4G on mobiiliyhteys ja ping voi nousta esim. verkon kuormituksen vuoksi. Kuormitus vaikuttaa niin sisäverkossa kuin ulkoisesti Elisan verkossa aluetta palvelevassa tukiasemassa. Valokuitu ja muu vastaava koti- tai korttelikuituyhteys voi vastata paremmin pelaajan toiveisiin. 4G on mainostettu hyvänä, mutta todellisuus voi olla toinen, ja riippuu alueesta miten toimii.
Suosittelen kiinteää yhteyttä, jos haluat parhaita vasteaikoja.
On mahdollista, että muiden operaattoreiden 4G suoriutuu paremmin vasteaikojen osalta.
Tämä ei tarkoita että 4G olisi huono, se ei vain sovi vaativaan käyttöön, koska vasteaika ja nopeus vaihtelee niin paljon. Suosittelen vertailun vuoksi kokeilemaan vasteaikoja 3G-pakotettuna. DNA:n 4G-verkossa vasteaika on hiukan korkeampi kuin Elisalla ja Telialla.
Se johtuu siitä, että DNA ei käytä vasteaikaa laskevaa toiminnetta.
Parhaisiin vasteaikoihin olen päässyt itse Telian 4G-liittymällä. Alle 20 ms.
Tämä viesti on lähetetty Väinö Paunun bussista 4G-yhteydellä.
Nyt soi Euphorizer - You Won't Change (Radio Edit).
Missä käytössä tämä pingin heittely ilmenee? Onko laitteet, joilla pingi heittelee, langallisessa vai langattomassa verkossa? Jos laitteet on langattomassa verkossa, käytätkö 2.4GHz vai 5GHz taajuutta?
Tuossa
Kannattaa myös modeemia resetoida ensi alkuun jos sitä ei ole vielä tehnyt 🙂
Ymmärrän.
Tästä syystä kannattaa tehdä vikailmoitus, sillä modeemi ei ole auttanut uutena.
Jos ei ole kiire, niin
Vika todennäköisesti on Elisan päässä, sillä kahta modeemia jo testattu.
Nyt soi The Galaxy feat. JVZEL - Hero (Rebourne Remix).
Modeemissa on automaattisesti päällä sekä 2,4GHz, että 5GHz taajuudet. Jos päätelaite tukee 5GHz taajuutta, näkyy laitteella kaksi samannimistä verkkoa sillä erotuksella, että 5GHZ taajuuden nimessä on “5G” -maininta perässä. Esimerkki: Langaton verkko Koti_3423 on 2.4GHz taajuudella ja Koti_3423_5G on 5GHz taajuudella. 5GHz taajuutta kannattaa käyttää, koska siellä on yleensä huomattavasti vähemmän ruuhkaa. Lisäksi molemmilla taajuuksilla kannattaaa käyttää kiinteää WLAN -kanavaa, mielellään sellaista, jota naapurit eivät käytä.
Pingin heittely voi johtua myös pelistä ja serveristä, jolla peli pyörii. Silloin kun minulla oli Elisan VDSL -yhteys, pingi esim. Rainbow Six Siege -pelissä oli välillä reippaasti yli 300ms, joskus jopa enemmän. Speedtestillä mitattaessa tai konsolin verkkotestissä pingi oli aina selkeästi pienempi. Paljon riippuu siis siitä, millä mantereella sijaitsee serveri, johon olet yhteydessä. Myös kaikki muu liikenne sinun ja serverin välillä vaikuttaa suoraan pingiin. Sama pätee discordiin ja muihin palveluihin, joiden serverit sijaitsevat maailmalla. Vaikkapa suoratoistoa katsellessa pingin heittelyllä ei välttämättä ole juurikaan merkitystä, mutta verkkopeleissä sen yleensä “tuntee nahoissaan”.
Pingin heittelyyn voi vaikuttaa myös tuo langaton verkko. Varsinkin, jos käytössä on tuo 2.4GHz taajuus. Langaton verkko tuppaa toisinaan käyttäytymään samalla tavalla kuin mobiiliverkko. Eli ruuhka heikentää toimivuutta heti ja vaikuttaa nopeuden lisäksi vakauteen ja tätä kautta myös vasteaikoihin. Parhaimpiin tuloksiin pääsee langallisessa verkossa. Toisinaan se vaatii kymmenien metrien mittaisia kaapelointeja, jos johdot haluaa vetää siististi listoja / katon rajaa pitkin huoneesta toiseen.
Liity OmaYhteisöön
Onko sinulla jo tunnus? Kirjaudu sisään
Tervetuloa OmaYhteisöön!
Eikö sinulla ole vielä tunnusta? Luo OmaYhteisö-tunnus
Kirjaudu tai rekisteröidy Elisa Tunnuksella
Anna OmaYhteisö-tunnuksesi tai sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet salasanan palauttamiseksi