Vastattu

Tukiasema vastapäisen talon katolla?


Onko elisalla tukiasema osoitteessa piispanportti 10? Tukiasema osoittaa suoraan tloyhtiömme, joka valmistui juuri. Onko tukiaseman säteilyn voimakkuudessa huomioitu uusi vastapäinen taloyhtiö? Voitteko laittaa tähän tukiaseman säyeilyn voimakkuuden! Kiitos.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Piampi 1 May 2016, 18:45

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Väärä foorumi. Moderaattorit voisivat siirtää esim. mobiililaajakaistaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kirkkonummelta löytyi peräti neljä (4) henkilöä, jotka eivät uskaltautuneet luopumaan foliopuvuistaan ennen kyseisen saman asian perinpohjaista käsittelyä. Tässäpä alla ote Kirkkonummen Rakennus- ja ympäristölautakunnan viime vuonna tekemästä selvityksestä.

"Elisa Oyj noudattaa tukiasemarakentamisessaan maamme lakeja ja muita määräyksiä, jotka koskevat tätä toimintaa. Niihin kuuluu myös tukiasemien sähkömagneettista säteilyä säätelevät määräykset ja lait. Niiden valvontaa hoitaa sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalaan kuuluva asiantuntijaviranomainen Säteilyturvakeskus, STUK.
.. Elisa Oyj:n asennushenkilöstö on koulutettu tekemään asennukset niin, että tukiasemien antenneja ei asenneta tavalla, joka voisi aiheuttaa vaaratekijän työntekijöille itselleen tai tukiaseman lähistöllä asuville ihmisille. Käytettävistä tehoista johtuen alue, jolla säädösten mukaiset raja-arvot ylittyvät on noin 2 metriä antennista (pääkeilan suunnassa). Sivukeiloissa (myös alaspäin) ja takana varoalue on noin 0,5 m"


Voinette siis elää elämäänne uudessa taloyhtiössänne huoletta niin kauan, kun ette kiipeä sinne vastapäisen talon katolla sijaitsevaan tukiasemaan kiinni.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Siirretty keskustelu oikealle alueelle. Valitettavasti emme voi tarkalleen kertoa tukiasemien osoitteita mutta tuossa yllä Piampi olikin lainannut jo säteilyasiasta tehtyä selvitystä.
Siirretty keskustelu oikealle alueelle. Valitettavasti emme voi tarkalleen kertoa tukiasemien osoitteita mutta tuossa yllä Piampi olikin lainannut jo säteilyasiasta tehtyä selvitystä.

Silti Cellmapperista löytyy aika kivasti mahdollisimman (operaattorin) monen tukiasemien paikkoja ihan julkisesti. Tätähän te ette voi estää mitenkään.
https://www.cellmapper.net/map

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/koordinaattihaku.html?e=254557&n=6995704&scale=40000&width=600&height=600&tool=suurenna&lang=fi

https://testi.jles.me/mastot/

Tuossa kolme karttaa millä voi etsiä tukiasemia:D
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13
Yllättävän vähän tästä säteilyasiasta Suomessa keskustaan. Määräysten mukaiset raja arvot ovat nyt jotain, koska raja pitää johonkin asettaa. Ovatko rajat sitten turvallisia onkin toinen kysymys, jonka aika sitten näytää 20-30-40v päästä. Siinä mielessä elämmä melkoista ihmiskokeiden aikaa.

Itse en esko, että tällä säteylyllä näin pienellä teholla on mainittavaa terdeydellistä vaikutusta. Kuitenkin katson asiaa fysiikan jonkinlaisen osaamiseni kautta. Usein ne jotka eivät ymmärrä eri taajuisista säteilystä ja niiden tehoista mitään ovat taipuvaisia kertomaan mm. sähköallergia oireista.

En kuitenkan voi 100% tyrmätä heitäkään tai sitä tosiasiaa, että emme todellakaan tielä minkä tehoista säteilystä / taajuudesta on haittaa. Toki auringon säteen (ulkona) ja lämpösäteily takan edessa on teholtaa ja voimakkuudeltaa usein paljon kovempaa. Myös jatkuva taustasäteily (maaperässä olevat radioaktiiviset aineet tai kosminen säteily, jota saa vaikka vähän pidemmällä lentomatkalla tai röntgen kuvauksessa käynti ovat tukiasemmiin ja kännyköihin verrattuna huomattavasti suuremmpia / voimakkaampia annoksia.

T: Tuokki
Säteilykysymys ei ratkea sillä tavalla, kuin Piampi väittää. Viittaus lakeihin ja määräyksiin ja niiden raja-arvoihin ei tarkoita sitä, etteikö terveysongelmia olisi, vaan sitä, että Suomessa on sovittu joistakin raja-arvoista. Muissa maissa ne saattavat olla aivan erilaiset ja ovatkin.

Laki ja määräykset eivät suojele meitä säteilyn terveyshaitoilta.

Eikä välttämättä suojele Säteilyturvallisuuskeskuksen arviotkaan, joka on lopettanut kokonaan oman tutkimustoimintansa. Joten tulevaisuudessa tiedämme vielä vähemmän tutkitusti näistä mahdollisista säteilyongelmista, vaikka tukiasemien määrä nousee moninkertaiseksi 4 Gn ja 5 Gn myötä.

Olemme siis laajamittaisessa ihmiskokeessa, jossa voi vain toivoa, etteivät terveysongelmat (ja tukiasemien läheisyys) osu omalle kohdalle.
Tukiasemien säteilyongelmien selvittäminen on tulevaisuudessa jotain aivan toista luokkaa. Niitä käydään rakentamaan ilmeisesti joka taloon, jos asiat etenevät kuten Finnetin asiantuntija näyttää esittävän.

5G:n kehitys vaatii Suomelta mittavia investointeja tietoliikenneinfraan
"Käytännössä jokaisessa asutussa kiinteistössä tulee olemaan oma 5G-tukiasema ja sen lisäksi WLAN-tukiasemia, jotka ovat kytketty kuituverkkoon."
https://www.finnet.fi/5g-vaatii-investointeja-infraan/
Käyttäjätaso 1
Hei.
Minä olisin ikionnellinen, jos minua vastapäätä olisi tukiasema,
ja antennit suoraan olkkariin, sais kerrankin nopeudet jotka on luvattu hih.😉
Masa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13
Hei.
Minä olisin ikionnellinen, jos minua vastapäätä olisi tukiasema,
ja antennit suoraan olkkariin, sais kerrankin nopeudet jotka on luvattu hih.😉

Masa.


Ne nopeudet mitä on mobiilille "luvattu" (=vaikka mitään ei edes ole oikeasti luvattu) tulevat hienosti kiinteän netin (=valokuidun) kautta 😂

Tämä otseasiassa kuvaa myös tulevan 5G:n realiteettejä. Tukisemma pitää olla vastapaisen talon räystäällä, jotta "luvatut" Giga- nopeudet toteutuivat. En vain ymmärrä miksi kotiin ei mielyymmin ota nettiyhteyttä kiinteän kautta. On kuitenkin paljon vakaampi ja sen kautta saa ne "luvatut" nopeudetin huomattavasti paremmin, kuin mobiilin kautta !

Mitä tulee taas tähän säteylyn vaikutuksiin / vahingollisuuteen. En paljon laita asialla painoa ennekuin tulee tieteellisesti todistettua faktaa puolesta tai vastaan. En silti nuku kännykkä päällä pään vieressä tai wifi- tukiasema.

T: Tuokki
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.
Minä olisin ikionnellinen, jos minua vastapäätä olisi tukiasema,
ja antennit suoraan olkkariin, sais kerrankin nopeudet jotka on luvattu hih.😉




Masa.

Hei.

Tukiaseman "lähelläolo" ei välttämättä tarkoita parhaita nopeuksia kellon ympäri. Verkko voi silti olla hidas. Myös nopeaksi mainostettu 4G+-verkko voi olla hidas käyttäjämäärien takia.

Kuten "tuokki" sanoi, mobiili on toteutettu valokuidulla kiinteän tavoin, mutta loppukilometrit ovat paitsi jaettuja, myös "langattomia" kotiin asti. Tähän väliin mahtuu monta estettä ja mutkaa.

Minulla oli 4G vakiokäytössä kaksi vuotta - ihan OK ja FHD pelaa, mutta 4K:hon ei riittänyt aina tehot. Lisäksi 4G tippui usein ruuhka-aikaan todella matalaksi n. 21 megaan kun maksimi laskussa 50 megaa. Ymmärrän itse, että kaikkea luvataan, mutta se varsinainen lupaus on 5 megaa. 4G-yhteys ei ritä tulevaisuuden tarpeisiin.

Nyt minulla on vastaava kiinteä kotikuitu 50 megan profiililla ja se toimii ilman kuormaa testattuna aina DL 45/50 ja myös UL 7.5/10. Tähän yhteyteen olen tyytyväinen peruskäytössä.

Mobiili on parempi kuin ei nettiä ollenkaan, mutta vain kiinteä voi toimittaa paremmin nettiä.

Kuten totesin, ei tukiaseman lähellä olo takaa 4G-toimivuutta esim. 4K-striimeihin.

Ei ainakaan tulevaisuudessa, kun 4K-suoratoistot yleistyvät.