Vastattu

Pesukoneen kierrätys


Mietin pesukoneen tilausta koska vanha hajosi. Viekö toimittava pesukoneen samalla pois?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi draakki 8 July 2021, 12:58

Katso alkuperäinen viesti

10 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

https://yhteiso.elisa.fi/ideas/pesukoneen-kierratys-514221

Tuollasen ketjun äkkiseltään löysin asiaan.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Kannattaa ostaa se pyykinpesukone oikeasto kodinkoneliikkeestä tai heidän verkkokaupasta. Hoitavat vanhan koneen viennin pienellä rahalla.

Käyttäjätaso 6

Morjes @fassdadada ja tervetuloa OmaYhteisöön! :slight_smile:

Meillä ei ainakaan tällä hetkellä ole mahdollista järjestää vanhan laitteen kuljetusta pois samalla kun uutta tuodaan. Voit kuitenkin palauttaa maksutta kaikki sähkö- ja elektroniikkalaiteromut valtakunnalliseen SER-keräyspisteverkostoon, ja isonkin laitteen voi kierrättää veloituksetta kierratys.info-sivulta löytyvissä keräyspisteissä. :blush: Täältä löytyy lisätietoa!

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Vanhat laitteet toki voi palauttaa SER-pisteeseen, mutta pyykinpeuskoneen sinne saaminen ei ole aivan helppo juttu.

Jos nyt päätyisin yksinasuvana tilaamaan pyykinpesukoneen Elisalta, vanhan koneen hävittäminen olisi seuraavanlainen prosessi: En ole niin hyvässä kunnossa, jotta jaksaisin ja pystyisin itse kantaa 70 kg masiinaa. Eli pitäisi kilauttaa kaverille, että ehtisikö hän jeesaamaan. Kaveri lupautuu tiettynä ajankohtana ja sitten varaamaan autoon peräkärryä (onneksi omistan auton). Ikävä kyllä juuri kaverin kanssa sopimalle ajankohdalle ei ole kärryjä vapaana. Sopimaan uutta aikaa kaverin kanssa ja kärryn varaaminen. H-hetkenä kaveri tekee oharit, mutta kärry pitää maksaa, sanotaanko 30 euroa. Sitten uutta kaveria etsimään uhriksi ja tämän vaiheen edellämainitulla voi sitten toistaa niin mota kertaa kuin haluaa, mutta nyt oli hyvää tuuria kaveri ja kärry ovat vapaana samaan aikaan ja meni taas 30 euroa kärryyn. Kone kyytille ja SER-pisteeseen. Tämän jälkeenhän kaverille pitää jotain vaivan palkaa maksaa ja mennään syömään pikaruokaravintolaan, johon menee yhteensä 20. Eli vanhan pesukoneen hävitys tuli maksamaan yhteensä 80 euroa plus aikaa ja vaivaa asioiden järjestelyyn. Jos minulla ei olisi autoa, joutisn menemään autonvuokraamoon ja selviäisikö 100 eurolla.

Nyt kun hankin koneen oikeasta kodinkoneliikkeestä, voin ostaa joko vähän arvokkaaman ja paremman koneen kun vanhan koneen poiskuljetus maksaa noin 25 euroa tai säästää erotuksen verran. Helppoa kuin heinänteko.

Käyttäjätaso 3

Vanhat laitteet toki voi palauttaa SER-pisteeseen, mutta pyykinpeuskoneen sinne saaminen ei ole aivan helppo juttu.

-- Eli vanhan pesukoneen hävitys tuli maksamaan yhteensä 80 euroa plus aikaa ja vaivaa asioiden järjestelyyn. Jos minulla ei olisi autoa, joutisn menemään autonvuokraamoon ja selviäisikö 100 eurolla.

Nyt kun hankin koneen oikeasta kodinkoneliikkeestä, voin ostaa joko vähän arvokkaaman ja paremman koneen kun vanhan koneen poiskuljetus maksaa noin 25 euroa tai säästää erotuksen verran. Helppoa kuin heinänteko.

Sen verran täsmennettäköön, että jos ei asu aivan mini- ja syrjäpaikkakunnalla (Suomen mittapuulla), löytynee vuokrattavaksi vaikkapa tilavia pakettiautoja (markkinoidaan yleensä omatoimimuuttoja silmällä pitäen). Niitä löytyy yrityksiltäkin vuokrattaviksi esimerkiksi hinnoittelulla 40 € ensimmäinen tunti, kaksi tuntia yhteensä vain 45 €, kolme tuntia 50 € ja niin edelleen – sisältäen ajoa 300 km per vuorokausi.

Ison tai painavan laitteen tai muun kuorman, kuten juuri pesukoneiden, kotikylmiöiden ja niin edelleen, siirtelyä kotoa autolle ei tosin pelkkä tuollaisenkaan auton käyttöönsä saaminen ratkaise. Vähintään yksi apuri on käytännössä tarpeen. Samoin tarvetta on nokkakärryille. Jos niitäkään ei keltään maksutta saa käyttöönsä eikä ole omasta takaa, lisähintaa tullee kymmenisen euroa. Kahden tunnin hinta siis olisi tällöin yhteensä 45 € + 10 € + mahdollinen apurin palkitseminen. Hieman alle 80 € enimmäiskustannuksessa siis pyöritään tässäkin vaihtoehdossa.

Niin tai näin, olisi tuossakin tapauksessa kyseessä kustannus, jonka pulittamisessa ei järkeä ole, koska kodinkoneliikkeestä saa sen poiskuljetuksen reilusti alle puolella hintaa, ellei sitten itse tuotteen hinta olisi niin paljon halvempi, että tuollainen kannattaisi edes kylmän matemaattisesti.

Käyttäjätaso 7

Kun Elisalla on tarjonnassakin vain 8 sivustatäytettävää pesukonetta ja niistä 7 samaa merkkiä, niin ei kai kukaan vakavissaan harkitse hankintaa?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Halpa vaihtoehto pakettiauton vuokraamiselle tai edes tuolle lisämaksulliselle poiskuljetuspalvelulle on toki joko myydä toimiva pesukone Torissa/FB kirppiksellä/tms eteenpäin jolloin  siitä jää jopa voitolle, tai joku pikkuvikainen pesukone pistää vaikka FB Roskalavaryhmään vikakuvauksen kera tarjolle niin eiköhän sieltä joku ota  viikonloppuprojektikseen siitä korjattavaa :) 

Näin siis itsellä mennyt, vielä ei ole tarvinnut maksaa muistaakseni kertaakaan minkään laitteen poisviennistä mikä ei omaan farkkuun olisi mahtunut

Käyttäjätaso 7

Elisa ei ole kodinkoneliike. :wink:

Yksinkertaisinta on ostaa kodinkoneet alan liikkeistä. Ei tarvitse ilmoitella eikä kuljetella mitään eikä välttämättä maksa yhtään sen enempää.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Itse kyllä pyrin käyttämään laitteet niin loppuun, että niistä ei ole enää myytävää. Pyykinpesukoneeni on 20 vuotta vanha ja kun se hajoaa korjauskelvottomaksi, ei sitä enää missään roskalavoilla pidä markkinoida enää. Näitä romunkerääjiä on aivan tarpeeksi jotka hamuavat näitä viikonloppuprojekteja. 

Käyttäjätaso 3

^ Lisäksi somen, kuten vaikkapa juuri Facebookin, suositteleminen tänä päivänä on jopa kyseenalaista kokonaistietoturvan suhteen. Eivätkä läheskään kaikki edes muutoinkaan halua moisia ‘sössötysalustoja’ käyttää.

Osallistu keskusteluun