Julkinen IPv6

  • 16 October 2019
  • 3 kommenttia
  • 1439 katselukerrat

Hei,

Setuppi on seuraavanlainen. Elisan 4G mobiililaajakaista ja Huawein B525s-65a reititin. Reitittimen takana x määrä laitteita kotiverkossa. Reititin saa julkisen ipv4 ja ipv6 osoitteen. Laitteet kotiverkossa saa myös ipv6 osoitteet.

 

Ongelmana on että kotiverkon ulkopuolelta en pysty pingaamaan kotiverkossa olevia laitteita ipv6 osoitteella. Reititin kyllä vastaa ipv6 ping kyselyihin. Traceroute löytää kotireitittimelle, mutta kotiverkossa ei mene laitteelle asti.

 

Mitä pitäisi tehdä toisin, jotta kotiverkon laitteisiin saisi yhteyden kodin ulkopuolelta ipv6 osoitteella?

 

Kiitos!


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki

Osaako reititin siis pitää NATin päällä vain ipv4?

 

Jos reititin saa elisan ipv6 osoitteen niin se on luultavasti NAT myös

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Yleensä reitittimissä ei ole IPv6 NAT päällä. Mutta sikäli olet jäljillä, että mobiililiittymissä toimii vain yksi IPv6 osoite kerrallaan.

Tässä tilanteessa verkon joutuu rakentamaan IPv6 NAT toteutuksella, tunnelonnilla tai VPN:llä, kun tuo mobiilidatan IPv6-toteutus on vähän puolivillainen.

Mitä hyötyä on IPv6 osoitteista jos niihin ei sitten pääse kiinni. Eikö idea ole että kaikki laitteet saavat julkisen osoitteen ja näin laitteisiin saadaan helposti yhteys ilman NAT, VPN tai muita kikkailuja. 

 

Käsittääkseni nyt homma toimii Stateless DHCPv6lla, jossa elisa jakaa prefixin 64 maskilla ja loppu osoite tehdään SLAACilla. Kaikki laitteet saa näin julkisen osoitteen. Mutta jokin juttu homma tuossa reitittimessä on kun ei reititys sisäverkossa toimi ulkoapäin tultaessa. Taikka sitten en vaan ymmärrä jotain.