Vastattu

Turvapaketin tilauksen vanhenemis-ilmoitus

  • 23 May 2015
  • 7 kommenttia
  • 2663 katselukerrat

Asensin Tietoturvapaketin puhelimeeni noin kuukausi sitten. Sen jälkeen laajensin sopimusta 3 laitteen sopimukseksi. Paketti toiminut OK, päivitykset OK.

Nyt sain kaikilta laitteilta F-Securen  ilmoituksen että "Tilaus vanhentunut". OmaElisan sopimus kertoo, että "Tilaus voimassa toistaiseksi ", kuten pitääkin olla.

Miksi palvelu katkeaa ( Tilaus vanhenee ) yhtäkkiä ? Elisan laskutus toiminee voimassaolevan sopimuksen mukaan jatkossakin, mutta kuinkas palvelun saa laitteilla toimimaan edelleen ??
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Make-H 27 May 2015, 11:03

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18
Asensitko varmana Elisan sivuilta löytyvän tietoturvapaketin? Tai puhelimen kaupasta Elisan tietoturvan?

Vai F-Securen sivuilta löytyneen tietoturvapaketin 30 vrk testiversion? Tai puhelimen kaupasta F-Securen tietoturvan?

F-Secure kun ei ilmoittele vanahenemisista kuin omista tuotteistaan. Elisa omistaan.

Kaksi eri tuotetta siis, vaikka F-Securen tekemiä molemmat.
Kyllä ne on asennettu Elisan sivuilta ja ohjeiden mukaan. Kun esim katson tabletilta OmaElisassa Turvapaketti -  Asetukset, niin Omat laitteet-otsikon alla näkyy ne laitteet ( 2 kpl ), joilla asennus on tehty  ja Käytettävissä olevat lisenssit 1/3.

Ilmoitus " Tilaus vanhentunut "  ; en nyt ole enää varma tuleeko se F-Securelta vai Elisalta ; Ylhäällä ilmoituksessa on Elisan logo ja Mobiiliturva-teksti, alhaalla Protection by F-Secure  logoineen.

Mitä jos poistaa asennukset ja asentaa uudelleen ? Miten lisenssilaskuri toimii asennuksen poiston yhteydessä ??
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Oletko määrittänyt tuohon Turvapakettiin saamasi tilauskoodin tms.? Ilman tilauskoodia Turvapaketissa on voimassa 30 vuorokauden kokeilujakso. Kun tilauskoodin määrittää Turvapaketin asetuksiin, tulee siitä jatkuvasti voimassa oleva tilaus ja nuo ilmoitukset lisenssin päättymisestä loppuvat.

Mikäli joudut poistamaan ja asentamaan sovellusta uudestaan, ota yhteyttä Elisan asiakaspalveluun. Pystyvät vapauttamaan lisenssejä, jotka eivät oikeasti ole käytössä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
Lisenssikoodia ei tarvitse koskaan syöttää asennuksen yhteydessä, sillä se sisältyy asennuslinkkiin. Uudelleen asennuksen voit tehdä OmaSaunalahti-palvelun kautta kohdasta Yleiset > Turvapaketti. Tuon linkin takaa löydät  kohdan "Poista". Tämän jälkeen lisenssi vapautuu ja voit lähettää sen uudelleen tekstiviestillä puhelimeesi/sähköpostiisi. :) Suosittelen tätä ennen poistamaan ohjelmiston laitteestasi.
Hmmm  .. mielenkiintoista todellakin.

Poistin molemmat laitteet OmaSaunalahden Turvapaketista, jonka jälkeen kaikki 3 Lisenssiä on taas vapaana käyttöön Saunalahdenkin kirjanpidon mukaan. Ja TilausVoimassa lukee Sopimuksen alla.

Poistin molemmista laitteista, joille asennukset oli tehty,  turvapaketin. 

Eli pitäisi olla puhdas peti pohjalla.

Asensin  http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/443/ mukaisesti Android-kännylle paketin ja sain viestin "Asennus onnistui ".

Lisenssikoodi todellakin tulee (tuli) asennuslinkin mukana eli siitä ei tarvi erikseen retuuttaa mukana. Sen jälkeen aktivointi eteni OK, kunnes vastasin "Valitse Otetaanko laitteen järjestelmänvalvoja käyttöön? -kohtaan Ota käyttöön" ohjeen mukaisesti Ota käyttöön.

Seuraavaksi, yllätys yllätys, tuli ilmoitus "Tilaus vanhentunut".  Eli ollaan lähtöpisteessä taas.

Yritin vielä toisen kierroksen ( jota ennen boottasin kapulan ) , mutta samalla lopputuloksella.

Kohta lähden varaamaan aikaa terapeutille, mutta sitä odotellessa hyvät siskot/veikot ; onko vielä hyviä vihjeitä ?

Eihän Saunalahden Lisenssikannassa voi olla jotain kuprua ?
Itselleni tulee sama herja läppärin näytölle. Tätä alkoi tapahtua tänään heti Turvapaketin päivittymisen jälkeen. Sain siis vasta tänään tuon päivityksen koneelleni, josta tuli sähköposti-ilmoitus jo huhtikuun puolivälissä... Päivityksen jälkeen Turvapaketti herjaa siis tuota lisenssin vanhentumista. Sen verran ärsyttää, ettei minulla ole mitään haluja alkaa tapella tämän kanssa (kokeilin jo uudelleenasennustakin) yhtään tämän enempää. Tähän liittyen kysyisinkin, että onnistuuko Turvapaketin päivittäminen siten, että se olisi vain yhdellä laitteelle nykyisen kolmen sijasta? Tarvetta ei ole enää useammalle. 
Lopussa kiitos seisoo, ainakin toistaiseksi.

Asensin ohjeiden mukaan juuri äsken ties monennenko kerran Turvapaketin kännylleni. Lopputulos entinen. Avain ongelmaan löytyi siten, että Tilaus vanhentunut-ikkunan alaosassa olevassa valikossa on Tilaa-kenttä. Sen takaa löytyi kenttä, jossa pystyy antamaan tilauskoodin. Ja wot ; syöttämällä asennuksen yhteydessä saadun tilauskoodin tuota kautta NÄYTTÄISI KAIKKI OLEVAN NYT KUNNOSSA. Saas nähdä tuliko pysyvä korjaus vai uusiutuuko jossakin vaiheessa.

Eli summa summarum ; Tilauskoodi piti sittenkin antaa vielä erikseen, mutta pönttöpää asennus-prosessi ei sitä  kysynyt eikä ohjannut mitenkään kuvaamalleni polulle sitä antamaan.

Olisiko Sihteerikkösen ongelma samaa tyyppiä eli jotakin kautta pitäisi Hänelle saada tilauskoodi ujutettua. Tämä on vain arvaus.