • 6 March 2016
  • 7 kommenttia
  • 3236 katselukerrat

Sain vanhan Elisan valkoisen WLAN-modeemin tilalle uuden Zyxelin VMG3925:n kun se vanha purkki vaati boottailua joka toinen päivä. Tämä uusi Zyxel lähti tulille heti kättelyssä, mutta kun yritän kirjautua siihen sisään (192.168.10.1) käyttäjätunnarilla admin ja salasalla mukana tulleen ohjeen mukaisesti (verkon PSK), tulee "The password is not correct". Sitten yritin Elisan nettisivun ohjeen mukaan salasanalla 1234, niin pääsin yhden kerran siihen uuden salasanan asetukseen, kun olin ensin bootannut purkin. Laitoin uuden salasanan ja se palasi heti siihen kirjautumisikkunaan uudelleen, mutta ei pääse uudella salasanalla, ei 1234:lla eikä verkon PSK:lla. Mikä ...vetin lelu tämä laite on? Teen työkseni mm. langattomia verkkoja ja voin sanoa että jos tällaisilla leluilla pitäisi päivittäin leikkiä, olisin vaihtanut toimenkuvaa jo vuosia sitten...

Onko olemassa sitä kolmatta ja oikeaa ohjetta tälle Zyxel VMG3925 purkille salasanan asettamiseksi, kun ne kaksi tähän astista ei toimi? Vähän kyllä jännittää mitkä ongelmat se konfaamisessa odottaa jos sinne joskus pääsee sisälle?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi eBin 11 March 2016, 12:18

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Tästä taisikin jo olla toinen, melko tuore aihe. Et siis ole ainoa ongelman kanssa taisteleva. Kannattaa kokeilla modeemin resetointia. Jos sekään ei auta, pitänee modeemi vaihtaa uuteen.

Tätä samaa tai vastaavaa ongelmaa on ollut myös muilla Elisan toimittamilla ZyXelin modeemeilla.

Asiakasnumerosi on varmastikin omissa tiedoissasi täällä Palstalla?
Hei, joo pitää vielä kokeilla resetointia. Sellainen mielenkiintoinen piirre vielä tuon purkin kanssa, että kun eilen illalla vielä kokeilin muuttaa OmaElisan kautta SSID:n ja salausavaimen, lopputulos oli se, että SSID vaihtui, mutta salausavaimeksi jäi sen purkin alkuperäisen SSID:n salausavain. Silti OmaElisa näyttää SSID:nä ja salausavaimena niitä mitä eilen asetin. Joten sen purkin hallinta OmaElisan kautta tuntuu olevan sinne päin. Siksi juuri haluan päästä sen oman hallintasivun kautta sisään muuttamaan asetuksia. Muistaakseni asiakasnumeroni on Palsta-profiilissa, tarkistan asian.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Noissa ZyXelin modeemeissa hallinnan pitäisi tapahtua kokonaan paikallisesti. Ilmeisesti jotain poikkeusta on tässäkin säännössä.

Bewanin modeemeissa hallinta on taas enemmissä määrin juurikin OmaElisassa. Paikallinen hallinta näissä on kovin suppea, jopa olematon.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +4
Sen salasanan pitäisi olla wifin oletus salasana.

Jos ruutu joka kysyy salasanaa näyttää tältä niin kannattaa ekaks kokeilla resettaa: 

zyxellhallinta

Sieltä Oma Elisasta tuohon purkkiin ei saa vaihdettua kuin 2.4GHz verkon nimen ja salasanan (se ei vaihda paikallisen hallinan salasanaa) 
I had similar problem, I thought new device is needed, but below steps helped my cause when stuck in wrong password error.

1) Reset modem

2) Immediately reboot modem after reset completes without doing any other action

3) open 192.168.10.1 in Firefox

Do the needed changes ( I didn't try change the SSID name but did change several other attributes including new password, wap passphrase, static dhcp etc etc). Wait for few minutes tweaking things in the page giving the beast some time.

4) reboot the modem, browse to 192.168.10.1 and promptly enter new password, hopefully things are good, for me it was 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tämän pitäisi ny olla kunnossa, testailkaa toimiiko  / this problem should be solved now, please check if it's working.
No pitää kokeilla vielä tuota reset + reboot yhdistelmää, pelkkä reset ei auttanut. Kummalista kun löytyy ainakin kaksi eri "virallista" ohetta, toisessa sanotaan että salasana on verkon salasana ja toisessa taas, että se on 1234. Kumpikaan ei pidä paikkaansa....

No testataan tuo reset+reboot ja katsotaan miten käy.