Onkos tuo tietoturvapaketti todella niin huono kuin mitä täältä lukee kannattaako hankkia

  • 16 January 2020
  • 4 kommenttia
  • 2149 katselukerrat

kannattaako sitä hankkia kun on android puhelimessa tabletissa ja tvssä ja pcssä windows 10


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Hei. Valitettavasti tilanne on juuri näin.

Ymmärrän, että saatan pilata jonkun päivän, mutta F-Secure on yksi HUONOIMMISTA, eikä nykyään mahdu edes TOP 10:iin. Siitä ei kannata maksaa mitään, sillä jopa ILMAISEKSI saatava virusturva sijoittuu TOP 10:iin sijalle 1 kun puhutaan suojauksesta (virukset, malware yms).

https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/

F-Secure ei ole päässyt edes TOP13:aan

Yllätyitkö?!? Minä en!!!

F-Secure on käytössä mm. Elisan tietoturvapaketissa ja muista AVAST on nro 1 ILMAISEKSI.

Nyt soi The Hose - The Piano Song (Alla Vecchia Mix).

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Moro @Ugg3li ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) 

Itselläni on sekä PC:llä (x2) että Android laitteilla (x4) käytössä eikä mitään ongelmia ole ollut 🙂 Samaten lähipiirissä useammalla henkilöllä käytössä ja toimii kyllä. Toki jokaisessa virustorjuntaohjelmistossa löytyy omia ongelmiaan, sen vuoksi ei kannata yhden vertailun varassa lähteä vetämään johtopäätöksiä :) 

PC Mag vertailu

TechRadar vertailu

Kuten minkä tahansa muunkin vertailun kanssa, kannattaa miettiä valintaa oman tarpeen ja käytön pohjalta. Onko tärkeintä huomaamattomuus ja keveys taustalla? Onko tärkeintä että sovellus on ehdottomasti markkinoiden tehokkain tykki torjunnassa? Mikäli tehokkuutta kaipaa, onko false positive merkinnät kuinka suuri haitta itselle? Mihin kaikkeen käyttöön suojausta tarvitsee?

Itselläni on siis ollut ihan jo testimielessäkin vuosien saatossa eri toimijoilta useampia eri virustorjuntoja, nyt olen pitkän tauon jälkeen taas F-Securen (Elisa Turvapaketti) käyttäjänä kotimaisen parissa 🙂 BitDefender on ollut yksi omia ehdottomia suosikkejani vuosien varrelta, Comodo oli myös hyvä kokemus. Avast, McAfee, Avira, AVG ja moni muu ei itselläni ole ollut niinkään omaan käyttöön sopiva. F-Securesta vaihdoin aikoinaan pois kesken lisenssin sen vuoksi että silloinen ohjelmisto oli niin raskas, tästä ongelmasta on kuitenkin onneksi vuosien saatossa päästy eroon ja nykyinen tuntuukin varsin jouhevalta ja keveältä käytellä 🙂 Plussaa toki myös käyttöliittymän helppoudesta, ollut helppo suositella ja opastaa tutuillekin käyttöön.

Mikäli siis intoa riittää, kannattaa noihin vähän tutustua  vaikka pitämällä usein tarjolla olevaa ilmaista versiota viikon pari käytössä ja sen jälkeen vaihtaa toiseen toimijaan. Kun itselle sopiva ohjelmisto löytyy niin sitten siihen on helppo ja hyvä jäädä ainakin toistaiseksi :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Avastia itse käytin taannoin, mutta kun alkoi mainosten, pop-uppien yms. pakotus, niin käyttöön vaihtui Microsoftin oma Defender, joka kyllä hoitaa hommansa hyvin.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Win 10 ei tarvii enää erillistä tietoturva ohjelmaa. Wintoosan oma on testien kärkikastia nykyään, joten turha maksaa tyhjästä.