Kysymys

Huawei B715 porttiohjaus ei toimi

  • 22 elokuu 2019
  • 0 kommenttia
  • 436 katselukerrat

Tarkoituksena on siis saada tässä Huawei B715 reitittimessä tiettyjä portteja auki paria peliserveriä ja TeamTalk serveriä varten, mutta kun ei meinaa millään saada hommaa toimimaan. Elisan mobiililaajakaistan julkinen IP osoite on ostettu ja sain määritettyä purkkiin uuden APN profiilin internet4, jonka jälkeen julkinen IP pitäisi olla käytössä. Mutta kun avaan noita portteja tietokoneeseen, ja yritän yhdistää palvelimiin esim. iPhonen TeamTalk sovelluksella, jos kännykkä on verkon ulkopuolella ja laitan julkisen IP osoitteeni tohon host kenttään, niin sovellus näyttää vaan että connecting to server mutta mitään ei tapahdu, katson yleensä tuon IP osoitteen whatismyip.fi:stä tai ipchicken.comista. Yksi verkkopeli jota monesti pelaan käyttää UPNP porttiohjausta, joten porttiohjaus itse ei ole välttämätön, ja muut ovat voineet yhdistää peliserveriini. Mutta nämä sovellukset joille yritän nyt avata portteja ei tue UPNP porttiohjausta ja siksi se pitää manuaalisesti avata tuolle verkon sisäiselle koneelle.
Jos esimerkiksi kirjaudun reitittimen hallintapaneeliin IP osoitteella 192.168.100.1, käyttäjätunnuksella ja salasanalla, sitten asetukset / suojaus / virtuaalinen palvelin, teen porttimääritykset ja yritän yhdistää, joku tuntuu olevan aina vialla kun yhteys ei toimi. Jännä, että tuossa hallintapaneelissa tuota valikkoa ei ole nimetty porttiohjaukseen viittaavilla sanoilla.
Jos esim. haluan avata TCP ja UDP portit 10333, joka on TeamTalk serverini portti jota se käyttää, menen asetukset / suojaus / virtuaalinen palvelin / lisää, sitten laitan WAN porttikenttiin 10333 ja saman LAN porttikenttään, nimeksi vaikka Team Talk ja LAN IP osoitteekseni koneen IP osoitteen jonka saan windowsin komentokehotteesta ipconfig komennolla, sitten OK ja sitten käytä, ja TeamTalk serveri on päällä ja yhdistän puhelimella ulkoverkosta tohon verkon ulkoiseen IP osoitteeseen niin kännykkä näyttää vaan connecting to server eikä mitään tapahdu. Ja teamtalkin tietoliikenne on sallittu Windowsin palomuurista ja jos yhdistän siihen paikallisesta verkosta localhost osoitteella ja portilla 10333 niin homma toimii, mutta nyt olisi tarkoitus saada tuo portti avata niin että kaverit pystyis käyttään tuota serveriä.
Sama tuolle yhdelle peliserverille, jos yritän avata porttia 5555 TCP / UDP joita se käyttää, ja yritän yhdistää ulkoverkosta niin yhdistäminen ei onnistu.
Olen myös kokeillut DMZ:aa, mutta vaikka laitoin koneen IP osoitteen DMZ kenttään purkin DMZ asetuksissa ja kokeilen yhdistää ulkoverkosta niin homma ei toimi.
Onkohan vika siis jossain modeemin asetuksissa tai jotain? Palomuurit pitäisi olla kaikki OK, ja tuo peli joka käyttää UPNP porttiohjauksia on aina toiminut. Jännä että kun joudun tekemään porttiohjauksen ilman UPNP:tä niin homma ei tunnu toimivan sitten millään.

Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun