Vastattu

Mitä IP-osoitteita mobiilikaista käyttää?

  • 7 October 2018
  • 6 kommenttia
  • 1956 katselukerrat

Minulla on Windows-tabletti ja siinä Elisan 4G SIM-kortti mobiiliyhteyttä varten. Nyt virustorjuntaohjelmani kertoo kahdesta estetystä hyökkäyksestä, joiden IP-osoitteet, jotka ovat samat kuin Verkkoyhteyden tiedoissa olevat DNS-osoitteet. Mitä IP- ja DNS-osoitteita mobiiliyhteyden tulisi käyttää?

Mobiiliyhteys kertoo, että Internet-yhteyttä ei ole.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hpguru 7 October 2018, 19:39

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Mobiiliyhteys käyttää Elisan IP-osoiteavaruutta, olettaen, että verkkoyhteyden toimittaja on Elisa. IP tulee laitteelle automaattisesti Elisalta ja se voi vaihtua joka päivä jopa useita kertoja.

Tarkista IP-osoite vierailemalla https://www.whatismyip.com/

Huomaa että netin toimiessaan kyseisellä sivulla saatat oleilla esim. Helsingissä, tämä johtuu siitä, että IP-osoite on rekisteröity sinne eikä välttämättä kerro todellisesta asuinpaikasta. Paitsi jos asuu Helsingissä, niin silloin tieto toki pätee. Välillä muitakin kaupunkeja voi olla.

Jos laite ei yhdistä nettiin, onko PIN-koodi poistettu SIM-kortilta? Jos tästä, eikä laitteen buuttauksesta ole apua, testaa toimiiko yhteys Elisan verkossa esim. puhelimesi kautta - kysele vaikka naapureilta. Toimivatko heillä Elisan mobiilit yhteydet? Tarkista myös APN.

Viimesijassa yhteydestä kannattaa tehdä vikailmoitus!
https://elisa.fi/asiakaspalvelu/

Nyt soi Break Zero - Middle Finger To The Law (Radio Edit).

Mukavaa syksyä!
Kiitos paljon vastauksesta hpguru

Mobiiliyhteyden IP-asetuksissa on kaksi osoitetta (DNS-palvelin). Juuri nämä oli tietosuojaohjelmani estänyt. Laitoin osoitteet sallituiksi, mutta yhteys ei silti toiminut. Omituista on, että IP-osoitteita ei ole, vaikka valinnan mukaan käytetään annettuja osoitteita.


Olen kokeillut SIM-korttia nettitikussa, ja se toimii moitteettomasti.
Käyttäjätaso 7
Hmmmm.....

IP-osoitteesi näyttäsi olevan manuaaliasetuksella. Laitapa täppä kohtaan "Hanki IP-osoite automaatisesti". DNS:n osalta toki asetus voi olla myös manuaalilla kuten se nyt on , jos automaattinen asetus ei toimi.

PS. Jos DNS ei ala toimia syystä tai toisesta , niin ei sinun ole pakko käyttää Elisan DNS:ää , vaan voit laittaa myös manuaalisesti asetuksiin muuta.

Esim.

Open DNS
Ensisijainen 208.67.222.222
Vaihtoehtoinen 208.67.222.220

Google DNS
Ensisijainen 8.8.8.8
Vaihtoehtoinen 8.8.4.4
Kiitos Sokrates

Olen nyt töissä ja kone on kotona. Kokeilen heti kun pääsen koneen luo.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

IP-osoite tulee automaattisesti, et voi tietää mikä IP sieltä tulee mobiiliverkosta, ja kauanko se pysyy. Siksi IP-määritys tulisi olla automaattisesti. DNS, joka tulee vakiona Elisalta, on myös hyvä pitää. Toki sen voi vaihtaa edellä mainittuihin, mutta ei ole suurta tarvetta.

Vika ei ole verkossa, jos toisella laitteella netti toimii. Laita IP siis automaattiseksi.

Mukavaa päivää!
Oisko mahdollista saada jotain kautta tietoon mitä IP-avaruuksia mobiililaajakaista käyttää? Tarkoitus olisi tehdä niiden avulla palomuurisääntöjä niin, että pääsen kotikoneelle ja DigitalOceanin palvelimelleni ainoastaan Elisan verkosta.