Peruskanavat IPTV:n kautta


Olisi mahtavaa saada myös peruskanavat näkymään IPTV:n (Elisa Viihde) kautta. Jäisi tuleva antenniremontti tekemättä.
Pistetäänpäs selvitykseen asiaa! 🙂
Sama tuli eteen uudessa huoneistossa itselläkin. Antennirasia olohuoneessa ja Elisa Viihde makuuhuoneessa... Nyt joudun vetämään metrikaupalla antennijohtoa pitkin lattioita, jotta homma toimii. Lueskelin palstalta, että tätä on kyselty jo vuosia vuosia sitten ja kilpailijoilla tämä jo toimiikin. Miksei Elisa reagoi? Muutenkin kaikki tärkeät uudistukset tuntuvat tulevan aina viimeisenä Elisalle.Nimimerkki Elisa Viihde vaihtoon?
Elisan tuntien tätä ei tule tapahtumaan ollenkaan. Kerta, jos elisa tuo tälle N7700 boksille peruskanavat, niin tuokaa ne myös vanhemmille boksimalleille. Älkää vaan sanoko, ettei se onnistu. Onnistuu se samalla tavalla kuin muutkin IPTV-kanavat (maksukanavat).
Olisi kyllä loistava jos toimisi näin. Kävin taannoin vetämässä 15 metriä antennikaapelia vanhalle naapurilleni joka oli vaihtanut järjestystä olohuoneessaan ja olettanut, että TV näkyisi koska Viihde toimii netin kautta.Toki tässä varmaan vedotaan siihen että halutaan että tv toimii vaikka netti olisi poikki ja käytettävyyttä ei voida taata näille mobiiliyhteyksien käyttäjille, huomioimatta kuitenkaan sitä että Viihteen muutkaan perusominaisuudet (tallenteet, maksukanavat, vuokraamo ja videokirjastot) ei toimi jos netti on poikki tai pätkii.Valinta tällekkin olisi kai mahdollista toteuttaa? Oletuksena voisi vaikka olla suora antenniyhteys ja asiakkaan täytyisi itse nähdä vaivaa sen eteen, että ne kanavat saa tulemaan oletuksena netin kautta. Tarkemmin ajateltuna tuokin valinta on jo olemassa ainakin yksittäisillä kanavilla, mutta kanavat ei suostu sieltä netin käyttää näkymään paitsi vanhan PPOn alueella. Hmm, mikähän on siis ongelma, voiko olla kaistan puutetta tämänkin kokoisella firmalla? :?
N7700:lle uudelleenkompressoidaan striimi eli kuvanlaatu laskee sen takia huomattavasti. Olis kiva, jos wanhemmille bokseille ei tätä puusilmäisyyttä tehtäisi ainakaan väkisin. Vaihtoehtojen tarjoaminen on luultavasti pois suljettu keino, "koska ei resursseja"...
Sen jälkeen, kun sain Pace vaihdettua Netgemiin on viihteen käyttö ollut sujuvaa. Mutta murheena on se, ettei tosiaan kaikkia kanavia saa sieltä näkyviin tällä hetkellä. Ongelmana on heikko näkyvyys antennilla. Nyt on mennyt ihan kelvottomaksi laatu. En siis ole katsellut Nelosta, Foxia tms. muita antennikanavia enää ollenkaan. Ylen HD kanavat ja MTV3 HD pelaavat hyvin. Samoin ohjelmakirjastot. Silti vähän harmittaa. Joskus sieltä Neloseltakin voi tulla jotain katsomisen arvoista.Mielellään ottaisin antenni vaikka kokonaan pois talon päädystä.
Siis mitäh?? Eikö Viihteen kautta näy suorana tv-kanavat? Ihan naurettava virityshän tuo on jos tällainen perusominaisuus puuttuu!

Kun Elisa lopettaa Anvian tuottaman Watson-palvelun, niin onhan tuo saatava siihen mennessä Viihteeseenkin toimimaan. Olen juuri repinyt tv-antennin ja siihen liittyvät kaapeloinnitkin pois kun Watsonin kautta niille ei ole enää mitään käyttöä.
Siis mitäh?? Eikö Viihteen kautta näy suorana tv-kanavat? Ihan naurettava virityshän tuo on jos tällainen perusominaisuus puuttuu!

Ei ole peruskanavat ikinä näkyneetkään IPTV:n kautta Viihteessä , vaan vain antennin /kaapelin kautta. Poikkeuksena on mm. entisen PPO:n alue , josta liittymät siirtyivät Elisalle yrityskaupan mukana ja taisi sama tilanne olla jossakin Kymenlaaksossakin (KYMP). Maksu- ja lisäkanavat toki näkyvät IPTV:n kautta.
Siis mitäh?? Eikö Viihteen kautta näy suorana tv-kanavat? Ihan naurettava virityshän tuo on jos tällainen perusominaisuus puuttuu!

Ei ole peruskanavat ikinä näkyneetkään IPTV:n kautta Viihteessä , vaan vain antennin /kaapelin kautta. Poikkeuksena on mm. entisen PPO:n alue , josta liittymät siirtyivät Elisalle yrityskaupan mukana ja taisi sama tilanne olla jossakin Kymenlaaksossakin (KYMP). Maksu- ja lisäkanavat toki näkyvät IPTV:n kautta.
Itsellä hajosi tuo boksi itekseen eikä näytä peruskanavia enää ollenkaan! 😎
Idea on hyvä, että kaikki kavat tulisi IP:n yli. Tässä jäisi samalla "vanhanaikaiseksi" sekä harava antenni, että kaapeliTV. Tässä on kuitenkin yksi "mutta", jonka takia en usko että idea aivan lähiaikoina toitetuu.Vuokrattavasta / kk- maksulla hankittavasta sisällöstä Elisa saa lisää liikevaihtoa. Jos vapaat kanavat näkyisivät Viihteen kautta, niin Elisa ei saisi näistä lisää rahaa. Nimittäin jos vapaat kanavat kulkisivat IP:n yli, niin se vaatisi todella paljon kapasiteettia (lisää) sekä Viihteen palvelimiin. Tämän lisäksi myös runkoverkko kuormittuisi (multicasti ja/tai IPv6 voisi auttaa tähän ongelmaan).Edellä mainittujen seikkojen takia en usko, että idea (vaikka on teknisesti helppo toteuttaa vaikka tänään) ei tule lähivuosina toteutumaan.T: Tuomas
Siis hei, onko näin ettei peruskanavat näy, nimittäin viihdepaketin myyjän sanat olivat "ne saa asetuksista näkymään" nyt pällistelen paffilaatikoiden keskellä ja alan tuntea itseni hölmöksi ja huijatuksi kun juuri tämän mahdollisuuden takia kyseisen paketin tilasin, ei kaapelia, antenniverkko todella heikko pahan katveen vuoksi.. tähän asti olen käyttänyt soneran vastaavaa lankaverkon kautta... siis ihanko näin...
Näinhän se pekko2 on, että peruskanavat tulevat suoraan antennin/kaapelin kautta Viihteessä tällä hetkellä.
Hyvin toimii Netgam N7700 ja Netgem N7800 bokseilla peruskanavat IPTV:n kautta entisen ppo:n alueella eli ei mitään estettä tuoda kyseistä ominaisuutta myös muualle.
Siis hei, onko näin ettei peruskanavat näy, nimittäin viihdepaketin myyjän sanat olivat "ne saa asetuksista näkymään" nyt pällistelen paffilaatikoiden keskellä ja alan tuntea itseni hölmöksi ja huijatuksi kun juuri tämän mahdollisuuden takia kyseisen paketin tilasin, ei kaapelia, antenniverkko todella heikko pahan katveen vuoksi.. tähän asti olen käyttänyt soneran vastaavaa lankaverkon kautta... siis ihanko näin...Aivan, Soneran viihdettä käytettäessä voi todella heittään harava-antennin katolta ja katsoa live kanavia, nauhoitettu ja ostettaa sisältä verkon kautta. Yksi syy myös miksi DNA:n ja Elisan purkeista ei voi katsoa johtuu tekniikasta millä (live) sisältö jaetaan. Sonera käyttää multicasti- tekniikkaa, jolla ns. samat kanavat (signaalit) voidaan jakaa samaan aikaan monelle vastaanottajalle ja täm ei vaadi niin niin paljon poweria konehuoneesta. DNA ja Elisa eivät multicastia käytä vaan jokainen sisältö (ja live-tv kanava) pitäisi lähettää jokaiselle joka katsoo erikseen. Eli erilaisen toteuksen takia live kanavat eivät toimi Elisa viihde- purkissa.Tässä myös yksi syy miksi Elisa (todennäköisesti) tuo kuidun (netin) lisäksi perinteisen kaapeliTV:n toisella kuidulla uusiinkin kohteisen. Jos taas on Soneran toteutus, niin erillistä KaapeliTV- signaalia ei tuoda, koska se tulee kuidun yli samassa piuhassa netin kanssa.T: Tuokki


Vuokrattavasta / kk- maksulla hankittavasta sisällöstä Elisa saa lisää liikevaihtoa. Jos vapaat kanavat näkyisivät Viihteen kautta, niin Elisa ei saisi näistä lisää rahaa. Nimittäin jos vapaat kanavat kulkisivat IP:n yli, niin se vaatisi todella paljon kapasiteettia (lisää) sekä Viihteen palvelimiin. Tämän lisäksi myös runkoverkko kuormittuisi (multicasti ja/tai IPv6 voisi auttaa tähän ongelmaan).

Kävin jo läpi noita maksullisia kanavapaketteja. Minulla on jo MTV3 Total, mutta olisin ollut valmis ottamaan jonkun siihen vielä kylkeen jos sillä näkisi Nelosen HD, Fox jne. Mutta eihän se onnistu edes rahalla. Kymmeniä muita saisi näkyviin. Nelosen nappuloita yms. itselleni tarpeettomia.No. Sain antennin kuntoon. Näkyy SD-laatuiset kanavat taas UHF-antennin kautta. Oli vahvistimen virtalähde mennyt hajalle. Tilasin DNA:n nettikaupasta HD-antennipaketin. 69 eurolla sai VHF-antennin, mastovahvistimen, virtalähteen ja muut tarvikkeet johdon kuorimistyökalua myöten. Kaksi päivää kääntelin uutta VHF-antennia lähimpien lähetysasemia kohti. Ei minkäänlaista signaalia saanut. DNA:n näkyvyyskartankin mukaan yritys oli lähinnä säälittävä. Onneki vanha antenni tuli em paketin ansiosta taas kuntoon, niin ei menneet rahat kokonaan hukkaan.
Eikös se kuitenkin ole niin, että sekä YLE:n HD-kanavat, Nelonen HD sekä MTV3 HD näkyvät IPTV.nä? Mutta Jimit, Subit sun muut Avat näkyvät kaapelin kautta viihteessä...näin itse ymmärtänyt.
511 Yle TV1 HD

512 Yle TV2 HD

513 MTV3 HD

515 Yle Fem HD

517 Yle Teema HDNuo näkyvät IPTV:nä, Nelonen HD ei.
Eikös se kuitenkin ole niin, että sekä YLE:n HD-kanavat, Nelonen HD sekä MTV3 HD näkyvät IPTV.nä? Mutta Jimit, Subit sun muut Avat näkyvät kaapelin kautta viihteessä...näin itse ymmärtänyt.täällä peruskanavat 1-17 näkyvät myös IP puolella, estradi on ainut mikä ei näy. ja sijainti on Espoon keskustaa.https://www.youtube.com/watch?v=m35bILcUPA4
Ööh, vaihteleeko siis alueittain / käytetyn Internet-liittymän mukaan mitkä kanavat iptv:n kautta tulevat? Sen ymmärrän, että jos nelosen kanavia ei näy kun se yhtiö on niin kaikkea ip-tekniikkaa vastaan kuin voi olla.
Ei näy ainakaan Espoo/Matinkylä. Kaapeli-tv ja VDSLBTW Missä on Espoon keskusta?
Otetaans tääki joka vuos uudelleen:

https://palsta.elisa.fi/ideapaja-57/lisamaksuttomat-iptv-kanavat-katsottavaksi-kaikilla-paatelaitteilla-elisan-liittymissa-412675
Emppppu, mites selvitys etenee?
Pahoittelut viivästyneestä selvittelystä, tämän osalta päätettiin pitää hyvä idea mielessä, mutta ei toistaiseksi olla toteuttamassa.
En tiedä onkohan liikaa vaadittu, mutta eikö näihin voisi saada jotain perusteluja mukaan?Hieman ankeaa kun yksiselitteisesti todetaan että ei käy. Nyt asiaa puoltavilla asiakkailla ja firmalla on eri näkemys, mutta ei konkreettista tietoa siitä mistä kiikastaa. Yritä sitä sitten ymmärtää.Sen ymmärrän että asiakaspalvelijat kertovat sen mitä heille kerrotaan, mutta lähtökohtaisesti olisi hyvä jos ideapajan ideat vietäisiin eteenpäin ja loppuun lisättäisiin "jos ei, niin miksi ei?" 🙂
Netgem 7700 boksilla voi katsella tallennusta ennen kuin se on valmistunut. Mikään ei estä laittamasta ohjelmaa tallentumaan ja minuuttia myöhemmin ruveta katselemaan ohjelmaa tallenteena, jolloin se tulee IPTV lähetyksenä eikä vaadi antennikaapelia.Käsittääkseni tuolla keinolla saa jokaisen kanavan, jota voi tallentaa, näkymään ilman antennikaapelia.