Kysymys

Inteno 101-r2 internet-valo ei pala eikä internet toimi

  • 4 May 2016
  • 4 kommenttia
  • 1417 katselukerrat

  • Avulias
  • 7 kommenttia
Ongelma Espoossa valokuituliittymä. Resetointi ja uudelleenkäynnistys ei auta. Intenon perässä on pari reititintä ja dlink wlan purkki. Pitääkö tilata Elisan kallis korjausmies vai heittää inteno kaatopaikalle ?? Toivotonta hommaa eikä ole eka kerta.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13
Jos Intenossa ei pala Intenet valo, niin vaihtoehtoja on lähinnä seuraavat:

- Yhteys on jostain syystä poistettu operattorin taholta pois käytöstä (vahingossa tai lasku maksamatta)
- Kuitumuunnin moduuli (SFP) on hajonnut joko Intenosta tai operaattorin pään kytkimestä
- Intenon on irroitettu (saanyt fyysistä iskua ?) kuitu poikki alla olevasta kytkentärasiasta

Oli syy mikä vain, niin heti vikailmoitusta ja kommentiksi, että Internet valo ei pala. Intenossa (kuulopuheiden mukaan) resetointi ei ole hyvä idea (vaikka sitä kaikkien muiden Elisan päätelaitteiden kanssa suositellaankin). Inteno voi mennä sekaisin resetoinnistä.

Ilmeisesti Elisan tuki viljelee tuota resetointimantraa. Vaikka kuitupäätteiden kanssa ohje pitäisi olla, että virrat päälta jos on sekaisin. EI SAA RESETOIDA !!

Ei tuosta vikailmoituksesta mitään kallista huoltokäyntiä tule. Ellei asiakas ole saanut laitetta fyysisesti rikki. Tai irroittamalla pääte liannut SFP- moduulin optiikat. Likaista optiikkaa tai katkennutta kuitua ei voi itse puhdistaa / korjata.

T: Tuokki

Ps. Elisan helpparin ja palstatiimin kuituosaaminen on kyllä mielestäni yllättävän heikolla tasolla.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Vian jäädessä operaattorin vastuualueelle on viankorjaus täysin maksutonta, Intenon kuitupääte kuuluu kuituyhteyksissä meidän vastuulle myöskin eli sen vaihto on maksutonta ja asentaja sen hoitaa, itse ei sitä saa alkaa sorkkimaan. Voisit Hmk laittaa sun asiakasnumerosi profiiliisi sille varattuun kenttään ja laittaa sitten yksityisviestiä Palstatiimille: http://elisa.fi/palstatiimi niin tehdään normaali vianrajaus ja sitten tarvittaessa vikailmoitus tästä. 🙂 Palaako Intenon WAN-valo kuitenkin normaalisti?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13
Palaako Intenon WAN-valo kuitenkin normaalisti?

Hirtehisesti toteaisin, että toivottavasti ei pala. Vaan on kytkettynä napista (fyysesti) pois päältä. Intenon 101:ssa on niin nuhapumppu Wlan, että se kyllä pitää huolen, että 100M yhteys näkyy asiakaalle WLAN:n kantta 20M yhteytenä. ... mutta hei niinhän on tarkoitus eihän mistään yhteydestä saa/voi tulla läpi se mistä on maksettu (ei edes kuidusta). Muutenhan kaikki muu kun kuidulla toteutetut yhteydet näyttäisivät ihan mopoilta :)

T: Tuokki
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
En tarkoittanutkaan WLAN-valoa vaan WANia. 😉 WAN kertoo onko fyysinen yhteys muodostunut Intenolle, Internet taas onko laite saanut IP:tä.