Kysymys

MF286, julkinen IP ja porttiohjaus

  • 30 April 2018
  • 7 kommenttia
  • 1520 katselukerrat

Moi,
Minulla on ZTE MF286 mobiilireititin Elisan ohjelmistolla (Versio: ZTE_MF286_1B04), julkinen ip palvelu ja nyt pitäisi saada porttiohjaus toimimaan.
Tehdyt jutut:
1. APN asetukset muutettu: internet->internet4. Laitteen kautta pääsee nettiin ja se saa julkisen ip osoitteen.
2. MF286 laitteen palomuurin porttiohjaus asetettu oikeaan ip osoitteeseen (192.168.100.90).
3. Palvelimen ip osoite (192.168.100.90) lisätty MF286 laitteen DMZ asetuksiin.

Ongelmana on se, että ulkoverkosta palvelimeen ei pääse käsiksi. Esimerkiksi FTP-yhteyden avaaminen tuottaa "ECONNREFUSED - Connection refused by server" virheen. Vastaava virhe tulee myös VNC yhteyttä yritettäessä.
Sisäverkosta nämä yhteydet toimivat, joten palvelimen oma palomuuri niitä ei blokkaa.

Mitäs vielä voisi tehdä, jotta tämän saa toimimaan MF286 laitteella vai onko helponta vaihtaa mobiilireititin toiseen? Onko suosituksia 🙂

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Sisäverkosta nämä yhteydet toimivat, joten palvelimen oma palomuuri niitä ei blokkaa.

Oliko kyseessä Windows?

Windowsin palomuurin oletusasetuksena on juurikin, että samasta aliverkosta liikenne on sallittu, mutta muualta estetty. Onhan tarvittava portti tai sovellus sallittu Windowsin palomuuriin?

Ja onhan MF286 palomuuriin joko sallittu ftp & vnc tai MF286 palomuuri kytketty pois päältä?
Moi,
Kiitos vastauksesta. Kyseessä on tosiaan Windows ja versio on 10. Winukan palomuurista on avattu portit ja liikenne on sallittu myös muualta kuin samasta aliverkosta. Olen kokeillut myös sulkea windowsin palomuurin, mutta sillä ei ollut vaikutusta. Aiemmin sama palvelin oli ADSL reitittimen perässä ja silloin ei ollut ongelmia.

MF286 palomuurista olen tehnyt ftp&vnc porteille porttiohjauksen ja asettanut serverin ip osoitteen DMZ asetuksiin. Pitääkö sieltä MF286 palomuurista vielä säätää jotain muuta? En keksinyt kyllä itse muita kohtia, mitä pitäisi säätää. Saako sen MF286 palomuurin jostain pois päältä?
Hi I need help in English. Somebody here can help me?
Vielä lisätietona sen verran, että vaikka palvelin ei ole edes päällä, niin tulee sama virheilmoitus. Joten minusta ainakin vaikuttaa siltä, että MF286 on se joka sen yhteyden blokkaa.

Olisikos ideoita?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
Tutkailin aihetta vähän ja toiselta foorumilta tuli vastaan tieto, että pelkästään asetuksen tallentaminen ei riitä vaan pitää klikata myös "Käytä" jotta asetukset aktivoituvat. Aiheesta löytyy Googlella "mf286 ultravnc" haulla keskustelu, jos saat tuolta apuja niin kirjailethan tännekin ylös että mikä oli toimiva ratkaisu 🙂
Kiitos vinkistä, pitääpä kokeilla.
Moi,
Tässä softa versiossa ei olekkaan muita kuin "Apply" painikkeita. Niitä nyt paineltu, mutta ei vaikutusta, edelleen sama ongelma.

Onkos kukaan saanut porttiohjausta tällä samalla ohjelmistoversiolla toimimaan? Mikä mahtanee olla viimeisin Elisan ohjelmistoversio tälle laitteelle?