Kysymys

Mobiililaajakaistan internet-sivujen/lataushistorian selvittäminen jälkikäteen

  • 3 August 2014
  • 7 kommenttia
  • 6506 katselukerrat

Voiko Saunalahden mobiililaajakaistalla vieraillut internet-sivut ja lataushistorian selvittää jälkikäteen, jotta voisi tarkastaa missä sivuilla laitteella on vierailtu? Jos, niin kuinka se on mahdollista? Jos voisitte vastata tähän kysymykseen piakkoin, niin hienoa.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Vieraillut sivustot voi selvittää vain tietokoneen (tai tabletin, puhelimen) selaimen historiasta. Operaattorit eivät sellaista Suomessa tee. Toki lähes kaikki liikenne kulkee Ruotsin kautta ja siellähän armeijalla on nuuskimisoikeus myös meidän nettiliikenteeseen. Mutta ne tiedotkin taitavat olla tavoittamattomissa.
Kiitos nopeasta vastauksesta. Eli mobiililaajakaistan haltijana en voi tarkastaa sillä vierailtuja internet-sivuja muutoin kuin tietokoneen (jolla mobiililaajakaista on käytössä) sivuhistoriasta? Ja mikäli ne on poistettu tietokoneelta, sivuja on mahdoton jäljittää? Laite ei ilmeisesti tällöin tallenna itsessään mitään tietoja esimerkiksi sen sisältämälle sim-kortille tai muutoin välitä operaattorille, vaikka haltija haluaisikin ne tarkastaa?

Tämä voi olla saman asian kysymistä uudelleen, mutta varmistan että käsitin asian oikein: Mikäli epäilee väärinkäytöksiä, asiakkaana ei siis ole mahdollista saada pyydettyä teiltä Saunalahdelta esimerkiksi mobiililaajakaistan laskun yhteyteen tai omasaunalahti-palvelun kautta jonkinlaista listaa internet-sivuista joilla on vierailtu mobiililaajakaistalla?

Kiitos vastauksestanne tähän asti. Olen löytänyt tästä asiasta hyvin ristiriitaista tietoa, joten päätin kysyä tätä täältä Saunalahden palstan kautta suoraan teiltä. Jotkut lähteet ovat olleet sitä mieltä, että internet-sivut voitaisiin operaattorin kautta selvittää jopa laskun yhteydessä tai tilaamalla ne muutoin. Mutta ilmeisesti tämä on ollut väärää tietoa. Kiitos jos vielä vastaatte tämän viestin kysymyksiin melko pian.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Valitettavasti tämä ei ole mahdollista. Edes pyydettäessä et voi saada tietää millä sivulla on käyty Mokkulalla. Käsittääkseni operaattori pitää tilastoja liikenteestä, mutta niitä tutkitaan vain viranomaisen pyynnöstä. Esim. epäily laittomasta toiminnasta. Muissa tapauksissa näihin tietoihin ei oikein pääse käsiksi. Moni osaa putsata sivuhistorian selailun jälkeen ja lisäksi selaimissa on yksityisselausta tukevia tiloja joiden kautta koneelle ei jää mitään tietoja.

Jos epäilet, että joku muu käyttää liittymääsi väärin, kannattaa liittymä sulkea. Esimerkiksi jos se on varastettu. Jos taas joku perheenjäsenistä on käynyt jossain, vaikkapa lapsi sopimattomalla sivulla, et voi saada tietää sivua mitenkään jos sivuhistoria on poistettu. Muista myös suojata kaikki: esimerkiksi langattomat verkot, mikäli käytössä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Sivuhistorian poistaminen ei toki suoraan täydellisesti tuhoa tiedostoja tietokoneesta. Tiedostoja poistettaessa tiedostojärjestelmä merkitsee ne tietyillä "attribuuteilla" tiedostojärjestelmässä sellaisiksi, että näiden tiedostojen päälle voidaan kirjoittaa. Poistettujen tiedostojen palauttamiseen on saatavilla ohjelmia ja myös palveluna palautuksia tehdään. Palauttaminen voi olla helppoa ja halpaa, tai sitten vaikeaa ja erittäin kallista. Riippuu täysin tilanteesta ja erityisesti siitä, miten kauan on kulunut aikaa tiedoston / tiedostojen poistamisesta. Kannattaa muistaa, että itse tehdyt yritykset palauttamiselle voivat pahentaa tilannetta! Tableteissa ja uusissa kannettavissa käytetään SSD massamuisteja perinteisten kiintolevyjen sijaan. Näiltä tiedostojen palauttaminen voi olla jopa mahdotonta.

Lisätietoja esim.

http://www.dataprey.fi/tietojen_palautus.html

http://www.ibas.fi/ontrack-datarecovery/private/
Kiitos teille molemmille vastauksistanne. Tässä tapauksessa ei ole syytä tutkia asiaa viranomaisteitse. On hyvä, että internetin käytön valvomiseen voi vaikuttaa myös muilla tavoin, vaikka selaushistoriaa ym. ei ole mahdollista suoraan jäljittää. Tämä on tärkeää tietoa, kiitos siitä teille. Olin saanut asiasta väärää tietoa muista lähteistä. Nyt kun tietää kuinka asia on, tietää mitä vaikuttamisen mahdollisuuksia on olemassa ja mitkä eivät ole paikkaansa pitäviä. Kiitän teitä hyvästä palvelusta!
Käyttäjätaso 1
Miksi haluat nähdä toisen sivuhistorian? Minä koskaan ymmärtänyt tuommosta uteliaisuutta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
@Flyer Sun pitää ostaa tämä :D http://www.spectorsoft.com/products/spectorpro_windows/