Vastattu

PocketBook InkPad 3


Muutamia kysymyksiä PocketBook InkPad 3:sta:

1- Milloin PocketBook Inkpad 3 tukee Elisa Kirjaa kuten Bookeen-laitteet?
Eli saisi päänäytöltä pääsyn omaan Elisa Kirjahyllyyn ja Elisa Kirja -palveluun.

Nyt päänäytössä My Books - ja Myymälä-ikoneista pyytää kirjautumaan menca ID:llä (Norli).

2- Miten päänäytöltä saa nuo My Books - ja Myymälä-ikonit pois?

Nämä vievät nyt turhaan tilaa, jos niistä ei pääse Elisa Kirjaan ja vahinkohipaisu avaa turhaan menca accountiin kirjautumisen. Ainoastaan päänäytön Kirjasto-ikoni on tällä hetkellä hyödyllinen. Asetuksista en löytänyt mahdollisuutta muokata päänäyttöä.

3- Asetukset > Tilit ja synkronointi on vain Menca account, Send-to-PocketBook, Dropbox, ReadRate, Adobe DRM. Pitäisikö täällä olla jo myös Elisa Kirja?

Teksti isommalla näytöllä näyttää silmiini terävältä, mikä onkin hyvä asia.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi JJesseJ 27 June 2019, 14:50

Katso alkuperäinen viesti

13 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Moikka @eKirjailija Tervetuloa Yhteisöön!
Hyviä kysymyksiä esitit, itsellä hieman hatara tuntemus tuohon laitteeseen 😮 Onkohan Yhteisössä jäseniä joilla kyseistä laitetta löytyy tai tietää pikkasen tuosta enemmän ja osais auttaa? 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
@eKirjailija tähän vähän palatakseni niin tuota laitteen ohjekirjaa lukiessani en löytänyt keinoa jolla tuota päänäyttöä saisi muokattua niin voi olla, että se ei ole mahdollista ollenkaan. :o
Ja ainakin vielä on niin, että Elisa E-kirjat tulee siirtää tietokoneen kautta lukulaitteelle. 🙂
Kysymykseni ei nyt suoranaisesti liity teosten lataukseen. Se sujuu nykyiselläänkin, vaikkakin kankeasti. Mutta olen epätoivoisesti yrittänyt löytää äänikirjojen kuuntelusta uniajastin toimintoa. Käyttöohjeessa sellainen mainitaan laitteessa olevan, mutta meidän laitteessa ei sellaita kuvaketta näy. Voisiko joku kertoa, miten sen saa toimimaan?
Vast'ikään hankittu PocketBook InkPad3 toimii tosi omituisesti tai sitten siinä on vikaa. Äänikirjojen kuuntelu onnistuu ainoastaan pitämällä laite liikuttamatta paikallaan, Kun laitettä liikuttaa vähänkin niin toisto lakkaa. Onko vika vai ominaisuus?
Ongelmia myös täällä inkpad 3:sen kanssa. Meidän laite tekee sitä kun luet kirjaa niin aika ajoin pomppaa viimeselle sivulle. Luettaessa näyttöön tulee oikeaan alalaitaan neliö missä näkyy numeroin kuinka monta sivua kirjassa on ja se ei poistu ennenkuin painaa seuraava sivu nappia ja sittenhän se pomppaa viimeselle sivulle. Viimeisimmät päivitykset on asennettuna ja käynnistelty uuelleen tuloksia tuottamatta. Oiskohan vinkkejä kuinka saada laite pelaamaan niikun pitää vai pittääkö palauttaa takasin kauppaan.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Ongelmia myös täällä inkpad 3:sen kanssa. Meidän laite tekee sitä kun luet kirjaa niin aika ajoin pomppaa viimeselle sivulle. Luettaessa näyttöön tulee oikeaan alalaitaan neliö missä näkyy numeroin kuinka monta sivua kirjassa on ja se ei poistu ennenkuin painaa seuraava sivu nappia ja sittenhän se pomppaa viimeselle sivulle. Viimeisimmät päivitykset on asennettuna ja käynnistelty uuelleen tuloksia tuottamatta. Oiskohan vinkkejä kuinka saada laite pelaamaan niikun pitää vai pittääkö palauttaa takasin kauppaan.Moikka @Woordi ja tervetuloa Omayhteisöön. Onko siis näin, ettei lukulaite päästä sivua eteenpäin vain ns. pakottaa painamaan tuota nappia mistä sitten hyppää tuonne viimeiseen sivuun? Tekeekö tätä mahdollisesti useamman kirjan kanssa? Ja oliko laite meidän kautta ostettu? Itsellä ei kyllä nyt suoraan mitään vinkkejä tule enää mieleen mitä tuolle voisi päivitysten tarkistuksien lisäksi kotikonstein tehdä enää. 🤔
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Itelläni on kuusituumainen (koskakohan alamme käyttää yleiseurooppalaisia mittayksikköjä) Pocketbook Touch Lux 4, mutta käyttöliittymä lienee samanlainen. Itse katsoisin asetuksista, ettei tuota "eteen päin" nappia ole määritelty viemään kirjan viimeiselle sivulle. Kosketa ylälaitaa > Asetukset > Näppäinten kartoitus > EPUB, FB2 ja muut .

Perusasetuksilla näytön yläosasta noin 2/3 kohdalle saakka näpäytys vie kirjaa näytöllisen eteen päin, kun taas alemman 1/3 näpäytys vie kirjaa näytöllisen kohti alkua. Nuo sivunumeroinnit eivät voi olla e-kirjassa staattisia (kiinteitä), koska näyttöasetukset ja kirjasinkoko vaikuttavat siihen, mahtuuko ns. koko sivu kerralla näytölle.

Omassa laitteessani ilmestyy välillä alaosaan ruutu, josta pääsisi kai 10 sivua takaisin tms. Miksi haluaisin monta sivua takaisin, jos olen jo lukenut edelliset 10 sivua?

Ostin hiljattain kyseisen laitteen sekä siihen sen “virallisen” suojakuoren Elisalta.

 

Hieman vaan ihmettelen sitä suojakuorta. Näissä aina sanotaan että näyttö on herkkä eikä sitä saa taivutella. Kuitenkin tuo nimenomaan laitteeseen tarkoitettu suojakuori on niin tiukka että se vääntää laitetta ihan selvästi hieman kuperaksi. Kun laitan sen suojakuoren kanssa pöydän pinnalle väärin päin, se on molemmista reunoista jonkin verran ylhäällä, ja ihan silmälläkin näkee ettei ole suora. Ilman suojakuorta laite on suora. Joissain arvostelussa näin kun muutkin valittivat samasta aiheesta.

 

Mietin vaan onko tuota suojakuorta viisasta käyttää, meneekö laite pikku hiljaa sen kanssa rikki, ja jos menee niin sanooko takuu että voi voi. Siinäkin tapauksessa että kuori on juuri tähän laitteeseen tarkoitettu?

Vai onko niin että paras ratkaisu on antaa asian olla, käyttää laitetta ja vaan toivoa parasta.  :)

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

En ole täysin varma, ymmärsinkö edellisen kirjoitusta. Itelläni on tässä Pocketbook Touch Lux 4:ssa läpällinen musta kuori, jonka kannessa ja harmaanvärisessä sisälehdessä on sana “Pocketbook”. En tiedä, minkälaista kuorta elisa myy kaupassaan. En ole omassani huomannut taipumista, eikä laitetta tukeva pohja ole mitenkään erityisen tiukka. Suojakotelo on ulkoreunoiltaan hieman kaarevampi kuin laite, mutta sisäpuoli seuraa lukijan pohjan muotoa.

 

 

Samanlaista kuorta myi viime kesänä kodinkoneliike “Voima”, josta omani hankin.

Eli siis kyseessä on se Elisan myymä musta Pocketbook-kotelo joka on tarkoitettu “Inkpad 3” laitteelle.

 

Siinä on samanlainen kiinnitystapa kuin tuossa sinun kotelossasi. Mutta se on niin tiukka että se vääntää laitetta. Kun se on ollut siinä muutaman tunnin, huomaa jo selvästi että se on hieman kaareva.

Jos laitan laitteen ilman koteloa pöydälle niin että näyttö on alaspäin, ovat sen vas-oik kulmat siististi pöytää vasten. Kun se on kotelossa, huomaa selvästi että se on vääntynyt, ja kyseessä ei ole siis sen kotelon muoto, vaan laite on mielestäni selvästi mennyt kaarelle. Ei mitenkään hirveän paljon mutta sen verran että hieman mietityttää meneekö se huonoksi ajan mittaan.

Hei! Hankin InkPad3 -laitteen muutama kuukausi sitten. Eikö siihen tosiaan saa sovelluksia, kuten Bookbeat? Jos ei, niin miten siirrän toiselta laitteelta (tietokoneelta tai tabletilta) tallennetun kirjan?

Entä kirjasto, Ellibs, miten niitä kirjoja saa laitteelle?

Kirjaston kirjojen lukeminen onnistuu, huomasin.

Löysinkin vastauksen tähän omaan kysymykseeni Bookbeatin sivuilta:

“Voit käyttää BookBeat-sovellusta kännykällä tai tabletilla. Kirjojen lukeminen ja kuuntelu tietokoneella tai lukulaitteella ei toistaiseksi ole mahdollista.” 
(Aika ratkaiseva juttu, en siis jatka Bookbeatin tilausta kokeilujakson jälkeen. Tykkään lukea, en niinkään kuunnella.)

Osallistu keskusteluun