Kysymys

4G tippuilee Edgeen


Moi,

Ongelmana on saunalahti 'reilu' 4G Lumia 920 luurissa. Se tiputtaa epäsäännöllisen säännöllisesti yhteyden edgeen, silloin kun näin käy, niin siihen ei auta lentokonetilassa käyttö, uudelleen käynnistys tai muutkaan vippaskonstit -ainoastaan ajan kanssa luuri nostaa itsensä takaisin, yleensä hitaampaan 3G:hen-.

Koskapa puhelinta tulee eniten käytettyä kotona(joensuu, 80160), niin täällä myös olen eniten huomannut tätä edgeen tippumista. Aiemmin käytössä oli reilu 3G ja siinä tätä ongelmaa ei ollut, eikä ollut tässä 4G:ssäkään alkuaikoina(11/2013 vaihdoin 4G:hen), ja näitä ongelmia on ollut lähinnä viimeiset 4kk. Tiedän että täällä Rantakylässä on paljon "katvealueita", joissa mobiiliyhteydet ei pelaa ensinkään ja yhteys verkkoon saattaa kadota jopa kokonaan, mutta en laskisi tätä omaa kotiani niihin katvealueisiin, koska muut täällä käyneet eivät ole kertaakaan valittaneet yhteysongelmista, Netradar -palvelussa alue on parasta vihreää ja mittausdataa on eniten juurikin saunalahdelta.

Eli mikä tässä nyt mättää? Puhelin on ensi viikolla lähdössä takuuhuoltoon koska puheluissa vastapuolelle ääneni ei kuulu hyvin(ja aion tottakai myös mainita tästä mobiilidata ongelmasta), mutta ajattelin jo näin ennakkoon nostaa kissan pöydälle. Toivottavasti tietysti puhelimesta löytyy joku vika ja huollon jälkeen nämä ongelmat katoavat, mutta kun olen lukenut muiden kokemuksia saunalahden mobiiliyhteyksistä, niin eipä juuri yllättäisi jos ongelmat jatkuisivat puhelimen tultua huollostakin.

Niin ja tässä sitten pienimuotoista logia näistä ongelmista, ja korostan että nämä ovat vain niitä kertoja, jolloin olen huomannut edgeen tippumisen(todellisuudessa niitä on varmasti paljon enemmän, mutta ne vain jäävät huomaamatta kun puhelin makaa pöydällä/taskussa käyttämättömänä).

Lisäksi mainitaan vielä että oikein sydäntä lämmittää maksaa aina koko kuukausi 4G:stä, kun vähintään puolet kuukaudesta kuitenkin puhelin lorvii 3G:ssä(hyvällä(kin) 4G alueella) :)

Maanantai 7.7. Klo 16.15 4G to Edge
                            klo 16.26 no signal
                            klo 16.27 Edge to 4G
                            klo 18.50 4G to Edge
                            klo 18.53 Edge to H+
                            klo 19.02 3G to Edge
                            klo 19.13 Edge to H+
                            klo 23.53 3G to Edge
                            klo 23.56 Edge to H+
Tiistai 8.7.          klo 03.46 4G to Edge
                            klo 03.48 Edge to H+
                            klo 13.45 4G to Edge
                            klo 14.15 Edge to H+
                            klo 14.40 4G to Edge
                            klo 14.45 Edge to H+
                            klo 20.26 4G to Edge
                            klo 20.36 Edge to H+
                            klo 22.46 4G to Edge
                            klo 23.01 Edge to 3G
                            klo 23.25H+ to Edge
                            klo 23.27 Edge to H+
                            klo 23.52 H+ to Edge
                            klo 23.57 Edge to 4G
Keskiviikko 9.7. Klo 01.21 4G to Edge
                            klo 01.33 Edge to H+
                            klo 18.09 4G to Edge
                            klo 18.14 Edge to H+
                            klo 21.32 no signal
                            klo 21.35 Edge
                            klo 21.54 H+
Torstai 10.7.      klo 10.07 H+ to Edge
                            klo 10.14 Edge to H+

ps. on muuten DNA:lla aikalailla samat hinnat kuin saunalahdella ;)

pps. Ettei nyt ihan menis "haukkumiseks", niin silloin (harvoin) kun puhelin kestää 4G:ssä on yhteydet tosi ripeitä ja toimii muutenkin mukavasti, nopeustestit parhaimmillaan 56M alas 17M ylös, ja keskimäärinkin aina vähintään ~20M alas ja 3-5M ylös, sekä pingit 50-80ms. Näin siis täällä kotosalla

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

18 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Omassa 925:ssa laitoin nopeimmaksi verkoksi 3G:n. 4G:n kanssa oli jatkuvasti ongelmaa saapuvien puheluiden kanssa, eli ne eivät tulleet läpi vaan menivät suoraan vastaajaan. Ilmeisesti tuo puhelin yrittää roikkua 4G:ssä niin pitkään kuin mahdollista ja kun verkon kattavuus on mitä on, niin se ei sitten tajua saapuvia puheuita 3G:n puolelta (4G ei välitä puheluita, vain dataa). En ole mitään lisäarvoa keksinyt 4G:stä puhelimessa normaalikäytössä. Ihan hyvin toimii sähköposti ja satunnainen nettisurffailu ilman 4G:täkin. Toki jos puhelinta käyttää datayhteyden jakamiseen esim. läppärille, niin silloin valitsen (jos on verkkoa saatavilla) tuon 4G:n päälle. Onhan siinä vähän ylimääräistä hommaa, mutta pystyn elämään asian kanssa.
Niin, eli maksaisin edelleen 4G:stä ja tyytyisin kuitenkin käyttämään 3G:tä? ...eli yhtä hyvin voisin vaihtaa liittymän takaisin reiluun 3G:hen?

Unohtui muuten mainita vielä siitä, että puhelut saavat myös yhteyden tippumaan edgeen, aina on puhelun jälkeen yhteys edgessä.
Käyttäjätaso 4
Montako tähteä Elisan kuuluvuuskartta antaa sinun osoiteeseen?
- kerro kaikki tulokset, eri taajuuksilta.
4G molemmat 3tähtee
3G 2100 3tähtee
900 0tähtee
2G molemmat 3tähtee
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
HypnoKonna kirjoitti:
Niin, eli maksaisin edelleen 4G:stä ja tyytyisin kuitenkin käyttämään 3G:tä? ...eli yhtä hyvin voisin vaihtaa liittymän takaisin reiluun 3G:hen?

Unohtui muuten mainita vielä siitä, että puhelut saavat myös yhteyden tippumaan edgeen, aina on puhelun jälkeen yhteys edgessä.
Puhelimesi toimii oikein.

On tarkoituskin, että puhelun vastaanoton tai puhelun soiton aikana 4G tippuu 3G:lle tai 2G:lle. 4G LTE -verkossa kulkee nimittäin vain data.
Niin, ja normaaliako on sitten myö se, että se jamittaa puhelun jälkeen 2-20min siinä edgessä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Puhelin hyppää takaisin 4G:lle varmemmin, kun mitään tiedonsiirtoa ei tapahdu.
tiedonsiirtoa edgellä 🙂 ...trust me, kun sanon että oon niin kypsynyt tuohon edgeen tippumiseen, että sikäli loppuu aina kaikki netissä säätäminen kun tämä tapahtuu, nyt on vaan pitänyt sivusilmällä kyttäillä tota logia varten miten pitkään milloinkin kestää että luuri tuolta älyää nousta
Käyttäjätaso 6
Minun samppasunkki ainakin menee takaisin 4G:lle heti puhelun jälkeen jos vain kuuluvuutta on.

Ongelma on kestänyt todella pitkään, joten en usko verkkovikaan suorastaan. Puhelimessa oli muitakin ongelmia, joten tuossahan voi olla esimerkiksi sisäisessä antennissa jotain vikaa. Isompi mahis, että huollon jälkeen ongelma poistuu 🙂
Juu, tässä vielä pientä logia viime puhelun jälkeen

klo 16.27 puhelu loppuu...

klo 16.27
klo 16.29 edge
klo 16.30 no signal
klo 16.31 edge
klo 16.32 no signal
klo 16.34 4G

Tämä tosi kiva, kun aika usein tulee tilanteita joissa kaverit pyytävät nopeasti katsomaan jonkun jutun netistä ja soittamaan sitten takaisin, niin nykyään pitää kyllä suoraan sanoa että ei onnistu.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei minulla vastaava ongelma.

4G-peiton loppuessa puhelin hyppää GPRS/EDGE-verkkoon, vaikka 3G-verkkoakin olisi saatavilla. Kestää minuutti että se löytää taas 3G:n. Joskus selvällä 4G-alueella, ainakin kartan mukaan, ei löydä 4G-verkkoa. 3G-verkossa tätä putoamisongelmaa ei ole, paitsi jos on ihan verkon rajalla. On ymmärrettävää että tilanteessa puhelin siirtyy seuraavaksi nopeimpaan verkkoon, mutta miksi 4G:stä puhelin ei osaa hypätä 3G:lle vaan menee 2G:lle?

Puhelun aikana osaa tippua 3G:lle ja sen jälkeen jonkun ajaa pysyy vielä 3G-verkossa, kunnes hyppää 4G-verkkoon.

Mutta saisiko jotenkin 4G-peiton loppuessa vaihtamaan suoraan 3G-verkkoon? Muuten ei ole mitään järkeä maksaa 4G-verkosta puhelimessa, jos se ei toimi moitteettomasti.

Kävin asian kanssa Shoptiissa, kun olin Tampereella asioilla ja siellä myyjä neuvoi että pitää käyttää puhelinta matkalla 3G:ssä ja vasta kun tarvitsee dataa ja on paikallaan, 4G LTE -tuki päälle. Sanoin, että miksi maksaa 4G:stä jos pitää kuitenkin käyttää 3G:tä. Vastaus oli: no itsehän otit sen 4G:n.

Miksi Elisa ei mainosta televisiossa 4G LTE -verkkoa näin: 4G LTE - paikallaan pysyville ihmisille.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
eipä oo moista ongelmaa LG puhelimella,alle sekunnissa vaihtuu 4g/3g/4g/3g/4g ja ihan miten vaan.  :smileygrin:

vähän haiskahtaa että turha laittaa elisan syyksi,voi tosin olla paikallisia tukiasema eroja,en tiä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ei enää ole tippunut GSM-verkkoon, mutta sain tietää toisen vian tuossa.

Ensimmäinen vikailmoitus minulle tuli jo pari viikkoa sitten, jossa lähipiiristä yksi kertoi, että yritti soittaa kolme kertaa peräkkäin ja puhelin vastasi näin "Valitsemaanne numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä". Minulla puhelin on koko ajan päällä 4G-verkossa. Luulin alussa vitsiksi sitä, koska puhelut kyllä lähtevät aina. Viidennellä kerralla soitto tuli läpi... Noh, soitin vikailmoituksiin toisesta numerosta varmuuden vuoksi ja kysyin asiaa ja siellä sanottiin, että paljon tästä on otettu yhteyttä, mutta ratkaisu on pakottaa 3G ja maksaa 4G. No sinne päättyi puhelu.

Tällä viikolla Elisan asentaja yritti tavoitella KAHTENA eri päivänä useamman kerran eikä saanut yhteyttä, sama nauha vain pyöri... Mode selvittelikin tuossa miksi asentaja ei saanut yhteyttä, kun kukaan ei ole soittanutkaan. No tuli puheeksi että aiemminkin oli samaa raportoitu. Hän sanoi, että vika on edelleen päällä ilman korjausta eli jotkut puhelut eivät tule perille 4G-liittymään vaikka liittymä olisi verkossa 4G. Se ei vain tipu 3G:lle ja nauha pyörii... Saakin kysyä montako puhelua keskimäärin 4G asiakas on missannut???

Ei kaikki soita ja sano, että hei sullapa oli toi nauha luurissa joka kertoi ettei saa yhteyttä. Moni luulee, että olet katveessa, lentotilassa tai puhelin on sammutettu. Ei tuosta mitään tiedotettakaan ole, joten taitaa olla ongelma, johon ei ole tulossa ratkaisua. Mode laittoi poikkeuksellisesti 3G:n takaisin veloituksetta ja sillä toivottavasti minuun saadaan yhteys! Paketit vain meni samalla, mutta en niitä ole käyttänyt ennenkään, vain nettiä - ja kk-maksu laskee samalla 5 €. Olihan tuossa 4G:ssä hyvä nopeus usein, mutta eipä lämmitä, jos sinua on vaikea tavoittaa. Kiitos modelle!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Juu, saman huomasin jo ajat sitten työkapulassani. Eli 4G:ssä ollessaan puhelut menivät suoraan vastaajaan todella usein. Luulin ensin, että tämä johtuu puhelimen "roikkumisesta" heikoissa kuuluvuusalueilla, mutta vika onkin ilmeisesti ihan Elisan verkon puolella. Joten 4G-liittymästä huolimatta pidän luurin 2G/3G verkkoon pakotettuna.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
sen oon huomannu että tekstarit saattaa tulla ja lähtee aivan miten sattuu,useita tunteja myöhässä :smileyangry:.
Käyttäjätaso 4
Iphone 5s, Elisan verkossa(ei SL). On toiminut ihan ok. Saattaa jokus "yhdistää" jonkin aikaa. Se saattaa johtua myös esim virransäästö toiminnasta.
Kyse siis lienee verkon ja tai puhelimen softan ongelmista.
Iphone 5:ssä oli ilmeisesti ko ongelmaa aiemmin.

Lisäys: Oletteko päivittäneet puhelimen softaa?
Harvoin nämä edes on operaattorista johtuvia ongelmia, puhelimen ohjelmistohan se on joka tulkitsee milloin on oikea hetki vaihtaa 4/3/2G välillä. S4:llä ihan liian tutuksi tuli tuo 2G:lle tippuminen ja sinne jääminen (ellei käytä välissä lentokonetilaa)
Pikku koodailulla ja pari appsilla sain pakotettua laitteen pysymään tasan niissä tiloissa missä itse haluan, myöskin säädettyä herkkyyttä ja ehtoja millä puhelin lähtee vaihtamaan. Ja toimii!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Nikitsi kirjoitti:
Harvoin nämä edes on operaattorista johtuvia ongelmia, puhelimen ohjelmistohan se on joka tulkitsee milloin on oikea hetki vaihtaa 4/3/2G välillä. S4:llä ihan liian tutuksi tuli tuo 2G:lle tippuminen ja sinne jääminen (ellei käytä välissä lentokonetilaa)
Pikku koodailulla ja pari appsilla sain pakotettua laitteen pysymään tasan niissä tiloissa missä itse haluan, myöskin säädettyä herkkyyttä ja ehtoja millä puhelin lähtee vaihtamaan. Ja toimii!
Toimiihan tuo, mutta puheluita ei kannata odottaa...

http://saunalahti.fi/tiedotteet/?otsikko=yksittaisilla-saunalahden-asiakkailla-satunnaisia-hairioita-puheluiden-vastaanottamisessa&id=99231441847943&tag=saunalahti.fi:customer